ایسنا/خراسان شمالی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: امسال فصل یازدهم کاوش در تپه ریوی(هخامنشی) انجام نمی شود.
محمدرضا قهرمانیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه کاوش در این محوطه باستانی از مهر ماه آغاز می شد، اظهار کرد: این عملیات توسط باستان شناسان ایرانی و با همکاری موسسه باستان شناسی آلمان صورت می گرفت.
به گفته وی هفت دوره از کاوش ها در این محوطه باستانی با همکاری موسسه باستان شناسی آلمان صورت گرفته است.
قهرمانیان گفت: تاکنون ۱۰ فصل از کاوش ها در این محوطه باستانی انجام شده و نتایج خوبی نیز کسب شده اما به علت نبود اعتبارات فصل یازدهم از کاوش در این مکان انجام نمی شود.
وی افزود: هنوز باید چندین فصل کاوش در این محوطه صورت گیرد تا به تمامی سوالات پاسخ داده شود.
این مقام مسئول ادامه داد: در سال جاری مبلغ ۱۳۳ میلیون تومان اعتبار برای ساماندهی فعالیت های باستان شناسی انجام شده در تپه باستانی ریوی هزینه شده است.
گفتنی است با توجه به شواهد باستانشناختی، محوطه ریوی یکی از مهمترین محوطههای دوران تاریخی شمال شرق کشور است که پژوهشهای باستانشناسی هدفمند در آن میتواند موجب ارتقاء شناخت ما از هویت تاریخی منطقه و رشد صنعت گردشگری در خراسان شمالی شود.
در روند کاوشهای باستانشناسی که در محوطه تاریخی ریوی تاکنون انجام شده است، نتایج چشمگیری از وجود یک محوطه تاریخی بزرگ به دست آمد که از حدود ۱۷۰۰ سال پیش از میلاد تا اواخر دوران ساسانی، حدود ۲۳۰۰ سال تداوم استقراری داشته است.
اهمیت محوطه ریوی در این است که وسعت آن در دوران هخامنشی به بیش از ۱۱۰ هکتار رسیده و به نظر میرسد و یکی از شهرهای مهم دوران هخامنشی در شمال شرق کشور بوده است، بر اساس این پژوهشها، از دوران اشکانی و ساسانی نیز شواهد معماری و باستانشناسی مختلفی از محوطه ریوی به دست آمده است که نشان از توالی استقراری پس از دوران هخامنشی در محوطه ریوی بوده است.
فصل اول مطالعات باستانشناسی محوطه تاریخی ریوی در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۱ انجام شد و در این فصل علاوه بر کاوش لایهنگاری در تپه ریوی الف، محدوده عرصه و حریم محوطه مشخص و میله کوبی شد.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید