به گزارش شادا، نخستین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با حضور عباس علی آبادی وزیر صمت، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمدعلی زلفی گلی وزیر علوم، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی وفناوری رییس جمهوری و جمعی از مسئولان و نمایندگان مجلس امروز در کتابخانه ملی برگزار شد.در این رویداد، سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص تلاش های این وزارتخانه برای حمایت از صنایع دانش بنیان گفت: پس از اینکه کشور در دهه ۹۰ دریک تله رشد پایین و نزدیک صفر و همچنین سرمایه گذاری نزدیک صفر گرفتار شد، دولت سیزدهم در دوسال اول تلاش کرد که در سال های۱۴۰۰ به ویژه ۱۴۰۱ که شروع دهه جدید بود، از این رشد و سرمایه گذاری پایین خارج شود و این اتفاق خوشبختانه رقم خورد.
وی بیان کرد: ما در مسیر توسعه و رشد اقتصادی نیازمند تمرکز بر یک عنصر جدید هستیم و آن افزایش کیفیت رشد اقتصادی است، به ویژه برای جامعه و دولتی که هدف گذاری ساختاری برای عبور از اقتصاد نفتی و دولت زده به سمت یک اقتصاد تولید گرا با مبدا ارزش افزوده دارد.
خاندوزی تاکید کرد: باید یک چرخش از سمت منتفعین سابق غیر مولد به سمت منتفعین واقعی دانش بنیان تولید گرا و مولد داشته باشیم.
وی ادامه داد: این نقطه جدیدی است که بیشترین همخوانی را با نشست امروز دارد که باید به سمت صنعت دانشبنیان باید با جدیت بیشتری حرکت کنیم و این تحول و گذار بدون حضور شرکت های صنعتی و بزرگ دانش بنیان اتفاق نخواهد افتاد.
این عضو کابینه سیزدهم همچنین اظهار کرد: گاهی منظور از دانش بنیان یک فضای زیست بوم فناورانه با حضور شرکت های خوب و فعالیت های مثبت است اما زمانی درصدد سخن گفتن از رشد اقتصادی کشور برای تحولات ساختاری هستیم که در این مسیر نیازمند تغییرات ساختاری و افزایش کیفیت رشد اقتصادی هستیم.
وزیر اقتصاد ادامه داد: ما در وزارت اقتصاد در این بخش به سهم خود در حال فراهم کردن برای یک چرخش و دگرگونی از یک مدل مألوف و معمولی رایج رشد اقتصادی آسیب پذیر، خام فروش و تک محصولی به سمت یک مدل جدید که روی کاغذ نماند، هستیم.
خاندوزی افزود: بخشی از اثر گذاری وزارت اقتصاد به مسأله تامین مالی دانش بنیان ها مربوط است که اگر می خواهیم این روند به بهترین شکل ممکن رشد کند باید جریان نقدینگی و تامین مالی را به نحوی اختصاص دهیم که با گذشته تفاوت اساسی داشته باشد که در این بخش در سال جاری اقدام مثبت مربوط به صندوق های فناوری و پژوهشی را با ۳۰۰ میلیاردتومان تامین مالی داشتیم که آمادگی افزایش این مبلغ را هم در ذیل تبصره ۱۸ بودجه داشتیم که به دلیل محدودیت هایی از سوی سهامداران خصوصی امکانپذیر نشد.
وی سپس ادامه داد: در کنار این مسأله دو عنصر تضمین و وثایق برای شرکت های دانش بنیان نیز حائز اهمیت است که توسعه دامنه وثایق و ایجاد زیرساخت وثایق را در سامانه ستاره انجام دادیم که میخواهیم برای توسعه دامنه این وثایق و افزایش اعداد آن، همه کمک کنند.
وی تاکید کرد: برای بزرگتر شدن موسسات تضمین نیز نیازمند کمک هستیم که در این خصوص با نگاهی به روند دانش بنیان در کشورهای دیگر مانند کره جنوبی از این دست ابزارها نه بیشتر از نظام بانکی اما کم هم استفاده نمیکنند که سهم بالایی برای تامین مالی زیست بوم ها دارند.
وزیر اقتصاد عنوان کرد: از سوی دیگر در آیین نامه موسسات تضمین که با تاخیر هم تعیین تکلیف شد، تلاش کردیم گام موثر دیگری با تصویب قانون جدیدی در مجلس در حوزه تامین مالی برداریم.
به گفته خاندوزی، گام موثر دیگر مسأله ابلاغ دستورالعمل ارزش گذاری دارایی های نامشهود بود که موسسات دانش بنیان ما توجهی به این موضوع نداشتند چرا که اساسا وزن دانش و شبکههای اقتصادی در این حوزه را نمیدانستند.
وی همچنین یادآور شد: محور آخر ما در وزارت اقتصاد برای حمایت از صنعت ملی دانش بنیان افزایش تسهیلات ۱۶۰ درصدی در این بخش در سال گذشته به ۲۶۰ در ۵ ماه اول امسال بود که برای نظارت بر این روند یک معاونت در وزارت اقتصاد را به نظارت و ارایه گزارش اختصاص دادیم که مرتب در این خصوص گزارش تهیه و ارائه کند.
خاندوزی در پایان عنوان کرد: موضوع تغییر نظام سیاست های پولی در کشور در همه زمینه ها اثر گذار است که در این خصوص باید بدانیم که هدف تورمی و رشد اقتصادی را باید هماهنگ با هم پیگیری کنیم و مسیر دیگری در اقتصاد نداریم یعنی نمی توانیم به بهانه ناترازی تولید را متوقف و یا به بهانه حمایت از تولید ولنگاری مالی داشته باشیم .
* تصاویر
دیدگاهتان را بنویسید