رئیس پلیس فتا پایتخت از شناسایی و دستگیری عامل تهدید شهروندان در شبکههای اجتماعی خبر داد و گفت: متهم با معرفی خود بعنوان قاتل سریالی و تهدید کاربران با ایجاد رعب و وحشت در فضای مجازی اخاذی می کرده است.
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا:سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت اظهار داشت: یکی از شهروندان به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه و مدعی شد فردی ناشناس در یکی از شبکههای اجتماعی وی را تهدید کرده که اگر ظرف ۴۸ ساعت مبلغ مورد نظر وی را به او پرداخت نکند او را به قتل می رساند.
وی با اشاره به افزایش تعداد شکات در روند رسیدگی پرونده بیان نمود: کارشناسان پلیس فتا تحقیقات سایبری خود را آغاز کردند و با مطالعه اظهارات شکات و مستندات موجود در پرونده متوجه شدند مدتی است فردی در فضای مجازی با ایجاد یک صفحه اینستاگرامی و استفاده از تصاویر قتل های سریالی موجود در اینترنت شهروندان را تهدید و از آنان اخاذی می کند.
رئیس پلیس فتا پایتخت افزود: با اقدامات تخصصی افسران سایبری این پلیس ردپای مجرم در فضای مجازی شناسایی و پس از تحقیقات تکمیلی مشخص شد وی با بدست آوردن اطلاعات هویتی برخی از کاربران با روش های مهندسی اجتماعی به آنها پیام می داده و با دادن اطلاعاتی که از خودشان بدست آورده آنها را تهدید می کرده است.
سرهنگ معظمی گودرزی با اشاره به اینکه متهم در یکی از مناطق جنوبی تهران دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد بیان داشت: در فضای مجازی به افرادی که با شگردهای مختلف قصد برقراری ارتباطات اجتماعی با شما را دارند اعتماد نکرده و اطلاعات و تصاویر شخصی خود را برای آنها ارسال نکنید چرا که شیادان سایبری با همین اطلاعات اقدام به تهدید و اخاذی از شما می کنند.
وی با اشاره به اینکه متهمی که خود را قاتل سریالی معرفی کرده بود حتی یک سابقه درگیری نیز نداشته خاطرنشان کرد : متهم مرتکب قتل نشده و صرفا با استفاده از تصاویر آرشیوی موتورهای جستجوگر دست به تهدید و اخاذی از شهروندان زده بود که پس از حضور در پلیس فتا به جرم خود معترف شد و گفت قصد داشتم از این راه پول خوبی به دست بیاورم و گمان نمیکردم موجب ترس و وحشت مردم شوم.
این مقام انتظامی درخصوص مجازات تهدید در فضای مجازی به ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی اشاره و تشریح کرد: طبق این ماده از قانون هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دوماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: این پلیس بصورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران می توانند موارد مشکوک را از طریق مرکز فوریتهای سایبری با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس WWW.Cyberpolice.gov.ir با ما درمیان بگذارند.
دیدگاهتان را بنویسید