کمه جوش سبزواری از غذاهای محلی و لذیذ استان خراسان است که اگر با نان و سبزیخوردن سرو شود طعم دلچسبتری خواهد داشت. کمه نوعی ماست چکیده محلی چرب و سفت است که برای این غذا استفاده میشود.
برای درست کردن کمه جوش به کمه یا ماست چکیده، سبزی ( تره، نعنای تازه و خشک) کشک، پودر گردو، تخممرغ، کره، پیاز و روغن حیوانی نیاز دارید.
مواد لازم برای کمه جوش (ماست جوش) خراسانی
- کمه :250 گرم (در صورت نبودن کمه از ماست چکیده استفاده میکنیم)
- نعنا خشک :2 قاشق سوپخوری
- گوجه فرنگی :3 عددمتوسط
- تخم مرغ :2 عدد
- پیاز:۱ عدد متوسط
- روغن :3 قاشق غذا خوری
طرز تهیه کمه جوش (ماست جوش) خراسانی
کمه را با چنگال خوب هم بزنید و کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس دو عدد تخم مرغ داخل آن بریزید و ۵ دقیقه با چنگال هم بزنید تا تخم مرغ کاملا با کمه یکدست شود.
پس از آن آب را کم کم به مخلوط کمه و تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا رقیق شود و دوغ غلیظی بدست بیاید.
قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را داخلش سرخ کنید.
پوست گوجه ها را بگیرید و گوجه ها را ریز خرد کنید و یا رنده کنید.بعد به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و با حرارت کم به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا آب گوجه ها کشیده و پخته شوند.
نمک ، فلفل و زرد چوبه را هم به همراه نعنا به گوجه اضافه کنید و کمی سرخ کنید.
در این مرحله مایه ماست را اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا مایع به جوش بیاید و ماست نبرد.
وقتی مایه ماست به جوش امد ، بعد از یکی دو جوش آن را از روی حرارت بردارید. غلظت آن باید شبیه به یک دوغ غلیظ باشد.
برای سرو ، نان کاک را داخل کاسه ای خرد کنید و مقداری از کمه را روی نان ها بریزید و به اصطلاح تلیت کنید و در کنار پیاز و سبزی میل کنید.کمه جوش جزو آبگوشت و اشکنه میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵دقیقه میباشد .
کمه جوش را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
دیدگاهتان را بنویسید