مدیرکل انتقال خون گلستان گفت: ذخیره فرآوردههای خونی این استان با کاهش استقبال مردم ناشی از سردشدن هوا و شیوع بیماری کرونا از هفت روز به چهار روز کاهش یافت.
دکترسیدصادق بنیعقیل اظهار داشت: با وجود کاهش اهدای خون ناشی از سرمای هوا و شیوع کرونا، نیاز به خون و فرآوردههای آن برای بیماران مختلف مانند سرطانی، تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی، مصدومان تصادفها، زنان باردار و افراد تحت اعمال جراحی به قوت خود باقی است.
وی بیان کرد: با کاهش آمار مراجعه کنندگان برای اهدای خون، ذخیره فرآوردههای خونی گلستان از هفت روز به چهار روز کاهش یافته و گروه های خونی B ، A و O مثبت بیش از بقیه گروه ها به خون احتیاج دارند.
مدیرکل انتقال خون گلستان افزود: کاهش ذخایر خونی علاوه بر نگرانی از تامین نیاز خونی روزانه، خدمترسانی در بحران احتمالی مانند سیل، زلزله و آتش سوزی را افزایش می دهد.
به گفته وی از ابتدای امسال تاکنون با کاهش ۱.۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۴ هزار نفر به مراکز اهدای خون گلستان مراجعه کردند که هزار و ۸۶۰ نفر آنان زنان بودند.
بنیعقیل با اشاره به نیاز گلستان به مراکز ثابت و سیار اهدای خون گفت: گلستان با ۱۴ شهرستان و بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت فقط ۳ پایگاه ثابت خونگیری در گرگان، گنبد و علیآباد کتول دارد و تنها استان بدون پایگاه سیار کشور است.
وی افزود: دشواری در دسترسی به مراکز اهدای خون در ۱۱ شهرستان، یکی دیگر از دلایل کاهش تمایل مردم استان به اهدای خون است.
سال گذشته ۱۳۳ هزار واحد خون و فرآورده های خونی در استان گلستان تولید شده بود.
۲۴ مرکز درمانی و بیمارستانی گلستان نیازهای خونی خود را از سه مرکز ثابت اهدای خون استان تامین میکنند.
زنان و مردان از ۱۸ سال تا سن ۶۰ سالگی و در صورت اهداکننده مستمر بودن تا سن ۶۵ سالگی میتوانند خون اهدا کنند.
استان مرزی گلستان حدود ۱.۹ میلیون نفر جمعیت متشکل از اقوام، مذاهب و نژادهای مختلف دارد.
دیدگاهتان را بنویسید