استاندار گلستان طی جلسهای با حضور دکتر ابراهیمینیا رئیس امور آب کشاورزی و محیط زیست سازمان برنامه بودجه و دکتر جعفری مدیرعامل آبفای کشور در خصوص خرید تضمینی آب از دریای خزر بحث و تبادل نظر کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان؛ دکتر علی محمد زنگانه استاندار گلستان گفت: مردم صبور با فرهنگ گلستان در تابستان گذشته به کمک خادمان خود در دولت آمده و از تنش آبی در استان کاستند.
وی افزود: ۹۹ درصد آب استان به منابع زیرزمینی متکی بوده و ما باید با ایجاد ساز و کارهای مناسب و فوری از تک منبعی خارج شویم.
دکتر زنگانه ادامه داد: ۶۰ درصد آب شهرستان کلاله از دو چشمه آقسو و زاو تامین میشد که متاسفانه امسال به دلیل خشکسالی منطقه خشک و از مدار خارج شد.
استاندار گلستان با اشاره به وضعیت بارشی در استان اظهار داشت: در سال جاری میزان بارش در استان از ۳۶۰ میلیمتر به ۱۶۰ میلیمتر رسیده که این امر باعث کاهش ذخایر آبی زیرزمینی و منابع آب استان شده است.
وی تصریح کرد: گلستان جزو چهار استان دارای تنش آبی شدید بوده و ذخایر طبیعی آب استان نیز به اتمام رسیده است.
دکتر زنگانه خاطرنشان کرد: برای حفظ محیط زیست و سلامت مردم گلستان که در معرض خشکسالی هستند باید با ورود منابع آبی جدید جنگلهای هیرکانی که ثبت جهانی نیز شدهاند را نجات داد.
استاندار گلستان گفت: امسال بیش از ۱۱۰ روستای استان توسط تانکر آبرسانی شده که با توجه به کاهش شدید ذخایر آبی استان این تعداد درماه ها و سال آتی افزایش خواهد یافت.
وی همچنین شیرینسازی آب دریا را یکی از برنامههای میان مدت و فوری برای کاهش بحران آب در گلستان برشمرد و بیان داشت: شیرینسازی و خرید تضمینی آب از دریای خزر و ایجاد چرخه مدیریت آب علاوه بر رونق اقتصاد دریا محور در منطقه می توان نسبت به کاهش تنشهای آبی و بحرانهای اجتماعی آن در مرکز و شهرهای استان پیشگیری کرد.
دکتر زنگانه با اشاره به ورود سرمایهگذار برای انجام پروژههای شیرینسازی آب گفت: با هماهنگی وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص این پروژه مهم در استان اعلام آمادگی کرده است.
استاندار گلستان همچنین با اشاره به ذخیره ۶ درصدی آب در سدهای استان اظهار داشت: امیدواریم با تایید خرید تضمینی آب در پروژه شیرینسازی آب دریا بتوانیم در سفر ریاست محترم جمهور به استان این طرح را کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن را آغاز کنیم.
وی تصریح کرد: تاکنون بیش از ۵۰ حلقه چاه در استان حفر شده و ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای آب شرب مردم گلستان هزینه شده است و اگر پروژههای علاج بخش و میان مدت تامین آب مردم اجرایی نشود کلیه این هزینهها با چندین برابر باید اجرایی شود.
دیدگاهتان را بنویسید