رئیس کل دادگستری گلستان اعلام کرد که در شش ماهه اول سال جاری، ۹۸ درصد از ابلاغهای شورای حل اختلاف بهصورت الکترونیکی انجام شده و ۶۹ درصد پروندهها به طور کاملاً الکترونیک رسیدگی شدهاند. همچنین، ۷۰ درصد از مردم از این روند رضایت داشتند.
به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار حیدر آسیابی در نشست خبری بیان کرد که میانگین مصالحه در کشور ۴۳ درصد است، در حالی که این میزان در استان گلستان به ۴۴ درصد میرسد و این آمار نشاندهنده برتری این استان نسبت به متوسط کشوری است.
وی افزود: در سال گذشته، شورای حل اختلاف استان ۱۴۹,۵۳۶ پرونده دریافت کرده که از این تعداد، ۴۴,۰۵۱ پرونده به سازش رسیده و تعداد ۱۴۸,۹۹۸ پرونده مختومه شدهاند.
درصد سازش پروندهها نسبت به پروندههای مختومه ۴۴ درصد بوده است
آسیابی اظهار داشت که در همین مدت، ۱,۴۱۰ پرونده به شعب ویژه صلحی مستقر در زندانهای گرگان و گنبد وارد شدهاند و ۸۵ درصد آنها با تلاش اعضا و علما به سازش رسیدهاند. این روند منجر به آزادی ۳۱۰ زندانی با دیون مالی غیر عمد، مهریه، و نفقه شده است.
رئیس کل دادگستری گلستان اعلام کرد که در سال گذشته، ۱۲ پرونده قتل به گذشت شاکیان منجر شد.
وی در ادامه گفت: تا کنون در شش ماهه امسال، ۶۴,۷۵۲ پرونده وارد شورای حل اختلاف شده و با احتساب پروندههای باقیمانده از قبل، مجموعاً ۶۵,۶۷۹ پرونده مختومه شدهاند که تعداد ۴۷,۵۴۰ آنها قابل مصالحه و ۱۹,۳۱۵ مورد مصالحه شدهاند.
آسیابی اضافه کرد: شوراهای حل اختلاف استان سال پیش به ۷۹,۸۹۳ پرونده رسیدگی کردهاند، که از این تعداد، تنها ۳,۴۳۵ پرونده معادل ۴٫۳ درصد با اعتراض مواجه شده و ۷۳۷ پرونده نقص داشتهاست. با این نرخ نقص پروندهها نسبت به آرای صادره فقط ۰٫۹ درصد بوده است.
وی تصریح کرد که شوراها در زندانهای استان نیز فعال بودهاند و در سال گذشته، ۱,۴۱۰ پرونده واصل و همین تعداد مختومه شدهاند. همچنین، ۳۱۰ زندانی آزاد شدهاند.
او در ادامه گفت: در شش ماهه امسال نیز ۷۱۱ پرونده وارد شده و همان تعداد مختومه شده و از این تعداد، ۲۰۲ زندانی آزاد شدهاند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان گلستان افزود که در حال حاضر، ۵۴۵ صلحیار در شورای حل اختلاف استان فعالیت دارند.
احمد جعفری اشاره کرد که از زمان تأسیس شورای حل اختلاف تاکنون، بسیاری از افراد به صورت خودجوش عضو این شورا شدند.
وی تصریح کرد که شورای حل اختلاف علاوه بر دعوت مردم به صلح و آشتی، نقش مؤثری در جلوگیری از تراکم پروندهها در دستگاه قضا ایفا کرده است.
جعفری بیان کرد که میزان رضایتمندی مردم از مراجعه به شوراهای حل اختلاف افزایش یافته است زیرا رفتوآمد آنها به دادگستری کاهش یافته است.
وی افزود: بر همین مبنا، ۲۰ هیأت جدید در ادارات و اصناف برای حل اختلافها نیز تشکیل شده است.
جعفری همچنین به طرح همیار صلح دانشآموزی اشاره کرد که تأثیر زیادی در فرهنگسازی صلح و سازش در مدارس دارد.
وی افزود: استان گلستان دومین استان کشور است که کانون داوران حرفهای را راهاندازی کرده است و تا کنون ۸۴ پرونده به آن ارجاع داده شده بدون ابطال رای توسط دادگستری.
دیدگاهتان را بنویسید