×
×

بیش از یک‌میلیون‌ثبت‌درخواست در سامانه‌پنجره واحدزمین

  • کد نوشته: 54500
  • ۱۴۰۳-۰۸-۲۶
  • ۰
  • به گزارش نازیلا رضایی خبرنگار بازار کسب و کار این سامانه که توسط «پنجره واحد مدیریت زمین» در اردیبهشت ۱۳۹۷ به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم دولت الکترونیک معرفی شد، پس از انتقال مسئولیت آن از وزارت جهاد کشاورزی به سامان فناوری اطلاعات، در دی‌ماه ۱۳۹۸ رسماً اجرا و به بهره‌برداری رسید...
    بیش از یک‌میلیون‌ثبت‌درخواست در سامانه‌پنجره واحدزمین
  • تبلیغ هدفمند

    سامانه پنجره واحد زمین، خدمات متنوعی از جمله تعیین حدود اراضی روستایی، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی، تا صدور مجوز برای تاسیس شهرک‌های صنعتی ارائه می‌دهد. طبق آخرین آمار، این سیستم ۷۵۸ هزار و ۸۸ کاربر دارد که تا کنون بیش از یک میلیون و ۹۲ هزار درخواست ثبت کرده‌اند.

    به گزارش بازار کسب و کار این سامانه که توسط «پنجره واحد مدیریت زمین» در اردیبهشت ۱۳۹۷ بهعنوان یکی از پروژههای مهم دولت الکترونیک معرفی شد، پس از انتقال مسئولیت آن از وزارت جهاد کشاورزی به سامان فناوری اطلاعات، در دی‌ماه ۱۳۹۸ رسماً اجرا و به بهره‌برداری رسید.

    گفته می شود که این طرح ابتدا به صورت آزمایشی در استان‌های اصفهان و زنجان آغاز به کار کرد و در مهرماه ۱۴۰۲ خدمات خود را در تمامی استان‌های کشور ارائه داد.

    پنجره واحد زمین با تکیه بر هوش مصنوعی و تحلیل داده‌ها، علاوه بر پایش اراضی، همکاری مؤثری با ۳۱ نهاد مرتبط در صدور مجوزهای ضروری ایفا کرده و به جنبش تولید با مشارکت مردم کمک کرده است.

    گفتنی است که این سامانه در ۳۱ استان مستقر شده و پنج منطقه آسیب‌پذیر شامل اراضی کشاورزی، منابع طبیعی، اراضی دولتی، حریم راه‌ها و مناطق حفاظتشده محیط زیست را پوشش می‌دهد.

    در سال ۱۴۰۲ برای افزایش دقت شناسایی تخلفات تا ۸۱ درصد، از ظرفیت دو شرکت دانش‌بنیان و تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده شده است. از مساحت کل اراضی کشور که به ۱۶۵ میلیون هکتار می‌رسد، تنها ۱۲ تا ۱۵ درصد قابلیت کشاورزی دارد. تعداد عناوین تخلفات شناسایی شده به ۵۲ عنوان رسیده است. از این میان، بیش از ۵۷ هزار تغییر در اراضی شناسایی و ۱۶ هزار و ۵۳۰ تخلف گزارش شده است.

    گزارشها نشان می‌دهند که ۸۷ درصد از تخلفات شناسایی شده قبلاً پیگیری نشده بودند. از طریق این سیستم، در بازدیدهای میدانی اراضی کشاورزی، ۷۴ درصد تخلفات احراز شده است و پرونده‌های قضایی مربوطه نیز به ۴۴ درصد تخلفات رسیدهاند.

    کاهش ۹۰ روزه زمان صدور مجوز تغییر کاربری اراضی

    طبق اعلام معاون سابق وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، با استقرار این سامانه، میانگین زمان صدور مجوز تغییر کاربری اراضی در سطح کشور از ۲۵۳ روز به ۱۶۳ روز کاهش یافته است. این کاهش حدود ۹۰ روز یا ۳۶ درصدی با اخذ ۱۸ استعلام از دستگاه‌های اجرایی مختلف حاصل شده است.

    سامانه پنجره واحد زمین همچنین موفق شده است مراجعات حضوری را تا ۳.۲ میلیون کاهش دهد، که بدون وجود این سامانه باید انجام می‌شدند. نتیجه این کاهش مراجعه، صرفه‌جویی بیش از یک هزار میلیارد تومان در ثبت درخواست‌های متقاضیان تغییر کاربری بوده است.
    نویسنده: نازیلا رضایی
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *