علی اکبر بصیر نیا
مدیر گروه هتل های ایرانگردی و جهانگردی استان های شمال کشور
گردشگری شهری حلقه مفقوده توسعه گرگان
فضاهای شهری در ایران و جهان همواره در زمره با اهمیتترین مکانها برای اهداف گردشگری بوده اند ، شهرها متشکل از عناصر، اجزاء، فضاها، عملکردها و قوانین حاکم، بعلاوه روابط جاری و موضوعات مرتبط با آنها، به عنوان بزرگترین مجموعه ها و آثار انسانی، جلوه های متنوعی از زیبایی را به انسان القاء میکنند و می توانند به مکانی برای تجمع لذت بخش انسانها بدل شوند.
لذا فضای گردشگری شهری، فضایی است که منابع گردشگری در آن موجود و الگوی رفتاری گردشگران تابعی از منابع گردشگری است و هر چقدر این فضا گسترش یابد به رشد مردم آن شهر و رونق منطقه منجر می شود.
با توجه به ظرفیتهای بالقوه فراوانی که گرگان برای جذب گردشگر و به تبع آن بهره مندی از مزایای آن وجود دارد ، در صورت اعمال مدیریتی موثر، آثار مثبت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، به همراه خواهد آورد؛ ضمن این که منجر بهایجاد قطب گردشگری شهری، در شمال کشور خواهد شد.
لذا بایستی گردشگری شهری در اولویت مدیریت شهری قرار بگیرد که در دوره پنجم و شهرداری دادبود اقداماتی نظیر شروع پروژه شهر بازی مدرن ، پروژه هفت شهر در الغدیر و تله کابین اشاره کرد ، ضمن اینکه خواهرخواندگی با گوانژو باعث شده تا چینی ها برای توسعه گردشگری گرگان اعلام آمادگی کنند.
نکته آخر اینکه گردشگری پدیده ایست چند وجهی که موضوعات مختلفی نظیر اقتصاد، مدیریت، مردم شناسی، جغرافیا و علوم سیاسی را در بر می گیرد و شناخت و درک این فرآیند پیچیده اجرائی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گردشگری، نیازمند مدیریتی جوان و با انگیزه و با برنامه است تا ضمن بالا بردن سطح درآمد زایی شهر گرگان، معرفی و مطرح کردن آن در سطح کشور، فرصت بهره مندی از ابعاد مختلف گردشگری را برای همگان فراهم سازد.
دیدگاهتان را بنویسید