×
×

راز های موفقیت در کنکور سراسری

  • کد نوشته: 19201
  • ۱۳۹۹-۱۰-۱۳
  • ۰
  • راهنمایی و مشورت گرفتن از افراد غیر متخصص و بدون صلاحیت ، استفاده از شیوه های غلط و ناکارآمد مطالعه ، استفاده از منابع غیر استاندارد و برنامه ریزی های غیر اصولی و غیرشخصی سازی شده از جمله مواردی هستند که داوطلبان را به سوی مسیر اشتباه و مسیر سخت و بی ثمر هدایت می کنند.
    راز های موفقیت در کنکور سراسری
  • تبلیغ هدفمند


    همه ساله افراد بسیاری برای موفقیت در کنکور سراسری شانس خود را آزمایش می کنند ، اما واضح است که همه ی آن ها نمیتوانند به آن هدفی که داشته اند دست پیدا کنند ، و فقط افرادی میتوانند به هدف خود برسند که از اصل های اساسی موفقیت در کنکور سراسری آگاه باشند و به آن ها عمل کنند.

    راز های موفقیت در کنکور سراسری

    راز های موفقیت در کنکور سراسری
    راز های موفقیت در کنکور سراسری

    راهنمایی و مشورت  گرفتن از افراد غیر متخصص و بدون صلاحیت ، استفاده از شیوه های غلط و ناکارآمد مطالعه ، استفاده از منابع غیر استاندارد و برنامه ریزی های غیر اصولی و غیرشخصی سازی شده از جمله مواردی هستند که داوطلبان را به سوی مسیر اشتباه و مسیر سخت و بی ثمر هدایت می کنند.

    برای موفقیت  در کنکور سراسری و به دست آوردن نتیجه دلخواه باید از ۵ اصل مهم و اساسی پیروی کرد ، این ۵ اصل همانند یک زنجیر به یکدیگر متصل هستند و توجه نکردن به هر کدام میتواند کل زنجیره را از هم جدا کند.

    قبل از معرفی اصل های ۵ گانه موفقیت در کنکور سراسری باید عرض کنم که نتیجه گرفتن در کنکور سراسری نه به آن آسانی است که موسسات آموزشی و برخی از مشاورین و مدرسین می گویند و نه آنقدر سخت که کسی نتواند در آن نتیجه بگیرد، باید این را بدانید که موفقیت نیازمند تلاش زیاد ، درست و اصولی است نه صرفا به معنای وقت زیاد گذاشتن یا هزینه زیادی انجام دادن.
    من این اطمینان را به شما میدهم که اگر به صورت صحیح و کاربردی از اصول پنجگانه استفاده کنید میتوانید به موفقیت در مسیری که درآن حرکت میکنید دست یابید.

    اصل اول : منابع آموزشی هر شخص باید مخصوص خود شخص باشد

    منابع آموزشی هر شخص مانند کفش برای یک قهرمان دو میدانی است ، برای موفقیت یک دونده در مسابقه ابزار مناسبی به اسم کفش مورد نیاز است و اگر ما به جای کفش به آن شخص دمپایی بدهیم با وصف اینکه آن فرد قهرمان دارای توانایی بسیاری است اما نمیتواند با دمپایی به خط پایان برسد ، حال اگر ابزار درست را به او بدهیم ولی آن ابزار مناسب او نباشد همانند کفش های یک سایز بزرگتر یا کوچکتر چطور ؟ باز هم نمیتواند به وسیله آن ها موفق شود
    پس صرفا داشتن توانایی به تنهایی نمیتواند تضمین کننده موفقیت شما باشد ، در مورد انتخاب منابع نیز به همین صورت است . اگر دانش آموز دارای توانایی بالایی باشد و نتواند در کنار آن از منابع مخصوص و مناسب خود استفاده کند نیز نخواهد توانست با آن منابع به هدفی که خواهان آن است برسد. بهترین منابع برای هر شخص را خود شخص میتواند انتخاب کند.

    اصل دوم‌: شیوه های صحیح مطالعه ویژه هر درس
    به دلیل متفاوت بودن شیوه مطالعه و عادات مطالعاتی دوران مدرسه و تفاوت آن با مطالعه برای کنکور ، دانش آموزان با شیوه های قدیمی خود نخواهند توانست به راحتی با مطالعه و یادگیری دروس به صورت کنکوری کنار بیایند ، با توجه به این مورد که ۹۹ درصد دانش آموزان ما با شیوه های صحیح مطالعه آشنایی ندارند تسلط پیدا کردن بر این اصل میتواند مسیر را برای آنان بسیار هموار کند، هر درس شیوه ی صحیح مطالعه خاص خود را دارد که اگر از آن ها مطلع باشید به راحتی میتوانید در آن به نتیجه برسید، پیشنهاد میشود در این مورد از افراد متخصص و با تجربه کمک بگیرند.

    اصل سوم : شیوه های صحیح تست زنی
    صرف داشتن منابع استاندارد ‌‌و مسلط بودن شیوه های صحیح مطالعه نمیتواند برای موفقیت در کنکور کافی باشد ، اشتباهی که داوطلبان کنکور آن را انجام میدهند تاکید و توجه به مطالعه تشریحی آن هم برای امتحانی تستی همچون کنکور سراسری است، همانطور که ما زمانی که برای موفقیت در امتحان رانندگی با ماشین تمرین خواهیم کرد نه با موتور سیکلت و دوچرخه و هواپیما پس انتظار می رود برای موفقیت در کنکور هم از تست زدن و مسلط شدن و ماهر شدن در این امر متمرکز شویم، یکی از عوامل موثر در نتیجه گیری در کنکور ، داشتن هنر تست زنی در کنار مطالعه تشریحی است . بخش اعظم یادگیری دروس در کنکور با تست زنی روی خواهد داد.

    اصل چهارم: داشتن برنامه ریزی شخصی سازی شده با استفاده از متد های روزدنیا
    هر چند اصل های قبلی از موارد بسیار مهم برای نتیجه گرفتن در کنکور سراسری است ، اما تکمیل کننده و کاربردی کردن آن ها توسط اصول چهارم یعنی برنامه ریزی صورت میگیرد ، داشتن یک برنامه ریزی که در آن فقط زمان های مطالعاتی و اسم دروس مشخص شده است نه تنها برای شما کارکردی و سودی نخواهد داشت بلکه شما سر درگم تر و بی برنامه تر خواهد کرد ، ویژگی های یک برنامه ریزی فوق العاده و کاربردی عبارت است از : نداشتن محدودیت زمانی برای مطالعه دروس، مشخص بودن حجم مورد نظر برای مطالعه ، شخصی سازی شده برای هر دانش آموز ، رعایت ایستگاه های مرور ، مشخص بودن بازه زمان تست زنی ، انعطاف پذیر بودن و قابل اجرا بودن و ….
    در مورد مشاورین ، مدرسین و داوطلبان عزیزی که فکر میکنند فقط داشتن تایم مطالعه بالا تضمین کننده موفقیت در کنکور است باید عرض کنم : هر گاه سازمان سنجش اعلام کرد که رتبه هر دانش آموز بر اساس میانگین زمان مطالعاتی آن شخص اعلام خواهد شد باید صرفا ر‌وی زمان متمرکز شویم ، این در صورتی است که سازمان سنجش هیچ توجهی به تایم مطالعاتی ، شرایط مطالعاتی و … داوطلبین ندارد و صرفا به درصد ها و رتبه شخص برای انتخاب رشته و ورود به دانشگاه ها بسنده خواهد کرد.

    اصل پنجم: تلاش تلاش تلاش و تلاش و پیوسته پیش رفتن
    حتی زمانی که تمام اصول بالا رعایت شوند ولی تلاشی در جهت رسیدن هدف صورت نگیرد قطعا نباید منتظر موفقیت بود ، رویای رسیدن به رشته ها و دانشگاهای تاپ را همه داوطلبان کنکور در دارند ، اما داشتن رویا دلیلی برای رسیدن به آن نخواهد بود .
    توجه به مطالب بیان شده ، و رعایت این ۵ اصل در کنکور کلیدی ترین و مهمترین ملاک ها برای رتبه برتر شدن شما خواهد بود.
    به یاد داشته باشین در این مدتی که در جهت رسیدن به رشته و دانشگاه مورد علاقه خود تلاش میکنید : خوابتان را تنظیم کنید ، تغذیه مناسبی داشته باشید ، خودتان را با کسی مقایسه نکنید ولی رقابت بکنید ، هدف خود را مشخص کنید و بی هدف تلاش نکنید .

    نویسنده: به قلم احسان سایه میری (روانشناس بالینی ، مشاور برتر تحصیلی)

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *