×
×

نگرانی از کاهش میانگین سنی ارتکاب جرم در خراسان شمالی

  • کد نوشته: 43398
  • ۱۴۰۲-۰۵-۳۱
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی رئیس کل دادگستری خراسان شمالی هشدار داد: کاهش میانگین سنی ارتکاب جرم و توسعه ابعاد و دامنه شکل گیری برخی جرائم در استان، نگران کننده است. حجت الاسلام والمسلمین رضا براتی زاده با اشاره به وقوع دو فقره قتل عمدی اخیر در شهرستان های شیروان و اسفراین، از کاهش میانگین سنی ارتکاب برخی […]

    نگرانی از کاهش میانگین سنی ارتکاب جرم در خراسان شمالی
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی رئیس کل دادگستری خراسان شمالی هشدار داد: کاهش میانگین سنی ارتکاب جرم و توسعه ابعاد و دامنه شکل گیری برخی جرائم در استان، نگران کننده است.

    حجت الاسلام والمسلمین رضا براتی زاده با اشاره به وقوع دو فقره قتل عمدی اخیر در شهرستان های شیروان و اسفراین، از کاهش میانگین سنی ارتکاب برخی جرائم در استان  ابراز نگرانی کرد.

    به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادگستری کل خراسان شمالی، حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده رئیس کل دادگستری استان ضمن اعلام این مطلب ادامه داد: متأسفانه طی سال های اخیر شاهد کاهش میانگین سنی ارتکاب برخی جرائم از قبیل قتل های عمدی بوده ایم. به طوری که دو فقره قتل اخیر به ما نشان داد که مرتکبان بسیاری از قتل ها و همچنین بیشتر افراد به قتل رسیده ، از جمله جوانان و نوجوانانی هستند که با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می کنند.

    وی با اشاره به مواجهه کشور با معضلی تحت عنوان «پیری جمعیت» که از جمله دغدغه های مقام معظم رهبری (حفظه الله تعالی) نیز به شمار می رود، نیروی جوان، خلاق و مبتکر را مؤلفه اصلی، جان مایه و موتور محرک اقتصاد این مرز و بوم  و از سرمایه های وجودی هر جامعه ای برشمرد و اظهار کرد: فقط با ادعا و شعار و ایجاد مشوق های انگیزشیِ نمایشی نباید دنبال بهبود شاخص های تراز جمعیتی و بالا بردن آمار جوانی جمعیت بود. بلکه باید در چشم انداز پیش‌رو، برای داشته های فعلی و همین نوجوانان و جوان هایی که در بهترین دوران زندگی خود از معضل بیکاری رنج می برند و بعضاً فاقد شغل و مسکن و حداقل های یک زندگی هستند به نحو شایسته چاره اندیشی کرد.

    حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده با خاطرنشان کردن نقش و وظایف دستگاه های مسئول به ویژه نهادهایی که در این زمینه ها، رسالت ذاتی و قانونی بر عهده دارند، بیان کرد: نمی شود با وعده درمانی و دادن نشانی غلط و یا با معلول انگاری در شناسایی عوامل مؤثر در بروز یک رویداد، از اشتغال و کار برای قشر جوان جامعه حرف زد ولی بر خلاف انتظار و این ادعا، در عمل اقدام لازم و مورد نیاز انجام نگیرد. بلکه هر مسئولی که در این حوزه وظیفه ای بر دوش دارد باید متناسب با جایگاهش به افکار عمومی پاسخ دهد و بیان کند که منابع مالی و بودجه هایی که برای شغل و رفاه حال جوانان و نوجوانان پیش بینی شده و در اختیار او قرار دارد کجا و به چه نحوی هزینه شده است.

    وی در ادامه به نقش مشکلات اقتصادی و معیشتی در ارتکاب جرائم اشاره و اظهار کرد: متأُسفانه طی سالیان اخیر، علاوه بر کاهش سن ارتکاب برخی جرائم، سطح و عوامل بروز بعضی از جنایات نیز از حوزه اجتماعی و فرهنگی فراتر رفته است. به طوری که برخی نوجوانان و جوانان با یأس و ناامیدی از آینده مبهم و در نتیجه فشار ناشی از فقر و بیکاری و نداشتن شغل و درآمد و نیز تأثیر مخرب فضای مجازی، مرتکب جرائم خشن می شوند و در این میان یکی از این موارد نگران کننده، همان قتل های عمدی  است که در طی سال های اخیر روند رو به رشدی را نشان می دهد و از یک آسیب و مشکل اساسی روایت می کند و زنگ خطر جدی را به صدا درآورده است.

    براتی زاده با تأکید مضاعف بر نقش دستگاه های نظارتی از جمله سازمان بازرسی و دیوان محاسبات در ارزیابی عملکرد دستگاه های مسئول نسبت به نحوه هزینه کرد بودجه مصوب در قبال مسئولیت های سازمانی آن ها نسبت به جوانان و نوجوانان، گفت: هر چند دستگاه قضایی با پیش بینی نقش مدیریتی خود در این حوزه وظایفی دارد و از همان ابتدا نیز در ابعاد پیشگیرانه به طور جدی ورود کرده ولی مسأله اینجاست که برای حصول نتیجه مطلوب، جلب مشارکت دیگر دستگاه ها یک ضرورت به نظر می رسد تا بتوان در سایه این انسجام و همدلی برای شغل، آموزش، تربیت، رفاه حال و بهبود معیشت و اقتصاد این قشر بهتر و بیشتر برنامه ریزی و عمل کرد.

    مقام عالی قضایی استان افزود: مدیران دستگاه های نظارتی از جمله سازمان بازرسی و دیوان محاسبات موظفند این مطالبه و خواسته قانونی و بجا را از مسئولان ذی ربط سؤال داشته و مراتب را تا حصول نتیجه پیگیری کنند.

    حجت الاسلام والمسلمین براتی زاده در پایان با بیان اهمیت و نقش پیشگیرانه نقطه نظرات نخبگان علمی و متخصصان امر و یافته های موجود در زمینه آسیب شناسی مبانی وقوع جرائم، از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان خواست بیش از پیش از توانمندی ها و قابلیت های صاحبنظران اعم از روانشناسان و کارشناسان علوم اجتماعی در این حوزه بهره مند شوند و آن ها را در تدوین، تنظیم و اجرای طرح های پیشگیرانه به کار ببندند.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *