×
×

مدیرکل امور عشایر گلستان
آغوشِ بازنگارستان‌ایران برای عشایرزمستان‌گذران

  • کد نوشته: 54437
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۰
  • ۰
  • به گزارش بازار کسب و کار اسماعیل انصاری، مدیر امور عشایر، مسیرهای اصلی حرکت عشایر را «خشتلی، شلمی و قازانقایه» عنوان کرده و بیان داشت که هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و نظارتی جهت حفاظت از عشایر تا محل سکونت در چراگاه‌های گرمسیر انجام شده است...
    آغوشِ بازنگارستان‌ایران برای عشایرزمستان‌گذران
  • تبلیغ هدفمند

    موسم پذیرش عشایر زمستان‌گذران کرد و بومی ترکمن در مراتع گرمسیری استان گلستان آغاز شده است. این عشایر بعد از گذران چند ماه در استان، حدوداً در اواسط اردیبهشت برای ییلاق به استان‌های دیگر می‌روند.

    مدیرکل امور عشایر گلستان گفت: که جامعه عشایری استان شامل دو گروه اصلی است عشایر کوچنده کرد از خراسان شمالی و رضوی و تعدادی محدود از سمنان که مجموعاً ۲,۳۳۱ خانوار را تشکیل می‌دهند، همراه با عشایر بومی ترکمن با ۱,۸۷۹ خانوار و جمعیت کل ۱۲,۳۳۸ نفر.

    به گزارش بازار کسب و کار اسماعیل انصاری، مدیر امور عشایر، مسیرهای اصلی حرکت عشایر را «خشتلی، شلمی و قازانقایه» عنوان کرده و بیان داشت که هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و نظارتی جهت حفاظت از عشایر تا محل سکونت در چراگاه‌های گرمسیر انجام شده است.

    وی افزود که ارائه خدمات عمرانی مثل مرمت راه‌ها و ایل‌راه‌ها، ساخت بند خاکی، آبرسانی سیار، مرمت چشمه‌سارها و ساخت آب‌انبار، از مسئولیت‌های این مجموعه بوده و اقداماتی چون تهیه و توزیع مخازن پلی‌اتیلن و آبشخور، لایروبی و مرمت دو بند خاکی و بازگشایی ۳۲۵ کیلومتر راه‌های عشایری نیز در سال گذشته انجام شده است.

    انصاری توضیح داد که ماهانه ۱۵۵ تن آرد، ۲۵۰ لیتر نفت سفید و ۲ سیلندر گاز برای هر خانوار عشایری تامین می‌شود، همچنین نهاده‌های یارانه‌دار مانند سبوس به اتحادیه‌ها تحویل داده شده و سایر نهاده‌ها مانند کنسانتره، جو و تفاله نیز در حال تامین است.

    وی اشاره کرد که ۶۵ درصد عشایر گلستان در مراوه‌تپه، ۳۰ درصد در گنبدکاووس و پنج درصد در کلاله مستقر هستند. استان گلستان یکی از مناطق عشایری کشور است با چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری ترکمن بومی و کوچنده که مجموع جمعیت آن بیش از ۲۳ هزار نفر است.

    دو گروه اصلی جامعه عشایری شامل کردهای کوچنده از خراسان شمالی، رضوی و سمنان، و عشایر ترکمن بومی استان هستند که در مجموع بیش از ۷۶۳ هزار رأس دام مانند گوسفند، بز، گاو و شتر را پرورش می‌دهند. عشایر مقیم مراتع مراوه‌تپه، گنبدکاووس و کلاله نقش برجسته‌ای در امنیت اقتصادی و توسعه استان دارند و سالانه مقادیر قابل توجهی از گوشت قرمز، شیر، پشم، کشک، محصولات کشاورزی و صنایع دستی تولید می‌کنند.

    نویسنده: نازیلا رضایی
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *