×
×

ضرورت مراقبت از محصولات کشاورزی با کاهش محسوس دمای هوا در خراسان شمالی

  • کد نوشته: 36663
  • ۱۴۰۲-۰۱-۱۲
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر ضرورت مراقبت از محصولات کشاورزی با کاهش دمای هوا در استان تاکید و توصیه هایی را ارائه کرد. محمد محمدزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: نفوذ توده هوای سرد تا یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲، موجب تنش دمایی و کاهش محسوس دما می‌شود و […]

    ضرورت مراقبت از محصولات کشاورزی با کاهش محسوس دمای هوا در خراسان شمالی
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر ضرورت مراقبت از محصولات کشاورزی با کاهش دمای هوا در استان تاکید و توصیه هایی را ارائه کرد.

    محمد محمدزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: نفوذ توده هوای سرد تا یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۲، موجب تنش دمایی و کاهش محسوس دما می‌شود و به منظور جلوگیری از خسارت سرما به محصولات کشاورزی، باید به برخی موارد توجه جدی داشت.

    وی افزود: ایجاد پوشش بر روی نهال‌های جوان و درختان آسیب پذیر (پلاستیک سیاه، گونی، پلی اتیلن و نایلون) و انجام آبیاری به منظور تعدیل دما و تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات اهمیت دارد.

    وی ادامه داد: تامین سوخت، سرویس و راه‌اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌، مرغداری و دامداری‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

    محمدزاده بر خودداری از انجام هرس درختان، روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات در ساعات نزدیک صبح و بامداد تاکید کرد و گفت: عدم مبارزه شیمیایی درمزارع و باغات در مناطقی که احتمال دارد دما به زیر صفر برسد نیز اهمیت دارد.

    وی بر استفاده از محلول‌های ضد سرمازدگی، مصرف کودهای اسید آمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی به صورت غیر مستقیم در بالای تاج درختان، جهت مقاوم‏ سازی درختان به سرما تاکید کرد و افزود: محلول پاشی غلات آبی با اسید امینه پتاسیم دار و آبیاری به همراه سولو پتاس قبل از وقوع خسارت سرمازدگی نیز مد نظر قرار گیرد.

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به نکات ضروری و مهم مبارزه با علف های هرز و آفت سن مادری در مزارع غلات آبی و دیم، اظهار کرد: بهترین زمان مبارزه با علف های هرز در مزارع گندم در مرحله پنجه دهی گندم است. در مرحله پنجه دهی، گندم به سم علف کش مقاوم بوده اما علف هرز، به مرحله خسارت‌زا نرسیده و به راحتی توسط علفکش از بین می رود.

    وی ادامه داد: بهترین سمپاش برای مبارزه با علف های هرز در مزارع، سمپاش پشت تراکتوری بومدار است و باید از اختلاط کود با سموم علفکش در سمپاش خوداری شود.

    وی اعلام کرد: در صورت مبارزه با سن مادری، جمعیت پوره سن در مزارع کاهش خواهد داشت. جهت جلوگیری از خسارت سن مادری، باید به زمان مبارزه توصیه شده توسط کارشناسان جهاد کشاورزی توجه شود.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *