اگرچه هشت سال از سفر پربرکت رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی در شمال شرق ایران گذشته است اما هنوز برکات و دستاوردهای توسعهبخش آن برای مردم دیار بابالرضا (ع) تداوم دارد.
حضور رهبر معظم انقلاب در استان محروم خراسان شمالی، بارقه ای از امید را به همراه داشت. پروژه هایی که در این سفر در بخش های مختلف مصوب شد، سبب شد تا شاخص های توسعه این خطه محروم ارتقا یابد.
ساخت بیمارستان ۲۸۵ تختخوابی امام حسن مجتبی(ع) در بجنورد، احداث بیمارستان ۲۱۸ تختخوابی آیت الله هاشمی رفسنجانی در شیروان، تعمیرات اساسی و تجهیزات مرکز درمانی بنت الهدی در بجنورد و توسعه، تکمیل و تجهیز کلینیک دی سپاه در بجنورد از جمله پروژه هایی است که در بخش درمان اجرایی شد و مردم از مزایای آن بهره مند شدند.
علاوه بر آن مردم استان شاهد اجرای پروژه های مختلف در زمینه آبرسانی به شهر و روستاها، تکمیل و بهره برداری سدها، ساخت خانه بهداشت روستایی، پایگاه های امدادی و اورژانس جاده ای و آزمایشگاه های تخصصی در سطح استان بوده اند.
تکمیل راه های روستایی، تکمیل طرح هادی روستایی، انجام عملیات آبرسانی، تکمیل تاسیسات فاضلاب مجتمع های آبرسانی شهری و روستایی و افزایش پوشش شبکه های رادیویی و تلوزیونی و تبدیل ایستگاه ماهواره ای آنالوگ به دیجیتال در مناطق مرزی و محروم و گازرسانی به ۴۱۰ روستای فاقد گاز استان از دیگر پروژه های مهم در استان است که در سفر رهبر معظم انقلاب پیگیری شد.
تخصیص ۶۰۳.۱ میلیارد ریال اعتبار سفر رهبری به بخش کشاورزی
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۶۰۳.۱ میلیارد ریال اعتبارات سفر رهبری در قالب ۱۰ ردیف مصوب از اعتبارات استانی سازمان جهاد کشاورزی از سال ۹۲ تا ۹۸ تخصیص یافته است.
عبدالله یوسفی اظهار داشت: با استفاده از منابع سفر رهبری به استان و اجرای پروژه ها، برای ۲ هزار و ۸۹۶ نفر در استان شغل ایجاد شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با اجرای این پروژه ها، شاهد افزایش چهار درصدی در عملکرد آبیاری بودیم و میزان تولید هم ۱۲۸ هزار و ۳۲۰ تن افزایش یافت.
یوسفی اظهار داشت: در سفر رهبر معظم انقلاب، ۲۲۸ عنوان مصوبه برای این استان به تصویب رسید که ۱۴ مصوبه آن مربوط به بخش کشاورزی بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اختصاص ۱۵۰ میلیارد ریال به اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار طی سالهای ۹۲ تا ۹۴ و مازاد آن از محل اعتبارات شورای عالی آب (ماده ۱۰ و ۱۲) تا سقف ۶۴۰ میلیارد ریال به هر میزان که استان امکان جذب داشته باشد از جمله مصوبات بود.
وی گفت: اختصاص مبلغ ۶۰ میلیارد ریال به منظور افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی طی سالهای ۹۲ تا ۹۳ از محل منابع ردیف سفر مقام معظم رهبری و وزارت جهاد کشاورزی به نسبت مساوی به شرط تامین منابع تشکل های عضو صندوق، اختصاص مبلغ ۲۵ میلیارد ریال برای لایروبی، احیا و مرمت قنوات طی سال های ۹۲ و ۹۳، اختصاص مبلغ ۷۰ میلیارد ریال جهت تامین آب شرب سالم و اجرای خط انتقال و شبکه آب برای عشایر استان و احداث مرمت و نگهداری راه های عشایری طی سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ از دیگر مصوبات سفر معظم له بود.
وی اظهار داشت: اختصاص ۶۵ میلیارد ریال برای ساخت بند خاکی و استخرهای ذخیره آب عمومی طی سال های ۹۲ و ۹۳ از محل اعتبارات ردیف سفر مقام معظم رهبری با انجام مطالعات مربوط توسط استان، اختصاص ۴۰ میلیارد ریال به منظور بهسازی و مرمت محل چادرها و خرید سیاه چادر مورد نیاز عشایر و توسعه صنایع دستی عشایر از محل اعتبارات ردیف سفر در سال های ۹۱ و ۹۲ و اختصاص چهار میلیارد ریال برای حفاظت از اراضی ملی از منابع وزارت جهاد کشاورزی در سال های ۹۱ تا ۹۲ از دیگر مصوبات مهم این سفر بود.
یوسفی افزود: در مجموع چهار هزار و ۲۴۹ میلیارد ریال سهم بخش کشاورزی مصوب شد که از این اعتبار در نظر گرفته شده، بخش کشاورزی به مبلغ هزار و ۱۵میلیارد ریال اعتبارات دولتی و سه هزار و ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات، اداره کل دامپزشکی ۲۰ میلیارد ریال، اداره کل عشایر ۱۱۰ میلیارد ریال و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری به مبلغ ۵۴ میلیارد ریال بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از کل مبلغ مصوب هزار و ۱۵ میلیارد ریال سازمان جهاد کشاورزی تا پایان سال ۹۸ به میزان ۷/۱۰۳۵ میلیارد ریال اعتبار به دستگاه ابلاغ و جذب شده است که با توجه به مبلغ مصوب بیش از ۱۰۰ درصد از مصوبات اجرایی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: از محل اعتبار مصوب در بخش تسهیلات به مبلغ سه هزار و ۵۰ میلیارد ریال هم تا پایان سال ۹۸ به دستگاه ابلاغ و به طور ۱۰۰ درصد تخصیص و جذب شده است.
اختصاص هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه های آبرسانی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی هم گفت: ۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار در سال های ۹۱ تا ۹۸ از محل مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به استان به اجرا و تکمیل پروژه های آبرسانی و تصفیه فاضلاب در بخش روستایی و ۷۶۰ میلیارد ریال در بخش شهری تخصیص داده شده است.
غلامحسین ساقی اظهار داشت: در بخش آبرسانی به شهرهای استان در سال های ۹۱ تا ۹۸، ۳۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به اجرا و تکمیل پروژه آبرسانی در ۱۵ شهرستان تخصیص داده شد.
وی خاطرنشان کرد: ۴۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیز به تکمیل و بهره برداری از تاسیسات فاضلاب شهر اسفراین، ایجاد تاسیسات فاضلاب شهرهای آشخانه و بجنورد تخصیص یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به تخصیص ۵۴ میلیارد ریال اعتبار به دفع بهداشتی فاضلاب روستاهای تازه قلعه و طبر گفت: در بخش آبرسانی به روستاهای استان نیز در هشت سال گذشته، ۶۲۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر به اجرای طرح و تکمیل ۱۴ مجتمع آبرسانی برای تامین آب بیش از ۱۲۰ روستا تخصیص داده شد.
ساقی افزود: با نظر مساعد معاون پیگیری های ویژه دفتر مقام معظم رهبری به مجموعه آب و فاضلاب و سفر وی در بهمن ۹۸ برای بازدید از پروژه های آب استان، با هماهنگی ها و پیگیری های استانی و نگاه ویژه وزارت نیرو و شرکت مهندسی آبفای کشور، همچنان اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به این استان در حال تخصیص است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال ۹۹ برای پروژه مهم قوس شمالی شهر بجنورد تخصیص یافته است که اجرای آن انتقال آب شیرین دره از شمال شهر بجنورد را امکانپذیر کرده و مهم ترین پروژه در راستای ارتقای کیفیت آب شرب مرکز استان خراسان شمالی است.
بهره برداری از هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی مصوب سفر رهبری
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی گفت: سفر رهبر معظم انقلاب به استان که در سال ۹۱ انجام شد، برکات زیادی برای استان به همراه داشت و تاکنون هزار و ۳۰۰ پروژه عمرانی از این قبل، به بهره برداری رسیده است.
حسن پارسی پور به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای سال جاری هم پیگیری تامین اعتبار برای اتمام و بهره برداری از ۷۵ پروژه دیگر در دستور کار است.
وی افزود: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه های آغاز شده از ردیف سف رهبر انقلاب به استان، ۹۳ درصد است.
وی تصریح کرد: برای سایر پروژه های تامین اعتبار شده از ردیف های ملی و استان و تعهدات معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی سابق هم میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه ها، ۶۵ درصد گزارش شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی گفت: برای تکمیل پروژه های باقیمانده از محل این سفر هفت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تامین این اعتبار در دست پیگیری است.
وی با بیان اینکه در سفر معظم له به استان، اختصاص ۱۷ هزار میلیارد ریال اعتبار عمرانی و ۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای اجرای پروژه های عمرانی استان مصوب شد گفت: این میزان اعتبار در قالب هزار و ۶۳۵ پروژه و ۲۲۸ مصوبه در استان، ابلاغ شد که در سر فصل های کشاورزی، آموزشی، منابع آب، صنعت و معدن، حمل و نقل و عمران شهری و روستایی است.
وی افزود: برای اجرای این پروژه ها، بیش از ۲۰ هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است که ۱۲ هزار و ۶۵۹ میلیارد ریال از این رقم از محل اعتبارات ردیف سفر مقام معظم رهبری و مابقی اعتبار نیز از محل سایر ردیف های پیش بینی شده استانی و ملی اختصاص یافته اند.
پارسی پور اظهار داشت: تعهدات اعتباری اولیه ردیف سفر مقام معظم رهبری به استان پنج هزار و ۷۰ میلیارد ریال بود که با تاکید رهبر درباره اتمام پروژه ها، تا به کنون دو و نیم برابر این اعتبار به استان اختصاص یافته است.
وی، ساخت بیمارستان ۲۸۵ تختخوابی امام حسن مجتبی(ع) در بجنورد، ساخت بیمارستان ۲۱۸ تختخوابی آیت الله هاشمی رفسنجانی در شیروان، تعمیرات اساسی و تجهیزات مرکز درمانی بنت الهدی در بجنورد، توسعه، تکمیل و تجهیز بیمارستان (دی کلینیک) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بجنورد را از مهمترین پروژه های به بهره برداری رسیده از محل اعتبارات مصوب سفر مقام معظم رهبری به استان عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: کمک به تکمیل خط انتقال آبرسانی شهر بجنورد و تکمیل شبکه انتقال داخل شهر، کمک به تکمیل و بهره برداری سدهای گلول، سومبار و چندیر، احداث پست برق ۴۰۰ کیلو ولت بجنورد و انجام برق رسانی به روستاها در سطح استان، احداث سالن های ورزشی سرپوشیده و روباز در سطح استان، کمک به احدث خانه بهداشت روستایی، پایگاه های امدادی و اورژانس جاده ای و آزمایشگاه های تخصصی در سطح استان، کمک به احداث و تجهیز مرکز تشخیص و درمان سرطان، بخش جراحی قلب و دانشکده دندانپزشکی و داروسازی استان و کمک به تکمیل راه های روستایی استان و گازرسانی به ۴۱۰ روستای فاقد گاز استان از دیگر پروژه هایی است که از محل اعتبارات مصوب سفر مقام معظم رهبری به استان پیگیری شد.
سفر رهبر معظم انقلاب، خراسان شمالی را ۲۰ سال جلو انداخت
استاندار خراسان شمالی اعلام کرد: سفر تاریخی و پرخیر و برکت مقام معظم رهبری در سال ۹۱ بارقههای امید را در دل مردمان این خطه سرسبز زنده کرد و دستاوردهای معنوی آن این استان را بیش از ۲۰ سال از نظر توسعه ای جلو انداخت.
محمدعلی شجاعی به مناسبت ۱۹ مهرماه، سالروز سفر رهبر معظم انقلاب به این استان، با صدور پیام تبریکی در این خصوص اظهار داشت: ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ برای همیشه در تاریخ این استان و کشور جاودانه شد.
وی افزود: تداعی هر ساله این سفر ارمغانی برای مردم خواهد بود تا به یاد آورند که با این سفر کلید توسعه و آبادانی در دستان این مردم همیشه در صحنه و تلاشگر قرار گرفت.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی یادآور شد: حماسه حضور گسترده و استقبال گرم اقشار مختلف مردم استان از مقام معظم رهبری در این صفحه پرغرور خراسان شمالی، نشان داد که مردم این دیار پرجنب و جوش همواره در مسیر ولایت فقیه گام برمی دارند.
شجاعی افزود: تصویب هزار و ۷۰۰ پروژه در حوزه های مختلفی همچون کشاورزی، ورزشی، آموزشی، منابع آب، صنعت و معدن، حمل و نقل، عمران شهری و روستایی این نوید را داد تا خراسان شمالی نیز از قطار توسعه جا نماند و با دلگرمی بیشتری این روند صعودی را طی کند.
استاندار خراسان شمالی در پیام خود تاکید کرده است: از تمامی جریانات سیاسی فارغ از هر نوع نگاهی و اقشار مختلف مردم می خواهم در مسیر رهنمودهای مقام معظم رهبری، به عنوان نقشه و چراغ راه که به اذعان ایشان «خراسان شمالی در ردیف ۱۰ استان برتر قرار خواهد گرفت» دستورالعمل های توسعه ای استان را پیاده کنند تا امید و نشاط را به مردم استان هدیه دهیم.
برکات سفر رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی ادامه دارد
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد هم گفت: رهبر معظم انقلاب در ۱۹ مهر سال ۹۱ به این استان سفر کردند که برکات فراوان آن سفر همچنان ادامه دارد و مردم این خطه از مزایای آن برخوردار میشوند.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی اظهار داشت: تا پیش از سفر رهبری، بسیاری از ساختمان های ادارات و سازمان های ما اجاره ای بود، شمار زیادی از مدارس استان مستهلک و غیرقابل استفاده بود و وضعیت برخی از مناطق روستایی این استان زیر صفر بود اما با بودجه ای که از ناحیه آن سفر تخصیص یافت، تحول بزرگی در مسیر توسعه استان ایجاد شد.
وی افزود: در چند سال گذشته حدود یک سوم بودجه تخصیص یافته از محل این سفر معنوی برای تقویت زیرساختی و بخش های زیربنایی استان هزینه شده است.
امام جمعه بجنورد گفت: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری در استان، سه محور، کشاورزی، صنعت و گردشگری از مولفه های اصلی توسعه استان تعریف شده است که استان با توجه به استعدادها و قابلیت های فراوانی که دارد، می تواند با سرمایه گذاری در این سه حوزه، خود را در آینده نزدیک به جمع ۱۰ استان برتر کشور برساند.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با اشاره به گرامیداشت هر ساله این سفر پربرکت، گفت: ما هر سال این سفر را گرامی داشته و پیام های این سفر را به مسوولان منتقل می کنیم و آنان باید برای مردم تشریح کنند که چه تحولی براساس این سفر در استان ایجاد شده است.
رهبر معظم انقلاب در ۱۹ مهرماه سال ۱۳۹۱ به استان خراسان شمالی سفر کردند که این سفر هشت روزه و مصوباتی که در جریان این سفر برای جبران محرومیت ها و عقب ماندگی های این خطه صورت گرفت، سرآغاز شکوفایی و توسعه این استان شد.
دیدگاهتان را بنویسید