مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: امسال تولید پلاسمای خون و پلاکت فرزیس در استان قزوین نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد رشد یافته است.
×
×

رشد در تولید پلاسمای خون و پلاکت فرزیس در قزوین

  • کد نوشته: 25275
  • ۱۳۹۹-۱۲-۰۷
  • ۰
  • مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: امسال تولید پلاسمای خون و پلاکت فرزیس در استان قزوین نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد رشد یافته است.
    رشد در تولید پلاسمای خون و پلاکت فرزیس در قزوین
  • تبلیغ هدفمند
    تولید پلاسمای خون و پلاکت فرزیس در قزوین رشد یافت
    رشد در تولید پلاسمای خون و پلاکت فرزیس در قزوین

    مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: امسال تولید پلاسمای خون و پلاکت فرزیس در استان قزوین نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد رشد یافته است.

    مریم مدرسی در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: در مدت یاد شده ۵۴۰ واحد پلاسمای خون و ۴۹۲ واحد پلاکت فرزیس از اهداکنندگان قزوینی دریافت و برای کمک به درمان بیماران در بیمارستان ها استفاده شده است.

    این مسوول گفت: پلاسماهای اهدایی از بیماران بهبود یافته کرونایی که سرشار از آنتی بادی هستند برای کمک به درمان بیماران کرونایی در اختیار بیمارستان ها قرار گرفته اند و براساس ارزیابی ها بازخورد خوبی در بهبود حال آنان داشته است.

    مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: سه دستگاه پلاسما فرزیس در استان قزوین مشغول فعالیت برای دریافت پلاسما از اهداکنندگان بوده که یک مورد از آنها به تازگی در پایگاه انتقال خون تاکستان مستقر شده است. 

    وی در ادامه با اشاره به مراجعه ۴۲ هزار و ۴۳۱ نفر به پایگاه های انتقال خون استان قزوین در ۱۱ ماهه امسال،گفت: از این تعداد ۳۲ هزار و ۷۳۲ نفر شرایط لازم از حیث سلامت را داشتند و موفق به اهدای خون شدند.

    این مسوول با بیان اینکه ۵۵ درصد اهداکنندگان خون در قزوین را اهداکنندگان مستمر تشکیل می دهند، یادآور شد: امسال نسبت به سال گذشته خون گیری در استان قزوین ۹ درصد کاهش یافته است که البته این کاهش به دلیل شیوع کرونا بوده و در مجموع کشوری نیز حدود ۱۰ درصد کاهش آمار خون گیری را داشته ایم.

    وی ادامه داد: ۶.۷ درصد اهدا کنندگان در استان قزوین زنان و ۹۳.۳ درصد را مردان تشکیل می دهند.

    این مسوول در ادامه با بیان اینکه ضایعات فرآورده های خونی در استان قزوین ۱.۶ درصد است، اظهار داشت: قزوین از این حیث رتبه برتر کشوری را دارد که محصول تلاش همکاران ما در اداره کل انتقال خون و دانشگاه علوم پزشکی و همکاری کادر پزشکی و درمانی استان استان است.

    اهدای خون ایمنی بدن را کاهش نمی دهد

    مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت: اهدای خون به هیچ عنوان ایمنی بدن را کاهش نمی دهد و هیچ مدرک علمی در این رابطه تاکنون وجود نداشته است و همچنین انتقال کرونا از طریق تنفس بوده و هیچ ارتباطی بین اهدای خون و ابتلا به کرونا وجود ندارد.

    وی در ادامه با بیان اینکه پایگاه های انتقال خون استان قزوین در شهرهای قزوین و تاکستان همه روزه حتی در ایام تعطیل پذیرای اهداکنندگان هستند،افزود: پایگاه سیار اهدای خون استان نیز هم اکنون در شهرستان بوئین زهرا مستقر است و استقبال خوب و بالایی از شهروندان این شهرستان برای اهدا شاهد بوده ایم.

    مدرسی همچنین از پیگیری برای ایجاد پایگاه سیار انتقال خون در آوج خبر داد و گفت: در این رابطه قرار است ساختمانی از سوی خیران به اداره کل انتقال خون استان قزوین اختصاص پیدا کند.

    مدیرکل انتقال خون استان قزوین اظهار داشت: همزمان با ولادت با سعادت امیرالمومنین (ع) فردا پنجشنبه پویشی با عنوان همای رحمت در پایگاه انتقال خون قزوین برگزار می شود و آثار خوشنویسی مربوط به این مناسبت به اهداکنندگان تقدیم می شود.

    وی در ادامه از شهروندان قزوینی دعوت کرد تا در ایام پایانی سال و نوروز ۱۴۰۰ نیز اهدای خون را فراموش نکنند تا ذخایر خونی استان برای کمک به نجات جان بیماران دچار کمبود و مشکل نشود.

    مدرسی یادآور شد: افراد بالای ۱۸ سال تا ۶۰ سال و اهداکنندگان مستمر به شرط تایید سلامت از سوی پزشک تا سن ۶۵ سال امکان اهدای خون را دارند.

    این مسوول با بیان اینکه به طور میانگین روزانه ۱۰۰ واحد خون اهداکنندگان در استان قزوین دریافت می شود،گفت: با همت اهداکنندگان، هیچ مشکلی در تامین خون و فرآورده های خونی مورد نیاز استان قزوین نداریم و ۱۰۰ درصد نیازهای درخواستی مراکز درمانی و بیمارستانی را تامین کرده ایم.

    مدیرکل انتقال خون استان قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اهدای هر واحد خون از افراد می تواند به نجات جان سه بیمار کمک کند،به محدودیت هایی که متقاضیان اهدای خون دارند اشاره کرد و گفت: برای اطمینان از سلامت فرد اهدا دهنده علاوه بر معاینات و تشخیص پزشک پیش از اهدا افرادی که اقدام به خالکوبی و تتو یا حجامت کرده باشند نیز تا یک سال امکان اهدا ندارند.

    مدرسی با بیان اینکه حجامت در طب سنتی ضرورت های خود را دارد و ممکن است پزشک طب سنتی برای یک فرد حجامت توصیه و تجویز کند،افزود: آنطور که در سطح عامه در مورد ضرورت حجامت برای همه صحبت می شود مورد تایید نیست و افراد سالم نیازی به انجام آن ندارند و توصیه ما این است که این افراد با اقدام خیرخواهانه اهدای خون به نجات جان انسان ها کمک کنند.

    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *