ایسنا/خراسان شمالی خرید ماهی زینتی یا قرمز برای سفره هفت سین یکی از سنت های به جا مانده از گذشته های دور است که هر ساله با نزدیکی به عید باستانی نوروز رونق می گیرد.
به گزارش ایسنا، در این روزها بساط فروش ماهی فروشان در سطح مناطق شهری و روستایی بیشتر به چشم می خورد. هرچند هنوز به تب و تاب روزهای دقیقه نودی اسفند نرسیده است.
فروشندگان بزرگ و کوچک ماهی زینتی و قرمز برای رونق دادن به بازار خود، تنگ های شکیل مملو از ماهی را به نمایش می گذارند تا کودکانی که به همراه والدین خود برای خرید سال نو به بازار آمده اند را جذب خود کنند.
رونق بازار فروش ماهی قرمز هرچه به آیین عید نوروز نزدیک تر می شویم، فزونی می گیرد اما ضروری است والدین، کودکان و نوجوانان فارغ از جلوه های گول زننده آن در تهیه ماهی قرمز سفره عید، حتما توصیه ها و هشدارهای کارشناسان بهداشتی را مد نظر داشته باشند.
بایدها و نباید های خرید ماهی قرمز و نگهداری از آن
رئیس اداره طیور و آبزیان، زنبور عسل، کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا در خصوص این موضوع گفت: ماهی قرمز در کنار زیبایی هایی که دارد میتواند بیماری هایی همانند برخی امراض پوستی را به همراه داشته باشد که باید برای خرید آن ها حتماً از مکان های دارای مجوز دامپزشکی اقدام شود.
دکتر فرزین حسینی به والدین کودکان توصیه کرد حتما ماهی قرمز خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت شهرداری و دامپزشکی تهیه کنند و از خرید ماهی از فروشندگانی که آن را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می کند، خودداری شود.
وی افزود: شهروندان از خرید ماهیان قرمزی که دارای باله های تا خورده و جمع شده روی سطح بدن، زخم با لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز، بدن رنگ پریده و لکه لکه شده لبه باله ها، خورده و ساییده شده چشم ها و ماهی هایی که پولک آن ها ریخته است، خودداری کنند.
وی درباره نگهداری ماهی قرمز نیز گفت: برای نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره هفت سین، مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر منظور شود و یک تا دو بار در هفته آب ماهی عوض و از ریختن شن و ماسه رنگی برای تزیین آکواریوم و تنگ های ماهی پرهیز شود.
رئیس اداره طیور و آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی هنگام شست و شوی دوره ای آکواریوم ها، ضدعفونی و گندزدایی آن ها با محلول های نمک طعام را ضروری دانست و ادامه داد: شستشوی کامل دست با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب و ماهیان زینتی الزامی است.
وی همچنین نگهداری غذای ماهیان در مکان خنک، تاریک، خشک و در ظروف کاملاً در بسته، رعایت فاصله زمانی ماهیان جدید از قدیمی و نگهداری جداگانه از آن ها به مدت دو هفته را از دیگر توصیه ها برای نگهداری ماهی قرمز بر شمرد.
دکتر حسینی بیان کرد: باید از قرار دادن آکواریوم یا تنگ ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه یا آشپزخانه خودداری کرده و از آب بهداشتی برای نگهداری ماهی قرمز استفاده شود. در صورت استفاده از آب شبکه شهری نیز باید آب برای خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظرف باقی بماند.
وی همچنین تاکید کرد: شهروندان در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی های پوستی حتماً به پزشک مراجعه کنند. رعایت توصیه های بهداشتی در نگهداری ماهی قرمز سفره عید می تواند عمر ماهی را زیاد کرده و از طرفی از بروز خطر برای سلامت شهروندان در ایام نوروز جلوگیری کند.
خبرنگار: غلامرضا مینا
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید