مدیر جهادکشاورزی شهرستان قروه گفت: قروه با تولید ۱۶۰ هزار تن سیبزمینی در سال، رتبه اول کردستان را داراست اما با مشکل نبود صنایع تبدیلی مواجه است.
خسرو کریمیپناه اظهار داشت: ۷۵۰ بهرهبردار در ۳هزار و ۹۷۵ هکتار اراضی سیبزمینی فعالیت دارند که به صورت فصلی در هر هکتار برای ۱۵ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.
وی در ادامه افزود: ۱۵ رقم سیبزمینی در قروه کشت میشود که به دلیل رعایت اصول مهندسی آب، خاک،گیاه و…نیترات آن در حد استاندارد و از کیفیت مطلوبی برخوردار است و شامل اسپریت، جیلی، بانبا، اگریا و سانته است.
کریمیپناه اذعان داشت: به طور میانگین سالانه ۱۶۰هزار تن سیبزمینی در اراضی قروه تولید میشود و علاوه بر بازار استانهای مختلف کشور، روانه بازار مصرف کشور کویت میشود و در حال رایزنی برای عرضه آن به کشور عراق و افغانستان نیز هستیم.
وی در مورد قیمتگذاری سیبزمینی نیز گفت: با بهرهگیری از سردخانهها و انبارهای سیبزمینی میتوان این محصول را تا چند ماه نگهداری کرد و در طولانی مدت موجب به تعادل رسیدن قیمت و سوددهی برای بهرهبرداران خواهد شد.
کریمیپناه اذعان داشت: ۲۷ واحد با ظرفیت ۳۷ هزار تن، ۴۰ انبار فنی با ظرفیت ۴۰ هزار تن و ۶۳ واحد انبار معمولی با ظرفیت ۴۵ هزار تن به منظور نگهداری و ذخیرهسازی سیبزمینی در قروه وجود دارد.
وی مهمترین مشکل سیبزمینی کاران قروهای را نبود صنایع تبدیلی دانست و گفت: بیشترین سیبزمینی تولیدشده قروه در زمان برداشت به صورت خامفروشی وارد بازار میشود و هیچ صنایع تبدیلی و فرآوری وجود ندارد این در حالی است که قروه رتبه نخست تولید سیبزمینی در کردستان را دارد.
دیدگاهتان را بنویسید