ایسنا/خراسان شمالی دولت برای فرزندآوری و اجرای طرح جوانی جمعیت، طرح های تشویقی مختلفی را مطرح کرده تا خانواده ها راغب به آوردن فرزندان بیشتری شوند؛ یکی از آن ها اعطای تسهیلات فرزندآوری است اما گویا این طرح ها در این استان، چندان کارساز نبوده است.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام اداره کل ثبت احوال خراسان شمالی، میزان واقعه های ولادت اتفاق افتاده در این استان طی سال گذشته کمتر شده و این نشان دهنده آن است که مشوق های در نظر گرفته تاثیر چندانی نداشته است.
هرچند بنا به گفته تعدادی از متقاضیان، روند دریافت تسهیلات فرزندآوری از بانک ها سخت بوده و باید دوندگی های زیادی در بانک ها برای دریافت این تسهیلات انجام شود اما به نظر می رسد براساس پژوهش های انجام شده، اصلی ترین متغیر موثر در الگوی فرزندآوری، مشکلات اقتصادی نبوده و سبک زندگی خانواده ها و نگرش به فرزندآوری روی زندگی با یک یا بدون بچه متمرکز شده است، چراکه سیر کاهش و نزولی فرزندآوری از دهه ۷۰ اتفاق افتاده و به این نقطه رسیده است.
ولادت در خراسانشمالی ۷.۲ درصد کاهش یافت
علی زاهدی نیا مدیر کل ثبت احوال خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته ۱۲ هزار و ۹۸۷ واقعه ولادت در استان ثبت شد که این رقم نسبت به سال ماقبل ۷.۲ درصد کاهش دارد.
وی اظهار کرد: در سال گذشته ولادت ۶ هزار و ۷۸۰ پسر و ۶ هزار و ۲۰۷ دختر در استان به ثبت رسید.
زاهدی نیا با بیان اینکه در یک دهه اخیر میزان ولادت در استان کاهشی بوده است، خاطرنشان کرد: البته نرخ ولادت استان در سال های اخیر از میانگین کشوری بالاتر بوده است؛ سال گذشته نرخ ولادت در استان ۱۴.۱ در هزار بود که براساس دادههای آماری این میزان در کشور ۱۲.۹ در هزار ثبت شد.
وی افزود: پارسال بیشترین ولادت های ثبت شده در استان مربوط به مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله با ۳ هزار و ۲۹۰ نفر بوده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در سال گذشته ۳ هزار و ۲۷ ولادت از مادران ۳۰ تا ۳۴ ساله ثبت شد و ۲ هزار و ۶۴۲ واقعه ولادت نیز مربوط به مادران ۲۰ تا ۲۴ سال به ثبت رسید.
وی اظهار کرد: بر این اساس، پارسال به ازای هر یک هزار نفر جمعیت استان ۱۴ واقعه ولادت ثبت شده است.
مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی بیان کرد: تعداد ولادت های صورت گرفته در سال ۱۴۰۰، ۱۴ هزار مورد بوده است.
۶ هزار نفر در خراسان شمالی در انتظار دریافت وام فرزندآوری
ابراهیم زاده کارشناس مطالعاتی مدیریت شعب بانک ملی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر ۶ هزار نفر در این استان در انتظار دریافت وام فرزندآوری هستند.
وی اظهار کرد: ۱۸ هزار درخواست برای دریافت تسهیلات فرزندآوری به بانک ارجاع شده است که از این تعداد ۱۲ هزار نفر تسهیلات مورد نظر را دریافت کرده و هنوز ۶ هزار نفر نیز در صف انتظار هستند.
وی افزود: از ۲۸ شعبه دولتی و خصوصی بانک در این استان، تعدادی از بانک ها پاسخی در ارتباط با اینکه در چه وضعیتی قرار دارند، ارائه نکرده و ۳ بانک خصوصی نیز اعلام کرده اند که درخواستی نداشته اند.
ابراهیم زاده در ارتباط با تسهیلات ازدواج نیز بیان کرد: ۱۷ هزار و ۵۰۰ درخواست برای دریافت وام ازدواج در بانک های استان وجود داشته که از این تعداد به ۱۲ هزار و ۳۶۵ فقره درخواست وام اعطا شده است.
وی ادامه داد: هنوز ۵ هزار و ۳۷ نفر در صف انتظار بانک های استان برای دریافت تسهیلات ازدواج هستند.
بانک های خصوصی حتی یک فقره وام فرزندآوری پرداخت نکردند
محمدرضا هدایتی دبیر پیشین شورای هماهنگی بانک های خراسان شمالی نیز زمستان پارسال در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: بانک های خصوصی در این استان حتی یک فقره وام فرزند آوری به متقاضیان پرداخت نکرده اند.
به گفته وی بانک های ملی، ملت، سپه و صادرات بانک هایی هستند که به ترتیب بیشترین تسهیلات فرزندآوری را پرداخت کرده اند.
ورود استانداری در صورت عدم اجرای دستورالعمل ها از سوی بانک ها
محمدرضا حسین نژاد استاندار خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اعطای وام های فرزندآوری و ازدواج اظهار کرد: فرمانداران در شهرستان ها باید بر روی عملکرد بانک ها در این ارتباط نظارت داشته باشند و اگر دستورالعمل ها از سوی آن ها اجرایی نشد، استانداری ورود پیدا خواهد کرد.
وی افزود: روند اعطای تسهیلات فرزندآوری از سوی بانک های استان مورد رضایت ما نیست و در این ارتباط باید کار بیشتری صورت گیرد.
حسین نژاد فرهنگ سازی و تبلیغات برای فرزندآوری را بسیار مهم دانست و گفت: اهتمام مدیران استان در این حوزه ضروری است.
وی تاکید کرد: تمام مشکلات برای فرزندآوری، نبودِ زیرساخت هایی همچون بیمارستان و یا وام ازدواج نیست چراکه خانواده های مرفهی هستند که به هیچ عنوان نیازمند دریافت وام نیستند اما رغبتی به فرزندآوری ندارند.
نماینده عالی دولت در استان گفت: باید برای این مسئله مهم فرهنگ سازی شود تا خانواده ها راغب به فرزندآوری شوند.
وی افزود: در زمان های گذشته با وجود مشکلات اقتصادی، تعداد فرزندان در بسیاری از خانواده ها حتی بیشتر از ۵ فرزند بود اما در حال حاضر حتی خانواده ای که با مشکل اقتصادی مواجه نیست بعضا هیچ تمایلی برای فرزندآوری ندارد.
استاندار خراسان شمالی بیان کرد: متاسفانه شعار زندگی بهتر فرزند کمتر یکی از شعارهایی بوده که کار را به اینجا رسانده و در حال حاضر نیز همین شعار در ذهن بسیاری از خانواده ها وجود دارد و باید برای ترغیب خانواده ها به فرزندآوری و آوردن فرزندان ببشتر کارهای فرهنگی صورت گیرد.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید