×
×

ایجاد ۳۲ هزار هکتار جنگل در خراسان شمالی و جذب ۲ میلیون تن گرد و غبار

  • کد نوشته: 50157
  • ۱۴۰۲-۰۹-۱۱
  • ۰
  • ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در این استان در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور، گفت: قرار است ۳۲ هزار هکتار جنگل در این استان با اجرای این طرح ایجاد شود. علی اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سهم خراسان شمالی […]

    ایجاد ۳۲ هزار هکتار جنگل در خراسان شمالی و جذب ۲ میلیون تن گرد و غبار
  • تبلیغ هدفمند

    ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در این استان در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور، گفت: قرار است ۳۲ هزار هکتار جنگل در این استان با اجرای این طرح ایجاد شود.

    علی اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه سهم خراسان شمالی از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، غرس ۱۶میلیون اصله نهال در چهار سال است، اظهار کرد: با کاشت این تعداد نهال، در استان ۳۲ هزار هکتار جنگل ایجاد می‌شود.

    وی درباره ارزش اقتصادی جنگل‌ها گفت: هر هکتار جنگل ۶۷ تن گرد و غبار را جذب می‌کند، اگر ۳۲ هزار هکتار جنگل در استان ایجاد شود می‌تواند دو میلیون تن گرد و غبار را جذب کند. در مجموع، ارزش اقتصادی جنگل‌هایی که ایجاد خواهد شد، بیش از ۵۰ میلیون دلار خواهد بود.

    اسدی ادامه داد: اکنون در این استان ۴۳۴ هزار هکتار جنگل وجود دارد که حدود ۳۰۰ میلیون تن گرد و غبار توسط این جنگل ها جذب می‌شوند.

    وی با اشاره به اینکه در خراسان شمالی دو ناحیه رویشی ایران تورانی و هیرکانی وجود دارد، بیان کرد: مساحت جنگل‌های هیرکانی در استان ۲۵ هزار هکتار است که درخت‌های این جنگل‌ها قادر به جذب بیش از ۳۷ میلیون مترمکعب آب است.

    جنگل‌های هیرکانی این استان، ادامه جنگل‌های هیرکانی شمال کشور است که تمام این جنگل‌ها در چند سال گذشته به ثبت جهانی رسیده است. در واقع، جنگل‌های هیرکانی دومین میراث بزرگ طبیعی ایران بعد از بیابان‌های لوت است که به ثبت جهانی رسیده است. قدمت جنگل‌های هیرکانی به ۴۰ میلیون سال می‌رسد و تنها بازمانده جنگل‌های دوران ژوراسیک است.

    جنگل‌های هیرکانی در خراسان شمالی متمایز با سایر جنگل‌های هیرکانی در کشور است. جنگل‌های هیرکانی این استان یک اکوتن محسوب می‌شود و در آن‌ها مخلوطی از گونه‌های رویشی هیرکانی و ایران تورانی دیده می‌شود. در جنگل‌های هیرکانی خراسان شمالی هم گونه‌های بلوط دیده می‌شود و هم گونه ارس. این در حالی است که در جنگل‌های شمال، گونه بلوط وجود دارد و خبری از ارس نیست.

    از سوی دیگر، بیشتر درخت‌ها در جنگل‌های ایران تورانی خراسان شمالی، درخت‌های اُرس هستند که این درخت‌ها قدمت زیادی دارند. یکی از آن‌ها که حتی به‌عنوان میراث طبیعی نیز به ثبت ملی رسیده، اُرس سرانی در شهرستان شیروان است. یکی از شاخص‌های قابل توجه درخت اُرس مقاومت بالای این گونه جنگلی است، به‌طوری که می‌تواند دمای منفی ۳۰ درجه در زمستان و تا حدود دو ماه کم‌آبی را در تابستان تحمل کند. یکی از ذخیره‌گاه‌های جنگلی خیلی مهم در خراسان شمالی، اُرس‌ستان‌هاست.

    انتهای پیام

    برچسب ها

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *