شاعر، نویسنده و نماینده مدیران مسئول رسانهها در هیات نظارت بر مطبوعات گفت: از مهمترین معضلات جدی مدیریت فرهنگی را میتوان تهرانزدگی و مرکزمحوری دانست چرا که این عامل باعث تولید آثار فرهنگی و هنری با حداقل کیفیت شده است.
وی همچنین توجه به آمایش سرزمینی را موضوع دیگری عنوان کرد که باید مورد توجه مدیران فرهنگی دولت قرار گیرد و افزود: از مهمترین معضلات جدی مدیریت فرهنگی تهرانزدگی و مرکزمحوری است؛ چرا که این عامل منجر به تولید آثار فرهنگی و هنری با حداقل کیفیت شده است.
وی ادامه داد: متأسفانه تمرکز بخش عمده منابع و امکانات فرهنگی در تهران و محدودیتهای اعمال شده در شهرستانها، زمینه هدررفت استعدادها در مناطق مختلف کشور را فراهم کرده است. رقابتهای پنهان در تهران برای تصاحب منابع و امکانات و فقدان این موارد در شهرستانها چهره زشتی از توسعه فرهنگی رادر کشور به نمایش گذاشته است.
نماینده مدیران مسئول رسانهها، یکی از مهمترین اولویتها را حمایت از رسانههای بخش خصوصی در چهارچوب مبانی نظری آزادی و استقلال مطبوعات دانست که با قانون اساسی، قانون مطبوعات و سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی در حوزه مطبوعات (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی) همسو و منطبق باشد.
وی خاطر نشان کرد: سیاستگذاری حمایت از مطبوعات در عین حال نیازمند تحلیل محیط رسانه و توجه به کار ویژههای آن است تا بر تعامل مطبوعات با مخاطبانشان بیفزاید و نه آنکه بین آنها تقابل ایجاد کند. همچنین اعتماد نهادی را افزایش دهد و امنیت حرفهای روزنامهنگاران را تقویت کند.
پدرام پاکآیین در پایان گفت: در صورت سیاستگذاری حمایتی جامع و همهسونگر و اقداماتی از قبیل شفافسازی ضوابط اعطای حمایتها و بکارگیری شیوههای روشمند و عادلانه در توزیع یارانهها میتوان امید داشت که بسیاری از عدم تعادلهای ساختاری در نظام مطبوعات ایران از قبیل «عدم تعادل مرکز ـ پیرامون»، «عدم تعادل عناوین ـ شمارگان» و «عدم تعادل موضوع ـ مخاطب»رفع و اصلاح شود.
دیدگاهتان را بنویسید