همانطور که میدانید، شبکههای اجتماعی به سرعت در حال رشد و توسعه میباشند. در سالهای اخیر در کشورمان نیز در فضای اینترنت در تطابق با آداب و رسوم ایرانی و اسلامی این شبکهها شکل گرفته اند و در حال رشد هستند. امروزه عضویت در شبکههای اجتماعی در کودکان نیز فراگیر شده است. ما به شما راههایی را پیشنهاد میکنیم تا بتوانید از فرزندانتان در فضای مجازی محافظت کنید.
شبکههای اجتماعی و کودکان
در رابطه با آن والدینی که اطلاعات کامپیوتری و اینترنتی فرزندانشان نسبت به آنها بیشتر است، باید بدانند که کودکان به اندازۀ کافی بزرگ نیستند تا همۀ رفتارها و موارد گوناگونی که در اینترنت وجود دارد را درک کنند. در مواردی در اینترنت آنها مورد تهدید قرار میگیرند، پس والدین میبایست روی استفاده فرزندانشان از اینترنت نظارتی دقیق داشته باشند.
با رعایت نکات زیر والدین میتوانند امنیت فرزندان خود در اینترنت و شبکههای اجتماعی را بالا ببرند:
تفاوت بین اشتراک گذاری اطلاعات و فاش کردن اطلاعات را به کودکان خود بیاموزیم. مثلاً وقتی در اینترنت یا شبکههای اجتماعی صحبت از به اشتراک گذاری عکس، عقاید، تجربهها و… است، به کودکان بیاموزیم هرگز اطلاعات شخصی، شماره تماس، آدرس، شماره حساب بانکی، پسورد و… را به اشتراک نگذارند.
همچنین به آنها توضیح داده شود که اگر عکس یا اطلاعاتی را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند، بعدها آن را میتوان حذف کرد اما امکان خطر، حتی در همان زمان کوتاه نیز وجود دارد و نمیتوان اثرات آن را به کلی از بین برد.
به کودکانمان آموزش دهیم هرگز با غریبهها در محیط مجازی صحبت نکنند حتی اگر در حین صحبت کردن بتوانند آنها را ببینند: گفتگو با فرد غریبۀ آنلاین، خطرناک و مضر است. رابطهای ممکن است بین آنها به وجود آید و آن فرد غریبه این رابطه را تا زمانی که فرزند شما به او اعتماد پیدا کند، ادامه دهد، و این موضوع میتواند موجب سوءاستفاده از او گردد.
به فرزندانمان آموزش دهیم تا دسترسی به اطلاعات پروفایل خود را برای همه بجز افراد نزدیک مورد اعتماد و امن، محدود کنند. تنظیمات مستمر حریم خصوصی وبسایت، به کاربران این اجازه را میدهد تا انتخاب کنند اطلاعاتشان را با چه کسانی در میان گذارند.
همیشه ارتباط دوستانۀ خود با فرزندانتان را حفظ کنید تا آنها بدانند شما همیشه آمادۀ صحبت با آنها در رابطه با هر مشکل یا مسألهای که برای آنها در فضای مجازی رخ میدهد، هستید.
هنگام استفادۀ آنها از اینترنت، با آنها همراه شوید و برای خود در وبسایتها و شبکههای اجتماعی که فرزندتان در آن عضویت دارد، صفحهای بسازید و عضو شوید. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید بهتر با نحوه فعالیت و ارتباطات آنها آشنا شوید و همچنین بتوانید تمام کارها و همچنین دوستان فرزندانتان را تحت نظر داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید