×
×

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌شرقی در خصوص جزئیات این گفت: موزه تاریخی و شاخص عصر آهن تبریز ساماندهی و تجهیز می‌شود.ساماندهی موزه عصرآهن تبریز
ساماندهی موزه عصرآهن تبریز

  • کد نوشته: 18778
  • ۱۳۹۹-۱۰-۱۰
  • ۰
  • به گزارش بازار کسب کار آنلاین احمد حمزه زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: در راستای ساماندهی فضای این موزه اقداماتی نظیر صفحه گذاری، اجرای سازه فلزی و پوشش سقف با ورق و ضدزنگ در محوطه آن انجام شده است.
    ساماندهی موزه عصرآهن تبریز
  • تبلیغ هدفمند

    مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌شرقی در خصوص جزئیات این گفت: موزه تاریخی و شاخص عصر آهن تبریز ساماندهی و تجهیز می‌شود.

    ساماندهی موزه عصرآهن تبریز

    به گزارش بازار کسب کار آنلاین احمد حمزه زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: در راستای ساماندهی فضای این موزه اقداماتی نظیر صفحه گذاری، اجرای سازه فلزی و پوشش سقف با ورق و ضدزنگ در محوطه آن انجام شده است.

    وی اظهار داشت: این محوطه باستانی که در زیر چندین متر رسوبات و لایه‌های زمین ‌شناسی قرار گرفته است، گورستانی متعلق به عصر آهن و هزاره اول قبل از میلاد است که در کاوش‌های انجام ‌شده گورهایی متعلق به عصر آهن حاوی اسکلت‌های انسانی و ظروف سفالی، اشیاء تزئینی و فلزی و استخوانی از آن به دست آمده است.

    حمزه زاده از موزه عصر آهن به عنوان یکی از متفاوت‌ترین موزه‌های ایران و تبریز یاد کرد که دارای ۳۸ گور باستانی است و در این گورها اجساد به ‌صورت جنینی دفن شده‌اند.

    به گزارش ایرنا، موزه عصر آهن تبریز در تاریخ سی‌ ام اردیبهشت سال ۱۳۸۶ افتتاح شد.

    سایت موزه عصر آهن تبریز، محوطهٔ باستانی است که در شمال، شمال شرقی و شمال غربی مسجد تاریخی کبود تبریز واقع شده‌ و شامل گورستان و آثار سفالی مربوط به عصر آهن است.

    آثار به دست آمده در این سایت باستانی در سال ۱۳۷۶ شامل ۳۸ گور می باشد که اجساد در آن به شکل جنینی دفن شده اند؛ گور نوزادان یافت شده در این سایت، به صورت ساده بوده و گور نوجوانان در سازه‌های مربعی با ۲ ظرف سفالی همراه است.

    بر اساس نظر کارشناسان و باستان شناسان بیشتر اجساد یافت شده در سایت موزه عصر آهن تبریز در سنین پایین مرده‌اند؛ کودکان با اسباب بازی‌هایشان، زن‌ها با جواهرات و مردها با ابزار جنگی شان در این گورها دفن شده اند و در کنار بعضی اجساد ظروف سفالی و اثرات غذا یافت شده که اعتقاد آنان بر آیین مهرپرستی را تأیید می‌کند.

    سنگ چینی دور اجساد نمادی از دیوارهٔ رحم است و اجساد به حالت جنینی یا چمباتمه‌ای دفن شده‌اند که جهت بدن و صورتشان متفاوت است.

    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *