رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فاروج گفت: با مشارکت دادن مردم در حوزه مدیریت مراتع و عرصههای این شهرستان، آتشسوزیها در این حوزه از ۲ سال پیش به صفر رسیده است.
امیر بتوئیاظهار داشت: بررسی ها نشان داده عوامل انسانی، شامل افراد جوامع محلی، بهره برداران و گردشگران، مهمترین نقش را در بروز آتش سوزی مراتع دارند که برای کاهش این روند طرح واگذاری مراتع به بهره برداران در این شهرستان اجرایی شد.
وی با بیان اینکه وقتی دامدار مرتع را ملک و منبع امرار معاش خود بداند در مراقبت از آن جدی تر خواهد بود، افزود: تاکنون ۹۴ سامان مرتعی با گستره ۱۰ هزار هکتار در این شهرستان ممیزی شده است.
بتوئی با ذکر اینکه برای ۲۲ سامان مرتعی فاروج طرح مرتعداری تهیه و ۱۷ مرتع نیز به دامداران همان مناطق واگذار شده است، گفت: ۸۰ سامان از ۹۴ سامان شهرستان روستایی و ۱۴ سامان عشایری است که هر ۱۴ سامان به عشایر واگذار شده است
وی با اشاره به اینکه آخرین آتش سوزی اتفاق افتاده در مراتع شهرستان مربوط به سال ۹۶ و در مراتع «قلعه صفا» بوده است، افزود: در آن حادثه ۲۵۶ هکتار از مراتع منطقه طعمه آتش شد که به دنبال آن خالی از پوشش گیاهی شدن این مراتع زمینه ساز وقوع سیل بعد از هر بارندگی در این منطقه می شود.
بتوئی گفت: برای مهار آتش سوزی های احتمالی در عرصه های طبیعی منطقه سه گروه در این اداره تشکیل شده که بعد از شناسایی ۲۹ گروه در قالب جوامع محلی، آموزش های لازم به آنان داده شده و به حداقل وسایل آتش نشانی تجهیز شده اند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فاروج با اشاره به اینکه برای هر تیم مکانی برای نگهداری تجهیزات پیش بینی شده است، افزود: این تیم ها از دهیاران و نمایندگان دامداران در تمام مراتع شهرستان تشکیل شده اند.
بتوئی گفت: فلکس بک، آتشکوب، دستکش ضد آتش، کپسول آتش نشانی، پتروفایر، بیل، اره موتوری از جمله این تجهیزات است که در اختیار تیم ها قرار گرفته است.
گستره شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج ۱۶۴ هزار هکتار است که ۱۰۰ هزار هکتار به صورت منابع ملی و ۶۴ هزار هکتار مستثنیات است.
این شهرستان در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی استان های شمالی به مشهد مقدس واقع است.
دیدگاهتان را بنویسید