عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به والدین هشدار داد از مداخله در تعیین تاریخ تولد نوزاد خودداری کنند چون ممکن است منجر به بروز عوارض ماندگار، ناتوانی و حتی مرگ نوزاد شود.
در دهههای اخیر داشتن شماره های خاص و روند خط تلفن، پلاک ماشین، تاریخ عقد و عروسی و چیزهایی از این قبیل برای برخی افراد جامعه نمادی از تشخص و لاکچری بودن محسوب می شود.
متاسفانه تاریخ های شناسنامه ای نیز از این موضوع بی نصیب نمانده و گروهی از والدین برای درج تاریخی خاص در شناسنامه فرزند شان به خود می بالند و سعی دارند با دخالت در زمان زایمان، تاریخ تولد فرزندشان لاکچری باشد مثلا ۹۹/۹/۹ که به گفته خودشان رندترین تاریخ این دهه است.
غافل از این که دخالت در تاریخ زایمان و زایمان زودرس چه خطرات و عوارض و عواقبی می تواند برای نوزادشان تا آخر عمر به دنبال داشته باشد. این مداخله ممکن است به تجربه تلخی مبدل شود که تا پایان عمر پشیمانی برای والدین به ارمغان بیاورد.
دکتر پریچهر پورانصاری فلوشیپ پریتانولوژی بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به این که طول دوره بارداری در انسان ۲۸۰ روز یا ۴۰ هفته است، افزود: اغلب زنان باردار که کاندید زایمان طبیعی هستند، در فاصله ۳۹ تا ۴۰ هفته زایمان می کنند اما در حدود ۱۰ درصد آنان ممکن است حاملگی فراتر از ۴۰ هفته ادامه پیدا کند که حداکثر تا ۴۲ هفته باید انجام شود.
این فلوشیب زنان و زایمان گفت: گاهی به دلایل مختلفی نظیر بیماری، نداشتن شرایط زایمان طبیعی، مشکلات مادر و جنین و مواردی از این قبیل زایمان به تجویز پزشک به صورت برنامه ریزی شده انجام می گیرد. اما این زایمان برنامه ریزی شده نیز در پایان ۳۹ هفتگی حاملگی توصیه می شود نه قبل از آن.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از پورانصاری اعلام کرد: بچه هایی که زودتر از ۳۹ هفته تمام و بدون اندیکاسیون یا مورد اورژانسی متولد می شوند، معمولا در معرض یکسری عوارض به ویژه عوارض تنفسی و سندرمی به نام دیسترس تنفسی قرار می گیرند که این سندرم اغلب در نوزادانی که بین ۳۷ هفته تا ۳۹ هفته متولد می شوند بروز می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به این که عوارض تنفسی ایجاد شده گاهی منجر به بروز عوارض ماندگار در نوزاد می شود اظهار کرد: گاهی این دیسترس تنفسی بسیار مقاوم به درمان است و به درمان های رایجی که برای این نوزادان انجام می شود پاسخ نداده و متاسفانه منجر به مرگ نوزاد می شود.
پورانصاری ضمن هشدار به والدین تاکید کرد: از دخالت و دستکاری در زمان زایمان مگر در موارد اورژانسی که ادامه حاملگی برای جان مادر و جنین خطر دارد باید جدا اجتناب کرد.
این فلوشیب زنان و زایمان بیمارستان شهدای تجریش با بیان تاکید مجدد بر اینکه زایمان زودتر از ۳۹ هفته به هیچ وجه توصیه نمی شود گفت: متاسفانه این روزها باب شده والدین می خواهند تاریخ تولد فرزندشان را یک زمان و روز خاصی قرار دهند که اگر سن بارداری کمتر از ۳۹ هفته کامل باشد اصلا کار پسندیده ای نیست و کاملا غیر علمی است.
وی ضمن هشدار به والدین خاطرنشان کرد: عوارض تنفسی که در نوزادان نارس ایجاد می شود علاوه بر این که ممکن است باعث بروز عوارض ماندگار و ناتوانی در نوزاد شود، بار اقتصادی سنگینی برای خانواده و اجتماع در برخواهد داشت و گاهی نیز ممکن است منجر به مرگ نوزاد شود.
دیدگاهتان را بنویسید