×
×

از ضرورت ساخت تا محدودیت ها برای جانمایی بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در بجنورد

  • کد نوشته: 39428
  • ۱۴۰۲-۰۴-۰۱
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی از ضرورت ساخت تا محدودیت ایجاد شده برای جانمایی بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در بجنورد از موضوعاتی است که طی چند ماه اخیر به مسئله ای اساسی در استان خراسان شمالی تبدیل شده است؛ موضوعی که از حیث ضرورت ساخت و همچنین جانمایی مناسب، اهمیت دارد. به گزارش ایسنا، خراسان شمالی […]

    از ضرورت ساخت تا محدودیت ها برای جانمایی بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در بجنورد
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی از ضرورت ساخت تا محدودیت ایجاد شده برای جانمایی بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در بجنورد از موضوعاتی است که طی چند ماه اخیر به مسئله ای اساسی در استان خراسان شمالی تبدیل شده است؛ موضوعی که از حیث ضرورت ساخت و همچنین جانمایی مناسب، اهمیت دارد.

    به گزارش ایسنا، خراسان شمالی از آن دسته استان هایی محسوب می شود که به لحاظ زیرساخت های حوزه بهداشت و درمان، کمبودهایی دارد؛ حتی تعدادی از شهرستان های این استان یک میلیون نفری برای رتق و فتق امور درمانی خود باید زحمت طی کردن مسیر ده ها کیلومتر راه را به جان بخرند.

    با توجه به تاکیدات مستمر مسئولان بر توجه به فرزندآوری و سهل کردن این مسیر، وجود مراکز مناسب درمانی برای مادران و کودکان و بهبود رسیدگی ها به این قشر از جامعه، تاثیر به سزایی در آرامش خیال خانواده ها و حرکت در مسیر ترسیم شده کشور دارد.

    اعتبارات و شرایط، آنطور که مدیران علوم پزشکی بیان می کنند برای احداث بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در مرکز استان فراهم است، بنابراین باید این فرصت را برای مردم استان غنیمت شمرد. با این توضیحات باید بگوییم که جانمایی درست بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک به مطالبه عمومی مردم، اصحاب رسانه، کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت تبدیل شده تا با تحقق این مهم، گامی بزرگ در مسیر ارائه خدمات عادلانه و گسترده درمانی در حوزه مادران و نوزادان برداشته شود.

    سرپرستار بیمارستان بنت‌الهدی بجنورد از جمله افرادی است که محدودیت‌های کنونی این بیمارستان را از ضرورت‌های احداث به موقع و در دسترس بیمارستان تخصصی مادر و کودک می داند.

    محبی به ایسنا گفت: سالانه در استان خراسان شمالی حدود ۱۳ هزار نوزاد متولد می‌شوند که بیش از ۶ هزار نفر آن‌ها، نوزادان بیمارستان بنت الهدی هستند؛ این بیمارستان با محدودیت شدید فضای درمانی برای بستری بیماران و نوزادان مواجه است.

    وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مادران در دوران بارداری به مدت طولانی حتی بیش از ۲ ماه در بیمارستان بستری می‌شوند، اضافه کرد: فضای سبز و وجود رفاهیات در روحیه بیماران تاثیر بسیار مثبتی دارد و امکانات رفاهی نظیر همراه‌سرا، پارکینگ، بوفه و… ازجمله نیازهای خانواده بیماران به حساب می آید.

    وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۳ بخش VIP برای بستری بیمارانی که درخواست محیط خصوصی داشتند با ۱۰ اتاق مجهز به امکانات مربوط به مادر، نوزاد و همراه راه اندازی شد، اما متأسفانه به دلیل کمبود تخت‌های بیمارستانی، غیرفعال و به اتاق‌های عمومی تبدیل شد.

    محبی بیان کرد: نبود فضای فیزیکی برای راه‌اندازی درمانگاه ویزیت زنان و نوزادان موجب می‌شود دستیابی راحت به پزشکان متخصص و فوق تخصص تسهیل نشود و مردم به مطب‌ها و کلینیک‌ها و گاهی استان‌های مجاور مراجعه کنند.

    وی با بیان اینکه نوزادان نارس و نوزادانی که دچار نارسایی و بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، تنفسی و… هستند به بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان منتقل شده و تحت مراقبت کادر تخصصی قرار می‌گیرند، اعلام کرد: با توجه به رشد جمعیت، نیاز به افزایش تخت‌های NICU مشهود است.

    وی اضافه کرد: در سطح استان بیمارانی که نیازمند تشخیص و درمان با روش‌ها و تجهیزات پیشرفته هستند، به بیمارستان‌های رده‌های بالاتر در شبکه درمانی ارجاع داده می‌شوند. بیمارستان بنت‌الهدی که تنها بیمارستان سطح ۳ مراقبتی و فوق تخصصی جهت مادران و نوزادان است و سالانه بیش از صدها بیمار اعزامی را پذیرش می‌کند و بر این اساس، نیازمند تأمین فضای مناسب است.

