دکتر وحیدی وزیر کشور گفت: خشک شدن خلیج گرگان اتفاق بسیار بدی در حوزه محیط زیست بود که متاسفانه اشتغال مردم منطقه را نیز به خطر انداخته بود و خوشبختانه با سفر ریاست محترم جمهور و دستور صریح ایشان احیای خلیج گرگان آغاز شد.
وزیر کشور در بازدید از لایروبی خلیج گرگان گفته بود: خوشبختانه در این مدت علی رغم پیچیدگیهای کاری با بسیج نیرو و امکانات و با تلاش قرارگاه خاتم الانبیا لایروبی مناسبی صورت گرفت.
وی ادامه داد: همراهی استاندار نمایندگان مردم استان و دستگاههای اجرایی زمینه بهرهبرداری این کانال در ماه آبان را فراهم کرده است.
وزیر کشور با اشاره به طراحی انجام شده و با اقدامات صورت گرفته گفت: خوشبختانه این کانال زمینه اتصال دریا به خلیج را فراهم کرده است و این اقدام نیازمند مدیریت دراز مدت است که با تلاش سازمان بنادر باید صورت پذیرد.
دکتر وحیدی بیان کرد: این اقدام امید در کار ،محیط زیست، صیادی و گردشگری را در استان فراهم کرده است.
دکتر علیمحمد زنگانه در دیدار با مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: اقداماتی که در خلیج گرگان انجام شده اقدامات برجسته، ماندگار و ارزشمند است.
وی ادامه داد: تمامی مراحل انجام شده در خلیج گرگان مستند شده و به زودی با انتشار اقدامات صورت گرفته اهمیت لایروبی و اجرای طرح علاجبخشی خلیج گرگان به صورت ویژه مشخص خواهد شد.
استاندار گلستان خاطرنشان کرد: نجات خلیج گرگان نجات زندگی در شمال کشور است و با لایروبی خلیج گرگان از ایجاد منطقه وسیعی از کانون ریزگرد پیشگیری شد.
زنگانه تاکید کرد: علاج بخشی خلیج گرگان نجات زیست منطقه است و به طور قطع با پایان لایروبی کانال آشور و بهرهبرداری کامل از این پروژه همزمان با سفر دوم رئیس جمهور به گلستان، بدون شک باید موضوع پمپاژ آب از دریا به خلیج با اولویت و سرعت اجرایی شود.
لازم به ذکر است در این جلسه مصوب شد علائم ناوبری تا آخر آبان ماه در منطقه نصب شود، فاز یک لایروبی خلیج تا پایان آبان ماه به پایان برسد و صاحبان شناورهای کوچک با تشکیل شرکت تعاونی بتوانند از تسهیلات ارزان قیمت استفاده کنند و با بکارگیری شناورهای تفریحی نسبت به رونق گردشگری در خلیج اقدام شود.
استاندار گلستان گفت: نجات خلیج گرگان نجات زندگی در شمال کشور است و با لایروبی خلیج گرگان از ایجاد منطقه وسیعی از کانون ریزگرد پیشگیری شد.
مسئولین استانی نقش بسیار مهمی در احیا و امید به خلیج گرگان دارند. آنها مسئولیت حفظ و مراقبت از منابع طبیعی و محیط زیست خلیج را بر عهده دارند. این شامل اجرای قوانین و مقررات محیط زیست، حفاظت از مناطق حساس و حفظ تنوع زیستی است.
با اتمام عملیات تعریض و تعمیق کانال آبرسان بین دریای خزر و خلیج گرگان در محدوده کریدور «آشور»، در روزهای آینده شاهد آبگیری خلیج گرگان و تحقق یکی از دیرینهترین مطالبات مردم گلستان از حاکمیت خواهیم بود.
پس از سفر رئیس محترم جمهور به گلستان و دستور قاطع در خصوص لایروبی خلیج گرگان، پس از ماهها تلاش و پیگیری مستمر دکتر زنگانه استاندار گلستان و مشارکت قرار گاه خاتم النبیاء با لایروبی کانال های ارتباطی به ویژه کانال آشوراده، خلیج گرگان جان دوباره گرفته است .
امروز با حضور دکتر زنگانه استاندار گلستان مرحله آبگیری اولیه خلیج گرگان و برقراری ارتباط دریا با خلیج پس از لایروبی کانال آشور به انجام رسید و کانال آشور بازگشایی شد.
کانال آشوراده حدود ۹ کیلومتر طول با عرض ۷۰ تا ۴۴۰ متر دارد و جزئی از مهمترین مسیر انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان به شمار میرود.
با توجه به زمانبر بودن آبگیری کامل خلیج برای افتتاح رسمی با حضور رئیس جمهور، آبگیری اولیه امروز آغاز شد و بهرهبرداری کامل از فاز نخست احیاء خلیج گرگان با حضور رئیس جمهور در سفر دور دوم به گلستان انجام خواهد شد.
#پیشرفت_گلستان
#پیشرفت_ایران
دیدگاهتان را بنویسید