یکی از وظایف کلیدی تعیینشده در قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها، راهاندازی سامانه جامع اطلاعات سرمایهگذاری کشور است. در راستای اجرای این وظیفه قانونی، شورای ملی تأمین مالی در هشتمین جلسه خود با تصویب پیشنویس آییننامه مرتبط، نخستین گام را برداشت.
به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار از وزارت امور اقتصادی و دارایی، براساس ماده ۲۵ قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها که در سال ۱۴۰۲ به تصویب رسیده است، شورای ملی تأمین مالی پیشنویس آییننامه اجرایی مربوط به ایجاد و مدیریت این سامانه را به تصویب رساند.
چرا سامانه جامع اطلاعات سرمایهگذاری ایجاد میشود؟
اهداف اصلی از راهاندازی این سامانه عبارتاند از: تسهیل دسترسی سرمایهگذاران و سیاستگذاران به اطلاعات ضروری، ارائه اطلاعات جامع و بهروز برای تصمیمگیری بهتر در سرمایهگذاری در بخشهای مختلف ایران، تقویت برنامهریزی و افزایش رقابتپذیری در فضای کسبوکار کشور، پایش و ارزیابی محیط سرمایهگذاری، هدایت و تشویق هدفمند و هوشمند جریان سرمایهگذاری و ایجاد یک تصویر منسجم، معتبر و جامع از وضعیت سرمایهگذاری در کشور.
علاوه بر این، اهداف دیگری مانند کمک به تصمیمگیریهای کلان اقتصادی، تسهیل ارتباط مستقیم و واقعی میان فعالان اقتصادی داخلی و خارجی، افزایش موفقیت سرمایهگذاریها در کشور، معرفی نمونههای موفق سرمایهگذاری، توسعه ابزارهای نوین و هوشمند تحلیل دادهها، تشویق سرمایهگذاری داخلی و خارجی، تقویت شفافیت در نظام سرمایهگذاری کشور، تسریع فرآیند ارزیابی طرحهای سرمایهگذاری، و تسهیل هدایت متقاضیان به انتخاب مناسبترین طرحها نیز از جمله مقاصد این سامانه است.
مطابق بخشی از آییننامه مرتبط، دستگاههای اجرایی با همکاری اتاقهای سهگانه مکلف هستند طبق مواد ۲۶ و ۲۷ قانون، اطلاعات مرتبط با فرآیندها، مشوقها، تسهیلات، ظرفیتها، فرصتها، پروژهها، مجوزهای بدون نام و همچنین مطالعات تخصصی و تطبیقی در حوزه فعالیت خود را مطابق برنامههای تعیینشده در سامانه ثبت کنند. این اطلاعات باید براساس ساختارهای تعریفشده و ابلاغشده وارد سامانه شوند.
مذاکره برخط درباره فرصتهای سرمایهگذاری
اتصال اطلس سرمایهگذاری کشور با سامانه جامع سرمایهگذاری
فصلی دیگر از این پیشنویس آییننامه به موضوع اطلس سرمایهگذاری کشور اختصاص دارد. بر اساس این بخش، تمامی دستگاههای اجرایی موظف هستند دادههای موردنیاز برای اطلس سرمایهگذاری کشور، اعم از اطلاعات مکانی یا توصیفی، را پس از تصویب کمیته راهبری سامانه طبق مدل دادههای مشخصشده و مدل تحلیلی تدوینشده برای این اطلس، از طریق ارائه سرویس داده با محوریت زیرساخت دادههای مکانی و در محدوده مصوبات کارگروه تعاملپذیری، در اختیار سامانه قرار دهند.
طبق تبصره این ماده، سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاههای تابعه آن ملزم به فراهم کردن زیرساختهای لازم جهت اتصال سرویسهای داده موردنیاز اطلس سرمایهگذاری کشور هستند. این اقدام باید در چارچوب زیرساخت دادههای مکانی کشور، سامانه پایش و ارزیابی توسعه فضایی کشور، و سایر ابزارهای مرتبط با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و دیگر دستگاههای اجرایی مسئول انجام شود.
هوش مصنوعی به کمک سرمایهگذاری میآید
بر اساس یکی از تبصرهها، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری موظف است با همکاری سازمان سرمایهگذاری، سازمان برنامهوبودجه کشور، دستگاههای تابعه و سازمان فناوری اطلاعات، با تأکید بر بهرهگیری از خدمات شرکتهای دانشبنیان در چارچوب قوانین جاری، شرایط لازم را برای هماهنگی و تشخیص تعارض میان بانکهای اطلاعاتی موجود و هوشمندسازی ارائه اطلاعات از طریق ابزارهای نوین و فناوری هوش مصنوعی فراهم کند.
سامانه جامع اطلاعات سرمایهگذاری کشور بهعنوان بستری فنی طراحی شده که هدف آن آمادهسازی زیرساخت لازم برای ایجاد یک ویترین بینالمللی از فضای اقتصادی کشور است. این سامانه با همکاری تمامی دستگاههای مرتبط با طرحهای سرمایهگذاری و از طریق اتصال به سامانههای خدماتی و اطلاعاتی موجود در کشور، درگاه اصلی برای جذب سرمایهگذاران خارجی را فراهم میسازد.
دیدگاهتان را بنویسید