    این کارشناس حوزه درمان، کمبود فضای فیزیکی برای اختصاص به مهد کودک، نبود فضای فیزیکی برای انجام معاینه چشم نوزادان (ROP) و لزوم انتقال نوزاد متولد شده به کلینیک‌ها و یا سایر شهرها، نیاز به افزایش اتاق‌های عمل متعاقب رشد آمار زایمان ها، نیاز به انجام اعمال جراحی درمانی و تشخیصی پیشرفته نظیر لاپاراسکوپی و… را بخش دیگری از محدودیت‌های کنونی این بیمارستان اعلام کرد.

    محبی ادامه داد: از افتخارات ما این است که برای سال‌های متمادی موفق به کسب درجه یک اعتبار بخشی ملی اولین بیمارستان دوستدار کودک استان، کسب عنوان بیمارستان کودک و نوزاد طی چندین سال، مجهز به پیشرفته‌ترین روش‌ها و امکانات زایمان بی‌درد دارویی و غیر دارویی و زایمان در آب، مجهزترین تجهیزات و مجرب‌ترین متخصص‌ها در زمینه پریناتولوژی طب مادر و جنین، مراقبت از نوزادان، درمان‌های پیشرفته ناباروری و بیماری‌های زنان را در حال حاضر در بیمارستان بنت‌الهدی ارائه می‌دهیم.

     جانمایی صحیح بیمارستان مادر و کودک، پیش نیاز تحقق عدالت در سلامت

    سرپرست بیمارستان بنت الهدی بجنورد نیز با تأکید بر اینکه دستیابی به عدالت در حوزه سلامت از سیاست‌های کلی نظام سلامت است، اعلام کرد: بخشی از الزامات اجرای تحقق عدالت در سلامت، توسعه فضاها و خدمات درمانی، دسترسی سریع به امکانات و خدمات این حوزه و جلوگیری از اتلاف وقت است.

    دکتر روهنده با اشاره به اینکه ارائه خدمات در دسترس و فوری در شرایط ویژه، بحرانی و اورژانسی از نیازهای ضروری مادران باردار و کودکان است، گفت: محرومیت استان و مراجعه برخی از بیماران به استان‌های دیگر برای دریافت برخی اقدامات درمانی از دیگر دلایل لزوم ساخت فضای درمانی مناسب و در دسترس است.

    وی با بیان اینکه بهبود شاخص مرگ و میر مادران و نوزادان از جمله اهداف مجموعه سلامت است، تأکید کرد: این مهم با فراهم بودن خدمات تخصصی در دسترس و جانمایی درست بیمارستان مادر و کودک محقق و ممکن می‌شود.

     روهنده ادامه داد: جانمایی درست این بیمارستان فوق تخصصی، رضایتمندی بیماران، کارکنان، تسهیل اقامت همراهان و مراجعه کنندگان و مزایای رفاهی متعددی را به دنبال خواهد داشت.

    دسترسی آسان و راحت به خدمات تخصصی راهی برای حفظ سلامت روان مادران باردار

    مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز با بیان اینکه دسترسی راحت و آسان زنان به بیمارستان تخصصی و نیروهای متخصص و همگن خدمات سلامت در همه ابعاد از جمله حقوق زنان در حوزه سلامت است، افزود: سلامت زنان به معنای برخورداری آنان از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی با توجه به ویژگی‌های آنان در مراحل مختلف زندگی است.

    دکتر سیده ریحانه رضوانی افزود: زنان در دوران بارداری تمام تلاش خود را برای حفظ آرامش و دوری از افکار منفی انجام می دهند. به همان اندازه که رسیدگی به مراقبت های بهداشتی برای سلامت جسم نوزاد ضروری است، آرامش و عدم استرس‌ها و نگرانی‌های فراوان نیز در تمام طول بارداری برای تولد نوزادی با شرایط روانی نرمال ضروری است.

    وی ادامه داد: طی کردن مسافت طولانی و پرهزینه برای دریافت خدمات تخصصی باعث منبعی برای نگرانی و استرس‌هایی در دوران بارداری می‌شود، ضمن اینکه استرس مادر باردار بر سلامت جسم جنین نیز اثرگذار است و عواقب جبران ناپذیری در زندگی آینده کودک برجای خواهد گذاشت. پس هر اقدامی که بتواند باعث آرامش و آسایش خاطر مادران باردار باشد می‌تواند به سلامت مادر و کودک کمک کند.

    وی خاطرنشان کرد: وقتی مادران باردار بتوانند بهترین خدمات درمانی را در نزدیکترین مکان دریافت کنند، این اقدام مهم جانمایی صحیح بیمارستان مادر و کودک می‌تواند دغدغه‌ها و نگرانی‌های یک مادر باردار را برای دریافت خدمات تخصصی کم کرده و تاثیر به سزایی در حفظ سلامت روان مادران باردار داشته باشد.

    امید است با همراهی و همدلی مسئولان خراسان شمالی شاهد سلامت کودکان و مادران این استان باشیم؛ طی روزهای اخیر مردم و اصحاب رسانه استان به طور مداوم پیگیر این پروژه بزرگ درمانی بوده و خواستار جانمایی بیمارستان مادر و کودک در مکانی مناسب هستند.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *