×
×

مداحان خراسان شمالی باید الگویی برای جامعه باشند

  • کد نوشته: 49931
  • ۱۴۰۲-۰۹-۰۸
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی گفت: مداحی یک شغل نیست؛ بلکه یک تکلیف، مسئولیت، عشق و خواسته فردی و درونی است که الگویی برای جامعه محسوب می‌شود. حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا نوری در دیدار با جمعی از مداحان و ستایشگران اهل‌بیت (ع) استان اظهار کرد: در حال حاضر مداحی یک شغل نیست بلکه یک هنر […]

    مداحان خراسان شمالی باید الگویی برای جامعه باشند
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی گفت: مداحی یک شغل نیست؛ بلکه یک تکلیف، مسئولیت، عشق و خواسته فردی و درونی است که الگویی برای جامعه محسوب می‌شود.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا نوری در دیدار با جمعی از مداحان و ستایشگران اهل‌بیت (ع) استان اظهار کرد: در حال حاضر مداحی یک شغل نیست بلکه یک هنر برخاسته از دل است که اگر ساختاری برای آن در نظر گرفته شود این هنر تکمیل و آسیب‌های حوزه مداحی برطرف می‌شود.

    وی خاطرنشان کرد: مداحان روایتگران اهل‌بیت (ع) هستند که قصه‌ها و سبک و سیره معصومین را با صدا و بیان خوب و مطالعه صحیح و درست انجام می‌دهند.

    امام‌جمعه بجنورد افزود: مداحان خوب الگو هستند و برخی از مداحان مبتدی و یا مردم عادی سبک و سیاق آن‌ها را دنبال می‌کنند لذا مداحان باید در همه زمینه‌ها الگو شوند.

    وی تصریح کرد: اطلاعات مداحی باید از منابع دست‌اول به دست بیاید و معروف شدن یک مداح صرفاً دلیل بر صحت مداحی‌های او نیست و گاهی مشاهده می‌شود برخی مداحان مشهور کشور و اسم‌ و رسم‌دار، روضه‌های غیر مستند می‌خواند که این مسئله باید مورد دقت واقع شود و مطالعات بیشتری شود.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری اظهار کرد: اشعار و کتب صحیح و خوبی در زمینه‌ مداحی نوشته‌ شده است که یک مداح باید با مراجعه به آن‌ها سیره اهل‌بیت (ع) را درست روایتگری کند.

    وی با اشاره به این‌که مداحی فقط بحث صدا نیست، افزود: یک مداح باید عقبه‌ای از اطلاعات عمیق و وسیع داشته باشد و با سیره و منش اهل‌بیت (ع) مأنوس شود و به قصه‌های اهل‌بیت (ع) دل بدهد تا بتواند بر دل‌های مخاطبان خود چیره شده و تأثیرگذار باشد.

    نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی تأکید کرد: یکی از مسائلی که در مداحی باب است، مسئله زبان حال گفتن است و یک مداح باید آن‌قدر مسلط باشد که این زبان حال را بر اساس روش و سیره و مسلک اهل‌بیت (ع) بیان کند.

    وی در ادامه افزود: شیوه‌های ورود و خروج در مداحی، اخلاق، تواضع و خودساختگی مداح بسیار مهم است و می‌تواند بر دل‌ها تأثیر بگذارد به‌طوری‌که حتی نوع لباس و پوشش مداح تأثیرگذار است و می‌تواند برای جامعه هدفش الگو شود و این امر بسیار حساس است و باید مراعات شود.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری با اشاره به این‌که ما مداح سکولار نداریم، افزود: نظام و انقلاب و حرکت ما نشأت گرفته از کربلا و سیره اهل‌بیت (ع) است و بسیاری از قصه‌های شهدای ما و اتفاقات و رهبری و ولایت و مردم ما با آن‌ها مرتبط است و یک مداح حرفه‌ای باید بتواند این مسائل را به هم ربط بدهد و در مداحی‌های خود استفاده کند.

    وی اظهار کرد: در برخی مناسبت‌ها همانند فاطمیه در روضه‌ها و مداحی‌ها باید ملاحظه وحدت جهان اسلام لحاظ شود و اگر دقت نشود مخاطرات زیادی در پی دارد؛ چراکه با توجه به روی کار آمدن فضای مجازی و اینترنت، کسی نمی‌تواند بگوید من رفتم و در جمع خاصی مداحی کردم.

    نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی گفت: مخاطب اصلی ما و شرکت‌کنندگان در مجالس، مردم هستند و باید برای مردم و وقتی‌که آن‌ها می‌گذارند ارزش قائل شد و باهدف تعالی جامعه اسلامی برایشان برنامه برگزار کرد و در این خصوص همراهی مداح، سخنران و هیئت‌امنا با یکدیگر بسیار اهمیت دارد.

    امام جمعه بجنورد ضمن قدردانی از حضور ذاکران و مداحان و شاعران پیشکسوت و پیرغلامان حسینی در استان افزود: افتخار ما این است که با ذکر «یاحسین» مداحان اهل بیت و پیرغلامان حسینی بزرگ شدیم و به این کار نیز افتخار می‌کنیم.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *