×
×

کارشناس مسوول بررسی بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی
هشدارمسمومیت دام‌هابا کود اوره

  • کد نوشته: 14474
  • ۱۳۹۹-۰۸-۲۷
  • ۰
  • کارشناس مسوول بررسی بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در باره مسمومیت دام ها با کود اوره هشدار داد و خواستار مراقبت‌های لازم در این زمینه شد.
    هشدارمسمومیت دام‌هابا کود اوره
  • تبلیغ هدفمند

    کارشناس مسوول بررسی بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در باره مسمومیت دام ها با کود اوره هشدار داد و خواستار مراقبت‌های لازم در این زمینه شد.

    به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی این اداره کل، دکتر احمد برات‌پور اظهار داشت: کود اوره از کودهای مغذی کشاورزی است که در این  فصل سال به منظور تقویت خاک و غنی سازی مزارع کشاورزی از آن استفاده می شود.

    وی افزود: در مزارع اغلب با حل کردن مقادیر قابل توجهی کود در استخرهای ذخیره سازی آب، برای کوددهی مزارع اقدام می شود که در صورت دسترسی دام ها به این منابع آبی شاهد مسمومیت و در پاره ای مواقع، تلفات در این دام ها خواهیم بود.

    هشدارمسمومیت دام‌هابا کود اوره
    هشدارمسمومیت دام‌هابا کود اوره

    وی با اشاره به این که گزارش هایی مبنی بر مسمومیت دام ها با کود اوره در  استان گزارش شده است،  اضافه کرد: دام ها پس از مصرف منابع آلوده به کود اوره، علائمی از جمله لرزش عضلانی، تشنج، خروج آب و کف از دهان و بینی و زمین گیری را از خود بروز می دهند و در نهایت تلف می شوند و گوشت دام های مسموم نیز قابلیت مصرف انسانی ندارد و باید معدوم شود.

    وی تصریح کرد: برای پیشگیری از رخداد مسمومیت باید دسترسی دام ها به منابع کود اوره محدود شود و برای کاهش موارد مرگ و میر هم باید دام‌ هایی را که وضعیت مناسبت تری دارند، برای رسیدگی سریع به مراکز درمانی دامپزشکی منتقل کرد.

    وی خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی به موقع کشاورزان هنگام استفاده از کودهای شیمیایی و حصول اطمینان دامداران از آلوده نبودن منابع آبی و غذایی دام ها به کودهای شیمیایی، نقش موثری در جلوگیری از مسمومیت دام دارد.

    هم چنین دامداران باید با توجه به سمپاشی باغ ها و مزارع با سموم شیمیایی، از وضعیت مراتع قبل از ورود دام ها به این مناطق نیز اطلاع حاصل کنند.

    هفته گذشته شماری از دام های یکی از روستاهای شهرستان مرزی راز و جرگلان به علت مسمومیت با کود اوره تلف شدند.

    خراسان شمالی قطب دامپروری است و حدود سه میلیون واحد دامی در آن نگهداری و پرورش داده می شود.  

    این استان همچنین دارای ۳۴۴ هزار هکتار عرصه باغی و زراعی است که هم اکنون کشاورزان در حال کشت و زرع هستند.

    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *