دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور گفت: لاشه گوسفندی حدود ۹۵ هزار تومان و لاشه گوساله حدود ۶۹ هزار تومان و مرغ حدود ۲۲ هزار تومان هر قطعه بر اساس عیار خود نرخ گذاری میشود و هزینه های تولید، توزیع و بسته بندی به آن اضافه میشود.
مردم نخریدن قیمت کاهش پیداکرد
به گزارش بازار کسب کار آنلاین به نقل از روزانه نیوز به نقل از پایگاه خبری صنعت غذا و کشاورزی اگروفودنیوز دکتر مسعود رسولی افزود: با توجه به اینکه تمامی کالاها افزایش قیمت چشمگیری داشته بعضی آنها همانند گوشت، ثبات قیمت خود را در بازار حفظ کرده است.
این نشانه این است که تعیین کننده قیمت در بازار میزان عرضه و تقاضاست و قیمت تمام شده و یا فشارهای دستگاههای حاکمیتی و نظارتی اثری به روی قیمت ندارد.هرموقع قیمت رو به افزایش است شاهد خرید بیشتر مردم بودهایم ولی اخیرا” با کاهش خرید قیمتها رو به کاهش میباشد.
البته این خیلی خوب نیست زیرا تولید کننده انگیزه خود را برای پرورش، تولید دام و طیور از دست میدهد و همان چرخه معیوب ادامه دار میشود.
دکتر مسعود رسولی گفت: دو چیز که کاهش خرید مردم هم به دلیل کاهش توان خرید و مشکلات اقتصادی است. و همچنین بدلیل شیوع بیماری و عدم برگزاری مراسم که تقریبا” بیشترین مصرف در مراسم و رستورانها را بوده که البته انصافا” مقدار خیلی زیادی از اصراف پروتئینی هم کاهش پیدا کرده است.
عمده دلیل عدم ثبات در بازار، نداشتن آمار مناسب از سرانه مصرف و نیاز بازار و همچنین برنامه ریزی تولیدی میباشد که با صادرات و واردات میتوان بازار داخل تنظیم کرد، البته که شرایط تحریمی این موضوع را متأثر کرده است.
دکتر مسعود رسولی گفت: مصرف کنندگان محترم میبایست در خصوص الگوی مصرف گوشت و مرغ مطالعه و برنامهریزی نمایند که بخشهایی از گوشت و مرغ را مصرف نمایند که با نوع غذا و طبخ آماده باشد و همچنین ضایعات و دورریز و ارزش آنها را نیز در نظر بگیرند.
این یک اصل تغذیه و اقتضاد خانوار است، برای مثال برخی قطعات گوشت مانند قلوهگاه و گردن و راسته قیمت کمتری نسبت به بقیه قطعات دارد و غذاهای خوبی هم میتوان با آنها تهیه کرد و ارزش غذایی بالایی هم دارند. قبلا خانوار یک مرغ کامل میخرید و ضایعات آن را به دور میانداخت که همان باعث آسیب محیط زیست میشد و حدود ۲۵% ضایعات که پول مرغ را داده بودند از بین میرفت.
دکتر مسعود رسولی گفت: ولی امروزه مصرف کننده میتواند قطعه مورد علاقه و مورد نیاز غذایی خود را بدون ضایعات و هم قیمت خود آن قطعه به صورت بستهبندی بهداشتی قابل رصد و کنترل تهیه نماید( شرکت بستهبندی هم ضایعات و استخوان را به چرخه تولید خوراک دام و کود سازی و صنعت روغن های صنعتی برگرداند).
در کل اگر بخواهم صحبتها را جمعبندی کنم برای مدیریت مواد پروتئینی گوشت و مرغ میبایست از مزرعه تا سفره توسط تمامی مراحل خصوصا” با مشارکت مصرف کنندگان محترم این کار صورت پذیرد.
دیدگاهتان را بنویسید