ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل دفتر فنی و برنامهریزی عمرانی وزارت کشور گفت: مسئله مسکن در شرایط کنونی برای کشور یک مسئله حیاتی و تمدنی است.
وحید قربانی ۲۵ مهر در جلسه شورای مسکن خراسان شمالی اظهار کرد: در شرایط فعلی حدود ۶۰ درصد هزینههای خانوار ایرانی صرف مسکن میشود و در شهرهای معمولی نیز مسکن به آرزوی مردم تبدیل شده است.
وی بیان کرد: وقتی از فرزندآوری و ازدواج سخن میگوییم باید به تامین مسکن نیز توجه داشته باشیم تا خانوادهها و زوجین به ازدواج و فرزندآوری ترغیب شوند.
وی تصریح کرد: ما نمیخواهیم همه کشور را در تهران مستقر کنیم بلکه باید در شهرهای میانی و روستاها زمینه را برای تامین مسکن فراهم کنیم تا کشاورزی و تولید در این مناطق حفظ شود؛ در غیر این صورت اگر با فرمان فعلی پیش برویم به طور قطع ضرر میکنیم.
قربانی خاطرنشان کرد: موضوع مسکن تا ۱۰ سال گذشته مسئلهای معمولی بود اما اکنون یک کارمند باید چندین سال از حقوق خود را برای تامین مسکن اختصاص دهد.
وی گفت: اگر مردم نتوانند در شهر خودشان صاحب مسکن بشوند به احتمال زیاد به حاشیه شهرهای بزرگتر مهاجرت میکنند و این سبب رها شدن کشاورزی و از بین رفتن تولید میشود.
مدیرکل دفتر فنی و برنامهریزی عمرانی وزارت کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر اگر پول یا ارث خانوادهها نباشد خیلی از زوجها برای مسکن به مشکل میخورند، افزود: شرایط فعلی ایجاب میکند تا همه دستگاههای حوزه مسکن نگاه مثبتی به این موضوع داشته باشند و یکدیگر را همکار خود بدانند.
قربانی با تاکید بر اینکه باید نگاهی استراتژیک به حوزه مسکن داشت، افزود: مسئله مسکن، مسئلهای تمدنی است و شامل ما و فرزندانمان میشود و باید تلاش کنیم تا تأمین آن نهایتاً ۱۰ الی ۱۵ درصد از هزینههای خانوار را به خود اختصاص دهد.
وی گفت: باید زمینی ارزان و در دسترس برای مردم فراهم کنیم تا کشاورزی و سرزندگی روستاها نیز باقی بماند و سبب مهاجرت نشود.
وی بیان کرد: بعضی از روستاها دچار کمبود در قطعات زمین هستند که باید زمین را در همان نقطه برای آنها فراهم کنیم نه آنکه با فراهم کردن زمین در نقطهای دیگر، زمینه را برای مهاجرت فراهم کنیم.
این مسئول ادامه داد: به همین دلیل باید تهیه زمین در تک تک روستاهای این استان انجام شود و همچنین تلاش شود تا زمینی کیفیتر در روستاها به مردم داده شود تا آنها بتوانند اقداماتی نظیر کشت محصولات، احداث گلخانه و… را به عنوان اقدامات معیشتی انجام دهند و نهایتا ترجیح دهند در آن نقطه بمانند.
مدیر کل دفتر فنی و برنامهریزی عمرانی وزارت کشور همچنین تصریح کرد: دستگاههای زیرساختی نیز باید اقدامات مربوط به خود را در حوزه نهضت ملی مسکن به طور کامل انجام دهند.
وی بیان کرد: دولت قصد ندارد به مردم ساختمان بدهد بلکه نیت دولت این است که منزل مسکونی برای مردم ساخته و تحویل آنها شود. لذا باید زیرساختها در این مناطق به خوبی اجرا و پیشبینیهای لازم برای ایجاد مراکزی نظیر مدارس، مراکز درمانی، جاده و… نیز پیش بینی شود.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید