×
×

دولت شهید رجایی به عنوان نخستین دولت آغاز کننده سفر‌های استانی
سفرنامه شهیدمحمدعلی رجایی به منطقه‌گرگان

  • کد نوشته: 53853
  • ۱۴۰۳-۰۶-۱۱
  • ۰
  • غلامرضا خارکوهی تاریخ نگار- بازار کسب و کار آنلاین؛ از دولت شهید رجایی به عنوان نخستین دولت آغاز کننده سفر‌های استانی پس از انقلاب اسلامی یاد می‌شود و منطقه گرگان و دشت از جمله مقاصد سفر‌های استانی او بود...
    سفرنامه شهیدمحمدعلی رجایی به منطقه‌گرگان
  • تبلیغ هدفمند

    یادآوری سفر شهید محمدعلی رجایی _نخست وزیر ایران_ خاطره انگیز است، او در سال ۵۹ مهمان مردم منطقه گرگان و دشت بود و مورد استقبال گرم و باشکوه مردم قرار گرفت. او در این سفر علاوه بر پیگیری امور جاری، با مردم و علمای منطقه جداگانه دیدار داشت.

    از دولت شهید رجایی به عنوان نخستین دولت آغاز کننده سفر‌های استانی پس از انقلاب اسلامی یاد می‌شود و منطقه گرگان و دشت از جمله مقاصد سفر‌های استانی او بود.

    آقای رجایی روز ۲۳ بهمن سال ۵۹ برای دیدار با مردم این منطقه و پیگیری امور جاری به گرگان و دشت آمد و یک شب را نیز در شهر گرگان به سر برد. آقای رجایی که از طبقه محروم جامعه بود و روزگاری نیز دست فروشی می‌کرد تا به شغل معلمی رسید، بسیار ساده زیست بود و در سفر‌های استانی نیز به فکر صرفه جویی در هزینه‌های بیت المال و داشتن سفری ساده، اما موثر بود.

      یکی از برنامه‌های نخست وزیر شهید در سال ۵۹ دیدار و سخنرانی برای مردم گرگان در استادیوم ورزشی آزادی این شهر بود که علیرغم جوسازی‌ها و شیطنت‌های طرفداران بنی صدر علیه ایشان، با استقبال گرم مردم مواجه شد و جمعیت زیادی برای شنیدن سخنانش جمع شده بودند. آقای رجایی علاوه بر دیدار با مردم گرگان دیدار‌های جداگانه‌ای با علمای اهل تشیع و تسنن استان داشتند.

    این شهید بزرگوار در ادامه سفر همچنین سوار بر اتوبوسی کهنه همراه با مدیران منطقه از نقاط مختلف گرگان و دشت بازدید کرد و با مشکلات مردم آشنا شد.

    از نکات بارز و قابل توجه در این سفر اقامت نخست وزیر وقت ایران در یکی از اتاق‌های قدیمی ساختمان سپاه گرگان در خیابان پارک شهر (جنب حسینیه ثارالله فعلی) بود، ساختمانی نمدار و متروک که با یک چراغ علاء الدین در دل زمستان برای آقای نخست وزیر شب را گرم کردند اما در مقابل سرمای بهمن، گرمای آن ناچیز بود و سبب سرماخوردگی ایشان شد.

    آقای رجایی که با کت و شلواری ساده و معمولی به این سفر آمده بود و لباس زیادی نداشت پس از سرماخوردگی مجبور شد اورکت آقای موحدی فرمانده سپاه گرگان در آن زمان را قرضی بپوشد و برای سخنرانی به پادگان لشکر ۳۰ گرگان برود و پس از رسیدن به ساری اورکت موحدی را پس فرستاد.

    همین تواضع و ساده زیستی و همین مردمداری و محروم نوازی شهید رجایی سبب شد گرگانی‌ها برای او پس از شهادتش مراسم تشییع نمادین برگزار کنند و تابوتی با عکس او بر شانه‌های خود گرفتند و در خیابانها به نوحه سرایی پرداختند و اشک ریختند.

    لازم به یادآوری است شهید محمدعلی رجایی که بعد‌ها به نماد و اسطوره ساده زیستی و پاکدستی مسئولان ایرانی تبدیل شد، در خرداد سال ۱۳۱۲ در قزوین متولد شد و ۸ شهریور سال ۱۳۶۰ در حادثه انفجار دفتر نخست وزیری، توسط منافقین به شهادت رسید.

    شهید رجایی از دستفروشی تا معلمی، از معلمی تا نخست وزیری، از نخست وزیری تا ریاست جمهوری ، و از ریاست جمهوری تا شهادت، مرد مخلص خدا و خدمتگزار صادق مردم بود. براستی زندگی و رفتارش اسوه عملی ملت و دولتمردان و مدیران است. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد.

    نویسنده: غلامرضا خارکوهی تاریخ نگار
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *