رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سه دهه اخیر ۳۵ هزار هکتار جنگل به صورت دست کاشت در استان ایجاد شده است.
جواد رحیمیان اظهار داشت:جنگل های دست کاشت به صورت نهالکاری و بذرپاشی ایجاد می شود که در مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد از گونه های کنار، کهور و بادام و در مناطق سردسیری استان بیشتر از گونه های بلوط وزبان گنجشک ایجاد شده است.
وی در مورد نحوه نگهداری از جنگل های دست کاشت نیز عنوان کرد: جنگل کاری به صورت قراردادهای یک یا سه ساله با بخش خصوصی انجام و در صورت نیاز زمان حفاظت تمدید می شود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: پیمانکاران موظف هستند برای صیانت از جنگل های ایجاد شده از نیروهای جوامع محلی نزدیک مناطق جنگلی استفاده کنند.
رحیمیان با اشاره به اینکه ۱۷۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط این استان بر اثر تغییرات اقلیمی، خشکسالی های پی در پی و نفوذ ریزگردها و شیوع آفت دچار خشکیدگی شده است تاکید کرد: برای ترمیم جنگل های خسارت دیده بر اثر عوامل مختلف طبیعی و انسانی جنگل های دست کاشت ایجاد می شود.
رحیمیان گفت: شاخه زنی و قطع بافت های آسیب دیده ناشی از خشکیدگی یا بیماری های دیگری چون زغالی، خروج بافت های آسیب دیده از جنگل و معدوم سازی آنان، تولید نهال و بذرکاری و ایجاد سامانه های سطوح آبگیر باران از جمله فعالیت های مربوط به احیای درختان بلوط در این استان است.
کهگیلویه و بویراحمد ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و۸۸۰ هزار هکتار جنگل است.
دیدگاهتان را بنویسید