مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: ضریب نفود تلفن همراه در استان ابتدای دولت یازدهم ۴۴ درصد بود و اواخر سال گذشته به ۸۸ درصد رسید.
«مصطفی بهی» در نشست کارگروه توسعه دولت الکترونیک استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد، افزود: ضریب نفود اینترنت مشترکان ثابت و سیار استان اکنون ۸۴ درصد است که ابتدای دولت دوازدهم این رقم ۴۸ درصد بود.
وی بیان کرد: برای اینترنت ۱۰۰ درصد روستاهای خراسان جنوبی برنامه ابلاغی به اپراتورها دادهایم و در حال حاضر ۵۱۳ روستای استان به اینترنت شبکه ملی ارتباطات بر بستر همراه متصل هستند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی افزود: ما در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان حداقل یک نوع ارتباط از جمله تلفن ثابت، همراه و اینترنت را داریم.
وی گفت: پهنای باند ورودی استان که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین میشود، ۱۳۱ گیگابیت بر ثانیه است که در خراسان جنوبی در پیک مصرف، ۳۵ گیگابیت بر ثانیه مصرف داشتیم.
بهی با اشاره به دسترسی روستاهای خراسان جنوبی به اینترنت پرسرعت و اتصال به شبکه ملی اطلاعات افزود: تکلیفی که وزارت ارتباطات در برنامه ششم توسعه دارد اتصال ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات است.
وی اظهار داشت: با اقداماتی که تاکنون انجام شده ۶۲ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی برابر ۵۷۲ روستا به شبکه ملی ارتباطات متصل شدهاند و ۳۷ درصد روستاهای استان در قالب ۳۴۶ روستا هنوز متصل نیستند که در برنامه این اداره کل قرار دارند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: البته ۳۸ درصد روستاهای زیر ۲۰ خانوار استان به دلیل قرار گرفتن در مجاورت روستاهای پرجمعیت به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند.
وی از احداث یا ارتقای ۶۱ سایت ارتباطی در سال گذشته خبر داد و افزود: ۱۰۱ روستای استان با جمعیت بالغ بر ۱۰ هزار و ۱۰۰ خانوار در سال گذشته به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
بهی گفت: برای توسعه شبکه ملی اطلاعات در سطح روستاها طی سال گذشته ۱۳ سایت و ۲۵ میکرو سایت جدید نسل چهارم احداث شد و ۲۵ سایت همراه روستایی نیز به نسل چهارم ارتقا پیدا کرد.
وی توسعه شبکه همراه روستایی را از برنامههای این اداره کل در سال گذشته ذکر و بیان کرد: با احداث و راهاندازی ۲۱ سایت، پوشش همراه در ۲۹ روستای استان برقرار شد و ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار روستایی از خدمات تلفن همراه بهرهمند شدند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: برای توسعه شبکه پهن باند و ارتقای کیفیت ارتباطات روستایی نیز طرح توسعه شبکه فیبرنوری روستایی طی سال گذشته به میزان ۱۷۰ کیلومتر در سطح استان اجرا شد که با اجرای آن ۹ مرکز تلفن ثابت و ۲۱ سایت همراه روستایی به شبکه پهن باند پایدار و مطمئن متصل شد.
وی افزود: برای تسهیل دسترسی هماستانیها به خدمات دستگاههای اجرایی و کاهش مراجعات به ادارات، سال گذشته مجوز فعالیت ۱۷ دفتر پیشخوان شهری و ۱۲ دفتر ICT روستایی صادر شد.
بهی گفت: بنا به اعلام آموزش و پرورش ۸۵ درصد دانشآموزان استان به شبکه شاد دسترسی دارند و ۱۵ درصد باقیمانده روستاهایی هستند که به شبکه متصل نیستند اما در برنامه قرار گرفتند.
وی به طرحهای در دست اجرای توسعه ارتباطات روستایی از محل اعتبارات ملی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد و افزود: اکنون ۳۵ سایت برای توسعه پوشش همراه روستایی در دست اجرا است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۵۸ سایت توسعه اینترنت پرسرعت روستایی و ۷۹ کیلومتر توسعه شبکه فیبرنوری روستایی در خراسان جنوبی در دست انجام است.
وی گفت: اواخر سال ۹۷ تمامی ۳۱ شهر استان زیر پوشش اینترنت نسل سه و چهار قرار گرفت و اینترنت سیار در تمامی شهرهای استان تامین شده است.
بهی برخی از مشکلات برای توسعه زیرساختی ارتباطات استان را تامین تجهیزات مخابراتی، هزینه بالای توسعه ارتباطات به دلیل پراکندگی جمعیت و وسعت زیاد خراسان جنوبی و سرقت تجهیزات مخابراتی ذکر کرد.
وی افزود: احداث هفت سایت توسعه اینترنت و همراه روستایی در استان مشمول هزینههای نامتعارف از قبیل احداث جاده و تامین برق میشود که نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی مربوطه و تامین اعتبار این هزینهها هستیم.
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از سال ۹۸ تاکنون به ویژه در دوران شیوع کرونا ۳۸۵ میلیارد تومان در بخش زیرساختهای مخابراتی استان سرمایهگذاری شده است.
حسن آذری نصرآباد افزود: ۱۵۰ میلیارد تومان دیگر برای اجرای پروژههای مخابراتی و پایداری وضعیت شبکه دیتا استان نیاز داریم.
وی بیان کرد: بعد از شیوع ویروس کرونا شاهد تغییر الگوی مصرف مردم بودیم و پیک پهنای باند مصرفی اینترنت استان قبل از شیوع کرونا در حداکثر زمان ۳.۸۲ گیگ بر ثانیه بود که در این مدت به ۱۷ گیگ برثانیه افزایش یافته است.
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: قبل از شیوع ویروس کرونا ۴۰ درصد ظرفیت شبکه دیتا موجود استان استفاده میشد اما با شیوع کرونا ظرفیت تکمیل شد و اختلالات و نارضایتی های در ارائه خدمات به وجود آمد.
وی با بیان اینکه ترافیک مصرفی روزانه اینترنت در خراسان جنوبی ۱۱۵ ترابایت است اضافه کرد: از ابتدای شیوع کرونا ترافیک مصرفی روزانه اینترنت در خراسان جنوبی از ۳۰ ترابایت به ۱۱۵ ترابایت رسیده که این افزایش مصرف اینترنت ناشی از بالا بودن استفاده از بستر فضای مجازی به ویژه برای آموزش در شبکه شاد و «طرح در خانه بمانیم» است.
آذری نصرآباد عنوان کرد: یکی از مشکلات ما در بحث تملک فضا برای اجرای سایت است که درخواست میشود شهرداریها و دستگاههای اجرایی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند و مشکلی در زمینه پرداخت هزینه اجاره سایت نداریم.
دیدگاهتان را بنویسید