×
×

بافت تاریخی سندرشداقتصادی گرگان باتوسعه گردشگری

  • کد نوشته: 17302
  • ۱۳۹۹-۰۹-۲۵
  • ۰
  • به گزارش بازار کسب کار آنلاین به نقل از ایرنا؛ بر اساس نظر کارشناسان ذیربط احیای بافت تاریخی گرگان که طی سالهای اخیر شتاب گرفته است جدای از اهمیت و ارزش فرهنگی - اجتماعی به لحاظ تاثیرگذاری آن در توسعه گردشگری به افزایش درآمد سرانه شهروندان و جهش اقتصادی شهرستان و حتی استان گلستان منجر می‌شود.
    بافت تاریخی سندرشداقتصادی گرگان باتوسعه گردشگری
  • تبلیغ هدفمند

    ظرفیت گردشگری گرگان با برخورداری از جاذبه‌های تاریخی متعدد از جمله بافت تاریخی و همچنین آثار به جامانده از شهر باستانی استرآباد فرصت مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاران است که ایجاد زیرساخت‌های لازم می‌تواند امکان دستیابی به درآمد پایدار را برای این شهر فراهم کند.

    بافت تاریخی سندرشداقتصادی گرگان باتوسعه گردشگری

    بافت تاریخی سندرشداقتصادی گرگان باتوسعه گردشگری
    بافت تاریخی سندرشداقتصادی گرگان باتوسعه گردشگری

    به گزارش بازار کسب کار آنلاین به نقل از ایرنا؛ بر اساس نظر کارشناسان ذیربط احیای بافت تاریخی گرگان که طی سالهای اخیر شتاب گرفته است جدای از اهمیت و ارزش فرهنگی – اجتماعی به لحاظ تاثیرگذاری آن در توسعه گردشگری به افزایش درآمد سرانه شهروندان و جهش اقتصادی شهرستان و حتی استان گلستان منجر می‌شود.

    در شرایطی که پیش از این آثار به یادگار مانده شهر گرگان مربوط به خانه های قدیمی بافت تاریخی با قدمت دوران قاجار بود، کشف تعدادی اشیای عتیقه دوره صفویان و سلجوقیان تاریخ بافت قدیم این شهر را غنی تر کرده و ضرورت نگاه عمیق تر به معرفی بهتر کهن‌شهر استرآباد را افزایش داد.

    به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان چند ماه قبل مالک یک خانه قدیمی در بافت تاریخی گرگان از شهرداری مجوز توسعه خانه‌اش را گرفت که حین حفاری چاه با یک سری اشیای تاریخی مربوط به دوره سلجوقی و صفوی از جمله بخورساز، عودسوز، پیه‌سوز و روشنایی مفرغی مواجه شد.

    مسوولان شهری گرگان با اشاره به ضرورت ورود سرمایه گذاران کلان برای شتاب بخشی به بازسازی و نوسازی بافت فرسوده برای توسعه گردشگری تاریخی معتقدند: یکی از پیش شرط های لازم این بخش، پایبندی مدیریت شهری به تعهدات برای جلب اعتماد بخش خصوصی و همچنین نحوه تعامل با سرمایه گذاران است.

    به گفته سید محمد مرتضوی رییس شورای شهر گرگان؛ حمایت و مشوق های بیشتری برای سرمایه گذاران می بایست پیش بینی شود تا سرمایه گذاری در بخش تاریخی گرگان توجیه اقتصادی بالاتری داشته باشد.

    بافت تاریخی گرگان به دلیل وسعت زیاد و سبک معماری جذاب و منطبق بر ساخت و ساز دوران قاجاری که نمونه های کمی از آن به صورت متمرکز در کشور باقی مانده است؛ می‌تواند جذابیت زیادی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی داشته باشد.

    بافت قدیم گرگان حدود ۲۰۰ هکتار وسعت دارد و پس از اصفهان و یزد سومین بافت بزرگ ارزشمند تاریخی ثبت شده ایران است.

    بام‌های سفالی و قرمز رنگ، دیوارها و جرزها آجری و رج به رج کنار هم چیده شده شمایلی از شهری کهن به نام گرگان بوده که هنوز هم پا برجا است.

    بافت تاریخی گرگان که عنوان افتخارآمیز وسیع‌ترین بافت تاریخی ثبت شده شمال ایران را دارد با بناهای شاخصی همچون خانه‌های شیرنگی، تقوی، شعرباف، خراسانی، مفیدیان، کبیر، سرای باقری‌ها و امامزاده نور در محلات سرچشمه، دوشنبه‌ای، دربنو به مرکز استان گلستان هویتی عمیق بخشیده است.

    آنچه اکنون آن را بافت تاریخی گرگان می‌نامند بازمانده مجموعه‌ای از شهر استرآباد و عناصر آن و فضاهای شهری همچون مساجد، آب انبارها، قنات‌ها، معابر و واحدهای مسکونی یک یا چند طبقه است.

    شهردار گرگان معتقد است: یکی از وظایف این دوره از مدیریت شهری نگاه بیشتر و دقیق تر فرهنگی در حوزه بافت تاریخی و احیای میراث فرهنگی شهر گرگان است.

    عبدالرضا دادبود ابراز امیدواری کرد در فرایند بازسازی بافت تاریخی گرگان علاوه بر حفظ و حراست از این مجموعه بزرگ و ارزشمند تاریخی، بتوان از دستاوردهای آن در حوزه های مختلف به ویژه گردشگری بهره مند شد.

    وی بیان کرد: حفظ و احیای بافت تاریخی گرگان و سرمایه گذاری برای خرید خانه‌های تاریخی با هدف ایجاد اقامتگاه‌های سنتی همچنان در دستور کار شهرداری قرار دارد و بنا داریم سازه‌های واقع در این بافت را بر اساس معماری قدیم منطقه استرآباد بازسازی کنیم.

    احمد تجری مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان هم گفت: تملک خانه های تاریخی، ساماندهی و مرمت جداره و کف‌سازی محورها، ساماندهی و مرمت جداره بناهای تاریخی و معاصر از اقدامات مهمی است که با همکاری شهرداری و شورای اسلامی در شهر تاریخی استرآباد (گرگان) صورت گرفته است.

    بافت تاریخی سندرشداقتصادی گرگان باتوسعه گردشگری
    بافت تاریخی سندرشداقتصادی گرگان باتوسعه گردشگری

    در همین راستا معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چند روز قبل در جلسه با شهردار و اعضای شورای شهر گرگان، راهکارهای توسعه گردشگری و احیا و ساماندهی شهر تاریخی استرآباد را بررسی کرد.

    محمد حسن طالبیان در این جلسه به آغاز کاوش باستان شناسی در محله سرچشمه شهر تاریخی استرآباد (گرگان) اشاره کرد و گفت : تاکنون ۳۰۰ قطعه شیء از دوره های مختلف تاریخی در این منطقه به دست آمده است.

    وی افزود: نتایج کاوش باستان شناسی در شهر تاریخی استرآباد (گرگان) برای باستان شناسی کشور و حتی خارج از مرزها اهمیت زیادی دارد.

    به گزارش ایرنا؛ گرگان در دوران قاجار ۶ محله به نام‌های سرپیر، دربنو، سرچشمه، میخچه‌گران، نعلبندان، سبزه‌مشهد و میدان داشت که دارای چندین محله فرعی از جمله مثل پاسرو، میرکریم، دوشنبه‌ای، شیرکش، باغشاه، دباغان و شاهزاده قاسم بود.

    بافت تاریخی گرگان از ۲ بخش اداری و مسکونی تشکیل می شد که بقایای آن همچنان موجود است.

    منازل موجود در بخش مسکونی بیشتر متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی نظیر خانه شیرنگی، تقوی، باقری و مفیدیان است.

    طی سالیان اخیر افراد و شرکت‌های خصوصی زیادی با سرمایه گذاری سنگین روی احیا و بهسازی این خانه‌ها و محلات تاریخی گرگان در مسیر جذب گردشگر و ایجاد صنوف و شغل‌های مرتبط حرکت کرده اند که به گفته مسوولان میراث فرهنگی پیش بینی می شود این روند جهش وار ادامه یابد.

    یاسر قندرهای معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان معتقد است اگرچه فراگیری کرونا ضربه مهلکی به فعالیت‌های گردشگری استان وارد کرد اما با مهار ویروس چشم انداز اقتصادی خوبی برای حوزه های مربوطه متصور است.

    همچنین به گفته مجید رحمانی معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی گلستان امسال احیای ۱۲ پروژه در بافت قدیم گرگان توسط بخش خصوصی انجام گرفت و این روند با سرمایه گذاری تقریبی ۳۰۰ میلیارد ریال در دیگر طرحها ادامه دارد.

    وی بیان داشت: احیای بافت تاریخی گرگان برای ۵۵۰ نفر بطور مستقیم و غیر مستقیم در حوزه گردشگری و مشاغل مرتبط شغل ایجاد کرد و پیش بینی می شود طی سه سال آینده حدود دو هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود مضافا اینکه تاثیر این بخش گردش مالی بالایی در حوزه اقتصاد استان گلستان پدید می آورد.

    رحمانی با یادآوری جذابیت‌های سرمایه گذاری ایجاد شده و افزایش علاقه عمومی و گردشگران به بافت تاریخی گرگان به عنوان یکی از نمونه های بکر کشور؛ سرمایه گذاری جهشی در حوزه گردشگری تاریخی استان گلستان را پیش بینی کرد.

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *