×
×

کاملینا گیاهی کم توقع و پرسود در خراسان شمالی

  • کد نوشته: 48210
  • ۱۴۰۲-۰۸-۱۶
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کاملینا یکی از دانه های روغنی است که تولید آن در خودکفایی به واردات روغن تاثیر خیلی زیادی دارد. وحید صباغ در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه خراسان شمالی یکی از استان های پیشرو در کشت این محصول است، اظهار […]

    کاملینا گیاهی کم توقع و پرسود در خراسان شمالی
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کاملینا یکی از دانه های روغنی است که تولید آن در خودکفایی به واردات روغن تاثیر خیلی زیادی دارد.

    وحید صباغ در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه خراسان شمالی یکی از استان های پیشرو در کشت این محصول است، اظهار کرد: این گیاه در دیم زارها کشت می شود و اگر در زمین های آبی نیز کشت شود فقط نیاز به یکی دو آب دارد.

    وی افزود: این گیاه به شدت به سرمازدگی و کم آبی مقاوم است به همین دلیل به کشاورزان برای کشت آن توصیه می شود.

    صباغ ادامه داد: می توان این گیاه را در تناوب کشت با محصول گندم و جو در مزارع استان کشت کرد و در فصل پاییز از آب سبز برای رشد استفاده می کند.

    وی تصریح کرد: میزان تولید این محصول در هر هکتار در شرایط معمول ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم است و برای کشت در هر هکتار نیاز به هشت تا ۱۰ کیلوگرم بذر است.

    این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این گیاه نسبت به دانه روغنی کلزا مقاوم تر است، بیان کرد: در کلزا باید تقویم کشت و برداشت محصول رعایت شود بطوریکه اگر تقویم برداشت رعایت نشود دچار ریزش محصول می شود اما در این محصول این طور نیست.

    وی گفت: کلزا را باید تا تاریخ ۲۰ مهر ماه کشت کرد اما تا پایان پاییز برای کشت کاملینا فرصت وجود دارد.

    مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه دانه روغنی کاملینا به صورت تضمینی از سوی دولت خرید می شود، افزود: طی سال گذشته در سطح یک هزار و ۷۰۰ هکتار این محصول کشت شد و حدود ۶۰۰ تن دانه روغنی برداشت شد.

    وی با اشاره به اینکه هنوز مطالبه کشاورزان استان پرداخت نشده است، ادامه داد: کشاورزانی که دانه روغنی کاملینا به دولت تحویل داده اند بیش از ۱۷ میلیارد ریال مطالبه دارند.

    صباغ بیان کرد: پیش بینی می شود در سال زراعی جاری در سطح چهار هزار هکتار این گیاه در استان در دیم زارها کشت شود.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *