تلاش برای خاموش کردن آتش در ۱۱ نقطه از جنگل هیرکانی استان گلستان که از صبح روز جمعه آغاز شده بود همچنان ادامه دارد و با حضور به موقع نیروهای جنگلبانی، منابع طبیعی، قرقبانان و اهالی بومی تاکنون آتش در ۹ نقطه به طور کامل مهار و خاموش شده است.
ادامه تلاش برای مهارآتش جنگل هیرکانی گلستان
به گزارش بازار کسب کار آنلاین سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان جمعه شب به ایرنا گفت: امروز سه فقره حریق نقطهای در جنگلهای گالیکش، یک مورد در مینودشت، چهار فقره در رامیان و سه مورد در عرصههای جنگلی گرگان رخ داد که تمامی آنها با تلاش نیروهای منابع طبیعی و مردمی مهار و ۹ مورد نیز به طور کامل خاموش شد.
عبدالرحیم لطفی افزود: آتش سوزی در ۲ منطقه پاسنگ در “گالیکش” و “مازیاران” در رامیان مهار شده اما به طور کامل خاموش نشده است و نیروهای منابع طبیعی برای خاموش کردن کامل آتش در محل حضور دارند.
وی اضافه کرد: هماهنگی لازم با فرمانده سپاه رامیان برای اعزام ۵۰ تا ۶۰ نیروی بسیجی از صبح فردا شنبه برای کمک به خاموش کردن کامل آتش در منطقه جنگلی مازیاران انجام شده است.
وی تصریح کرد: گرم شدن هوا و کاهش رطوبت در روزهای گذشته سبب خشک شدن برگهای کف عرصههای جنگلی گلستان شد و آنها را مستعد آتش سوزی کرد که به جز عمدی بودن آتش سوزی در یک نقطه از جنگل قرق گرگان، سایر آتش سوزیها از روی سهل انگاری رخ داد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان ادامه داد: با توجه به شرایط جوی موجود و ادامه آن تا دوشنبه آینده، تمامی نیروهای ستادی و جنگلبانی این اداره کل و شهرستانها برای مقابله با آتش سوزی احتمالی در عرصههای منابع طبیعی در آماده باش کامل هستند.
لطفی صبح امروز نیز به ایرنا گفته بود که طی هفته گذشته ۵۳ فقره آتشسوزی در جنگلهای استان به وقوع پیوست که در نتیجه آن به ۳۵ هکتار از این عرصهها خسارت سطحی وارد شد.
به گزارش ایرنا، عرصه های جنگلی گلستان به دلیل شکل گیری جوامع پرتراکم گیاهی ناشی از بارش برف و باران در فصل های پاییز و زمستان شاهد آتش سوزهای زیادی است که نمونه بازر آن سوختن ۲۰۰ هکتار از محدوده جنگل توسکستان گرگان در آبان امسال است.
جنگلهای گلستان با ۴۵۲ هزار هکتار وسعت به طول ۲۶۰ کیلومتر از گلوگاه در شرق مازندران آغاز شده و تا روستای گلیداغ شهرستان مراوهتپه در منتهی الیه شرق استان گلستان ادامه دارد.
علاوه بر این پارک ملی گلستان به عنوان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش در این استان قرار دارد که هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونههای پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده است.
بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید