×
×

چرتمه پلوغذای جذاب سمنانی

  • کد نوشته: 21964
  • ۱۳۹۹-۱۱-۰۸
  • ۰
  • چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می‌شود.
    چرتمه پلوغذای جذاب سمنانی
  • تبلیغ هدفمند

    چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می‌شود.

    چرتمه پلوغذای جذاب سمنانی

    چرتمه، یکی از خورش های محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته می‌شود.

    مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو:

    • ۵۰۰ گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
    • ۱۰۰ گرم دنبه ریز خردشده
    • ۳۰۰ گرم ماست
    • ۱ عدد پیاز پوست‌کنده و خلالی خردشده
    • ۴ عدد فلفل کبابی ریز خردشده
    • ۵ حبه سیر پوست‌کنده و ریز خردشده
    • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
    • ۱ قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی
    • برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو

    طرز تهیه و دستور پخت چرتمه پلو:

    ۱. یک قاشق غذاخوری روغن سرخ‌کردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آن‌قدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.

    ۲. جگر و دنبه‌های ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آن‌ها را به‌مدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفل‌های خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. 

    ۳. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزه‌دار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز به‌مدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید.

    ۴. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشت‌کوب، آن‌ها را له کنید.

    ۵. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آن‌ها را به جگر، دنبه و پیاز له‌شده بیفزایید. 

    ۶. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *