سید مهدی مهیائی گفت: در مرحله نخست مرمت بافت در یکی از معابر شش گانه شامل امامزاده نور به دربنو و مسجد گلشن از این بافت با ارزش تاریخی مرمت شده و عملیات اجرایی کفسازی و جدارهسازی بافت تاریخی گرگان در محور آفتاب ۱۵ تا دربنو و امامزاده نور آغاز می شود.
وی تصریح کرد: بافت تاریخی گرگان به عنوان نخستین بافت تاریخی کشور و سومین بافت با ارزش و دارای سبک معماری پس از اصفهان و یزد با مساحت ۱۶۲ هکتار است که این اثر در فهرست آثار ملی در سال ۱۳۱۰ به ثبت رسیده است و در شمال کشور نخستین بافت هستیم اما از این بافت با ارزش به درستی استفاده نکردهایم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان افزود: با احیای بافت تاریخی گرگان جذب گردشگری خارجی را در برنامه خواهیم داشت که دستگاههای متولی از جمله میراث فرهنگی، شهرداری گرگان، شرکتهای آب، برق و گاز همه دست به دست هم دادهاند تا این طرح اجرایی شود.
مهیایی تاکید کرد: در این مرحله یکی از محورهای شش گانه بافت که از امامزاده نور، درب نو تا مسجد گلشن مرمت می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان نیز در این مراسم گفت: این بافت یکی از با ارزش ترین میراث استان است که باید این بافت احیاء و بازسازی شود.
ساوری تاکید کرد: در مرحله اول ۵۰ میلیارد تومان اعتبار ملی ،استانی وداخلی برای احیای این بافت اعتباردر نظر گرفته شده است. این کار با دو هدف یکی احقاق حقوق سکنه بافت است که بتوانیم این حقوق را برای آنها بدست آوریم ودر مرحله دوم جذب گردشگر هم داخلی و خارجی داشته باشیم.
شهردار گرگان هم در ادامه گفت: این بافت، به عنوان بافت زنده هویت این شهر است وما با احیای این بافت میخواهیم مردم از خدمات این بافت بهرهمند کنیم.
سیدالنگی تاکید کرد: در این طرح ۶ محله این بافت قرار است مرمت شوند که در مرحله نخست قرار است تا مسجد جامع گلشن را دیوارهسازی و جدارهسازی انجام دهیم.
گفتنی است بافت تاریخی و قدیم گرگان با ۱۵۶ هکتار وسعت یکی از با ارزشترین بافتهای تاریخی کشور و متعلق به دوره قاجار است
بافت گرگان پس از اصفهان و یزد، سومین بافت با ارزش معماری کشور به شمار می رود.
ارسال کننده خبر : معاونت هماهنگی امور عمرانی
دیدگاهتان را بنویسید