رئیس پلیس فتا استان سمنان در خصوص کلاهبرداری به روش برنده شدن در مسابقات رادیویی به شهروندان هشدار داد .
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: سرهنگ فدائیان؛ رئیس پلیس فتا استان سمنان در تشریح این خبر گفت: در این روش شخصی با کاربر تماس گرفته و خود را بهعنوان نماینده یک اداره دولتی مانند مخابرات، رادیو و… معرفی میکند، کلاهبردار با ایجاد محیطی شبیه به صدای استودیو و دیگر اقدامات فریبنده حس واقعی بودن را به کاربر القا کرده و مدعی میشود که برنده مسابقه شده و حتی در برخی موارد مدعی میشود که یکی از مسئولین (به عنوان مثال وزیر ارتباطات و…) در استودیو حضور دارند و مصاحبهای صوری نیز برای وی ترتیب میدهد.
وی افزود: پس از جلب اعتماد مخاطب به روشهای گوناگون ممکن است از وی کلاهبرداری شود به عنوان مثال در برخی موارد کلاهبردار مدعی میشود که یک کد برای شما ارسال میشود که این کد مربوط به دریافت جایزه است و مخاطب برای دریافت جایزه باید حتما این کد را با صدای بلند اعلام کند. این کد میتواند رمز ورود به اینترنت بانک، حساب کاربری مخاطب در شبکههای اجتماعی و یا هر چیز دیگری باشد که با اعلام این کد به کلاهبرداران، عملا امکان ورود آنها به حریم خصوصی مخاطب و یا حساب بانکی وی برای کلاهبردار مهیا میگردد.
سرهنگ فدائیان ادامه داد: در برخی موارد دیگر نیز از مخاطب خواسته میشود جهت دریافت جایزه به نزدیک ترین عابربانک محل سکونت خود مراجعه نماید که در این حالت عموما کلاهبردار ارتباط خود را با مخاطب قطع نکرده و در طول مسیر دائما با استفاده از الفاظی مانند “لطفا سریعتر”، “مخاطب بعدی پشت خط منتظر هست” و… سعی میکند قدرت تحلیل را از مخاطب بگیرد و به او اجازه فکر کردن ندهد.
سرهنگ فدائیان بیان داشت : پس از رسیدن به پای عابربانک، از کاربر میخواهد که زبان دستگاه را بر روی انگلیسی قرار دهد تا بدین صورت کاربر متوجه عملیاتی که در حال انجام آن است نشود و عملا معنی گزینههایی که با راهنمایی فرد کلاهبردار انتخاب میکند را متوجه نشود. پس از این مرحله کلاهبردار، مخاطب را به صفحه انتقال وجه هدایت کرده و یک شماره کارت که در اختیار خودش هست را برای مخاطب میخواند و پس از تایید عملا مبلغ مورد نظر از حساب کاربر به حساب کلاهبردار منتقل میشود.
این مقام انتظامی استان به همشهریان عزیز توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماسهایی که این موارد را از شهروندان درخواست میکنند قطعاً کلاهبرداری است.
در پایان رئیس پلیس فتا استان سمنان از عموم مردم خواست : در صورت مواجه شدن با موارد مشکوک و مجرمانه مراتب را از طریق سامانه فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی www.cyberpolice.gov.ir گزارش نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید