استاندار اردبیل تصویب ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی و ابلاغ احداث مرز ریلی در شمال استان را موجب افزایش امید برای توسعه این منطقه عنوان کرد و گفت: با تاسیس منطقه آزاد و ایجاد مرز ریلی، استان اردبیل از بنبست خارج میشود.
منطقهآزادومرزریلی،استان اردبیل را ازبنبست خارجمیکند
به گزارش بازار کسب و کار به نقل از ایرنا، اکبر بهنامجو روز پنجشنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اردبیل خواستار تسریع در پیگیری اجرای منطقه آزاد مصوب شده برای استان شد و افزود: محدوده و مکان ایجاد منطقه آزاد باید با همکاری دولت و نظر کارشناسان تعیین شده و این کار مهم به سرعت وارد مرحله اجرا شود.
وی تاکید کرد: کارشناسان اقتصادی و متخصصان حوزه سرمایهگذاری و تجارت باید بر اساس مزیتها به تشریح و بررسی وضعیت مناطق مختلف استان برای تعیین مکان ایجاد منطقه ویژه اقتصادی استان بپردازند و جلسات کارشناسی در این زمینه باید شکل بگیرد.
استاندار اردبیل از اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان اردبیل خواست تا با دعوت از صاحبنظران در قالب جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، مقدمات مکانیابی منطقه آزاد اردبیل را فراهم کرده و دیدگاههای متخصصان امر را در این زمینه گردآوری و برای تصمیمگیری ارائه کند.
وی با بیان این که سمت و سوی توسعه استان نباید مطابق با سلیقه افراد باشد، اظهارکرد: در خصوص مکان ایجاد منطقه آزاد، باید نمایندگان و منتخبانی از همه شهرستانها نظر کارشناسی خود را بیان کنند و بهترین و کارشناسیترین پیشنهاد برای اجرا تایید شود.
بهنامجو، خواستار پرهیز از طرح مباحث محلی و منطقهای در فرایند ایجاد منطقه آزاد مصوب برای استان اردبیل شد و بیان کرد: مصوبه ایجاد منطقه آزاد با سکوت در سطح استان مواجه شده در حالی که باید برای این اقدام بزرگ تبلیغ شده و بستر عملیاتی و اجرای آن فراهم شود.
وی ایجاد منطقه آزاد را موجب شکوفایی همه جانبه استان اردبیل دانست و اضافه کرد: در چند روز گذشته تعدادی از سرمایهگذاران با اشتیاق زیاد برای حضور و سرمایهگذاری در منطقه آزاد اردبیل اعلام آمادگی کردهاند.
استاندار اردبیل با اشاره به موقعیت ویژه این استان در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی و توسعه تجارت با کشورهای دیگر به خصوص بعد از تصویب ایجاد منطقه آزاد و ابلاغ ایجاد مرز ریلی گفت: مصوبه ایجاد بارانداز و مرز جدید ریلی در شمال استان بر اساس توافق دوجانبه با جمهوری آذربایجان از سوی دولت ابلاغ و افق جدیدی برای توسعه استان گشوده شده است.
وی همچنین از موافقت دولت جمهوری آذربایجان با ایجاد مرز و بارانداز ریلی در محدوده شهرستان پارسآباد ایران و ایمیشلی جمهوری آذربایجان خبر داد و افزود: ایجاد و احداث این خط ریلی موجب خواهد شد که احداث راهآهن اردبیل به پارسآباد نیز با افزایش توجیه فنی و اقتصادی، بیشتر تسریع شود.
بهنامجو، افزایش حمل و نقل، توسعه مناسبات اقتصادی با کشوری جمهوری آذربایجان، روسیه و گرجستان از طریق خط ریلی و نیز کاهش قیمت تمام شده کالاهای تولیدی و به تبع آن افزایش ظرفیت و فرصت صادراتی را از جمله مزیتهای ایجاد دروازه مرزی ریلی در استان اردبیل برشمرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه تصویب ایجاد منطقه آزاد و مرز ریلی در استان اردبیل را اقدامی شایسته برای توسعه این استان دانست و گفت: این مصوبه تاریخی موجب ارتقای جایگاه اقتصادی این استان خواهد شد.
حسین پیرموذن رونق صنایع تبدیلی، ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی صادرات محور، افزایش سرمایهگذاری خارجی، توسعه صادرات استان از ۱۵۰ میلیون دلار به بیش از ۱۰ برابر و صادرات مازاد تولیدات کشاورزی استان را از جمله مزیتهای اجرای این دو مصوبه دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام ذکر کرد.
دیدگاهتان را بنویسید