×
×

رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزی گلستان:
مطالعات‌جدیدICZMدر منطقه‌سواحل‌استان، با نظرات‌استانی جمع‌بندی‌شود

  • کد نوشته: 54447
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۱
  • ۰
  • به گزارش خبرنگار بازار کسب  کار علیرضا نورانی ادر خصوص موضوع جايابی مطالعات مديريت يكپارچه نواحی ساحلی در اسناد آمايش استان های شمالي اظهار کرد: بازنگری اساسی مطالعات ICZM لازمه توسعه پايدار ساحلی استان گلستان است...
    مطالعات‌جدیدICZMدر منطقه‌سواحل‌استان، با نظرات‌استانی جمع‌بندی‌شود
  • تبلیغ هدفمند

    رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان گفت: مطالعات جدید ICZM در منطقه سواحل استان، با نظرات استانی جمع بندی و سریع تر پیگیری شود.

    به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار علیرضا نورانی ادر خصوص موضوع جایابی مطالعات مدیریت یکپارچه نواحی ساحلی در اسناد آمایش استان های شمالی اظهار کرد: بازنگری اساسی مطالعات ICZM لازمه توسعه پایدار ساحلی استان گلستان است.

    وی افزود: این جمه بندی و پیگیری آن موجب می شود تا به زودی از برخی محدودیت ها در حوزه سواحل گلستان خارج شویم.

    نورانی بیان کرد: برای جلوگیری از تخریب فزاینده سواحل و منابع ذیقیمت آن و صیانت از این منابع برای استفاده نسل‌های آینده لازم است یک مدیریت یکپارچه موزون و هماهنگ در مناطق ساحلی اعمال شود چرا که ساماندهی سواحل و ایجاد مدیریت یکپارچه در مناطق ساحلی اکنون تبدیل به یک ضرورت جهانی شده است.

    وی گفت: اصول محوری در مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ایران عبارت‌اند از، عدالت اجتماعی، مشارکت عمومی، انعطاف‌پذیری، جامعیت، شفافیت، به پویی و یکپارچگی.

    چشم‌انداز مدیریت سواحل کشور، تحقق اهداف حفاظت، پایداری و مدیریت یکپارچه در چارچوب نهادی مؤثر در کشور که ضمن توجه به اقتصاد توسعه نواحی ساحلی، سازوکارهای لازم جهت حفاظت از ارزش‌های زیست‌محیطی و امنیت ملی و منطقه‌ای را در راستای بهره‌برداری پایدار از سواحل کشور فراهم می‌آورد.

    نورانی افزود: تهیه طرح های جامع و مدیریتی به منظور استفاده از منابع و پتانسیل های موجود در سواحل، در تمامی کشورهای توسعه یافته یکی از مهم ترین دغدغه های مدیران حوزه دریایی است.

    وی افزود: محدوده تحت پوشش طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی از حوزه های آبریز رودخانه هایی که به دریا سرازیر می شوند تا مرز منطقه انحصاری اقتصادی در داخل دریا را مشخص کنند.

    به گفته نورانی، مدیریت یکپارچه منطقه ساحلی در برگیرنده مجموع فعالیت‌ها و اقداماتی است که برای کنترل متغیرهای مؤثر بر اهداف سازماندهی منابع (طبیعی، انسانی، مالی) اعمال می‌شود تا بهره‌دهی مطلوب و مستمر به‌دست آید.

    مدیریت ناحیه ساحلی ساماندهی فرآیند توسعه در بهره‌گیری از منابع از طریق برنامه‌ریزی بین‌رشته‌ای است.

    منطقه ساحلی یک سیستم پویا و چندوجهی است که در آن فرآیندهای فیزیکی، بوم‌شناختی، اجتماعی و اقتصادی بر یکدیگر تأثیر متقابل دارند، مدیریت ناحیه ساحلی باید این فرآیندها را مدنظر قرار دهد و بین کارگزاران مختلف هماهنگی ایجاد کند.

    چنین فضای فرابخشی و چند موضوعی سبب می‌شود در بحث مدیریت سواحل از مدیریت یکپارچه منطقه ساحلی صحبت به میان آید که گاه از آن به مدیریت جامع یا مدیریت تلفیقی نیز نام برده می‌شود.

    نویسنده: مهین نورافروز
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *