مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد با اشاره به سهم ۱۲ تا ۱۵ درصد درآمد معادن برای فعالیت در این عرصه گفت: متاسفانه درصد ناچیزی از این درآمد نصیب استان می شود که این موضوع خود یک چالش است.
×
×

سهم ۱۵ درصدی ازدرآمد معادن یزد به منابع طبیعی

  • کد نوشته: 25874
  • ۱۳۹۹-۱۲-۱۳
  • ۰
  • مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد با اشاره به سهم ۱۲ تا ۱۵ درصد درآمد معادن برای فعالیت در این عرصه گفت: متاسفانه درصد ناچیزی از این درآمد نصیب استان می شود که این موضوع خود یک چالش است.
    سهم ۱۵ درصدی ازدرآمد معادن یزد به منابع طبیعی
  • تبلیغ هدفمند
    سهم درآمد معادن یزد به منابع طبیعی حدود ۱۵ درصد است
    سهم ۱۵ درصدی ازدرآمد معادن یزد به منابع طبیعی

    مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری یزد با اشاره به سهم ۱۲ تا ۱۵ درصد درآمد معادن برای فعالیت در این عرصه گفت: متاسفانه درصد ناچیزی از این درآمد نصیب استان می شود که این موضوع خود یک چالش است.

    بمحمدرضا آخوندی سه شنبه شب به مناسبت هفته منابع طبیعی (۱۵ تا ۲۱ اسفندماه) در گفت و گو با خبرنگاران افزود: براساس اعلام سازمان صنعت ، معدن و تجارت(صمت) استان یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از درآمد معادن به خزانه دولت واریز شدکه از این مبلغ فقط ۳۰۰ میلیون تومان آن در اختیار استان قرار گرفت. 

    وی با بیان اینکه طبق قانون باید تمامی این مبلغ به حساب استان واریز می شد، اظهار کرد:  اگر این مبلغ به صورت کامل به استان باز می گشت مشکل بسیاری از طرح ها در راستای بازسازی عرصه های منابع طبیعی ناشی از اکتشاف و بهره برداری از معادن رفع می شد. 

    آخوندی تصریح کرد: البته موصوع فقط مربوط به سال‌جاری است در سال‌های گذشته  مبلغ به صورت کامل به استان پرداخت نمی شد. 

    وی گفت:  امسال۳۵۶ فقره به مساحت ۴۳۶ هزار هکتار  استعلام معدنی از عرصه های منابع طبیعی وصول شد که از این رقم با ۲۷ هزار هکتار(معادل ۶ درصد) با توجه به محدودیت های قانونی موافقت شد. 

    وی خاطرنشان کرد: عمده تخریب معادن مربوط به مسیرهای دسترسی به معادن و تردد کامیون هاست. 

    آخوندی میزان اعتبار تخصیص یافته از محل صندوق توسعه ملی به حوزه آبخیزداری استان را ۲۶ میلیارد تومان بیان کرد و یادآور شد: از این مبلغ  ۱۹.۲ میلیارد تومان به بخش آبخوانداری، ۴.۵ میلیارد تومان برای مرتعداری ، ۴۳۰ میلیون تومان برای جنگلداری . ترویج فرهنگ سازی و توانمندسازی هم ۲۵۰ میلیون توکان و یگان حفاظت هم ۹۰۰ میلیون و کاداستر(حد نگار) اراضی ۴.۷ میلیارد تومان و مابقی در بخش مستندسازی در نظر گرفته شد. 

    آخوندی تصریح کرد: در سال‌جاری ۲۷۰ هکتار تخصیص اراضی دولتی و غیردولتی از سوی این اداره کل صورت گرفت و  ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار پروانه بهره برداری و اکتشاف معدنی دارد. 

    این مسوول تصریح کرد: در سال‌جاری ۳۰۱ فقره پرونده به مساحت ۵۲۴ هکتار در زمینه تصرف و تخریب اراضی دولتی در استان تشکیل شد که ۱۰۸ مورد  به مساحت ۶۸ هکتار خلع ید و ۸۱ مورد هم به مساحت ۱۷۰ هکتار رفع تصرف شد. 

    وی در ادامه با اشاره به برنامه های هفته منابع طبیعی استان از غرس نهال، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، دیدار با خانواده شهدا و افتتاح چند طرح خبر داد. 

    وی رونمایی از نقشه پوشش گیاهی استان، برگزاری رزمایش یگان حفاظت با همراهی دستگاه‌های مختلف، بازدید طرح های مختلف منابع طبیعی و برگزاری شورای حقوق بیت المال را از دیگر برنامه ها ذکر کرد. 

    آخوندی همچنین از توزیع ۲۰۰ هزار اصله نهال به مناسبت هفته منابع طبیعی در استان خبر داد و گفت: این نهال ها شامل انواع سرو واقاقیاست و  از ۱۶ تا ۲۰ اسفندماه جاری در محل نهالستان بزرگ در جاده فرودگاه یزد توزیع می‌شود.

    معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هم در این نشست با اشاره به  عملیات مالچ پاشی  از سال ۴۹ در استان گفت: ۶۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان در این مدت تاغ کاری شد. 

    محمود میرشمسی افزود: متأسفانه چند سالی تعرض به تاغ زارهای استان  صورت می گیرد، اما این تعرض مشهود نیست که بتوان با متخلفان برخورد کرد، زیرا موارد تعرض شبانه و درختان در تاریکی  قطع می شود.

    ۹۸ درصد از مساحت یزد به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد که چهار میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مراتع استان برابر ۶۰ درصد آن عمدتا از نوع متوسط و مراتع ضعیف است.

    زندگی پنج هزار خانوار روستایی یزد به مراتع وابسته است و ۴۰۰ خانوار بهره بردار گیاهان دارویی و صنعتی در استان نیز فعالیت دارند.

    مراتع استان یزد هرچند به لحاظ پوشش گیاهی عمدتاً در رده متوسط و ضعیف قرار دارد، لیکن دارای نقش مهمی در حفظ خاک و ارزش های اکولوژیکی است  که مهمترین گونه‌های موجود مراتع درمنه دشتی، قیچ، گون و علف است که بعضاً دارای خواص دارویی و صنعتی مهمی است.

    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *