ایسنا/خراسان شمالی مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: تنها کمتر از ۵ درصد از تلمبارهای موجود در این استان برای نوغانداری استاندارد است.
علیرضا صادق در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در این استان حدود ۳۲۵۰ نفر در صنعت نوغانداری مشغول هستند که کمتر از ۵ درصد از آن ها تلمبارهای استاندارد دارند.
وی افزود: اغلب تلمبارهای موجود در این استان برای صنعت نوغانداری، سنتی است و افراد فضاهایی همچون اتاق منزل خود، طویله و یا انبار را برای پرورش کرم ابریشم اختصاص می دهند.
صادق ادامه داد: اعتبارات این سازمان برای استانداردسازی این تلمبارها اندک است و از سوی دیگر هزینه های ساخت و ساز نیز آنقدر بالا است که نوغانداران توان آماده کردن زیرساخت های لازم برای این امر را ندارند.
محمد محمدزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در این استان در صنعت نوغانداری نبود سردخانه برای تخم های نوغان است، تصریح کرد: نبود این امکان سبب شده تا زمانیکه جعبه های تخم نوغان از استان گیلان وارد استان می شود همزمان توزیع شود.
وی تاکید کرد: اگر سردخانه برای تخم های نوغان وجود داشته باشد زمانیکه هوا سرد است تخم ها در آنجا ذخیره و هنگام مساعد شدن هوا میان نوغانداران توزیع میشود.
محمدزاده بیان کرد: امسال ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای خریداری این سردخانه هزینه خواهد شد و صنعت نوغانداران استان نیز از این امکان بهره مند می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از آغاز توزیع جعبه های تخم نوغان در این استان بین نوغانداران خبر داد.
وی اظهار کرد: ۶۴۰۰ جعبه تخم نوغان در میان نوغانداران این استان در حال توزیع است.
محمدزاده گفت: طبق برآوردهای انجام شده باید حدود ۲۸۰ تن پیله تر از این تخم های نوغان تولید شود.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۶۲۰۰ جعبه تخم نوغان در میان نوغانداران استان توزیع شد، افزود: در سال گذشته حدود ۲۵۵ تن پیله ابریشم در این استان تولید شد که طبق برآوردهای انجام شده از هر جعبه تخم نوغان حدود ۴۰ کیلوگرم پیله ابریشم تولید شده است.
به گفته این مقام مسئول علاوه بر آن در سال گذشته ۴۱ تن نخ ابریشم نیز در استان تولید شد.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید