×
×

اولین‌قدم در راه‌اندازی‌سامانه جامع‌اطلاعات سرمایه‌گذاری

  • کد نوشته: 54728
  • ۱۴۰۳-۰۹-۱۹
  • ۰
  • به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار از وزارت امور اقتصادی و دارایی، براساس ماده ۲۵ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها که در سال ۱۴۰۲ به تصویب رسیده است، شورای ملی تأمین مالی پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی مربوط به ایجاد و مدیریت این سامانه را به تصویب رساند...
    اولین‌قدم در راه‌اندازی‌سامانه جامع‌اطلاعات سرمایه‌گذاری
  • تبلیغ هدفمند

    یکی از وظایف کلیدی تعیین‌شده در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها، راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات سرمایه‌گذاری کشور است. در راستای اجرای این وظیفه قانونی، شورای ملی تأمین مالی در هشتمین جلسه خود با تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه مرتبط، نخستین گام را برداشت.

    به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار از وزارت امور اقتصادی و دارایی، براساس ماده ۲۵ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها که در سال ۱۴۰۲ به تصویب رسیده است، شورای ملی تأمین مالی پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی مربوط به ایجاد و مدیریت این سامانه را به تصویب رساند.

    مطابق این پیشنویس، وزارت امور اقتصادی و دارایی (از طریق سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران) موظف است با رعایت الزامات ماده ۲۵ قانون، سامانه جامع اطلاعات سرمایه‌گذاری کشور را به‌عنوان مرجع معتبر اطلاعات سرمایه‌گذاری در سطح ملی راه‌اندازی و مدیریت کند.

    چرا سامانه جامع اطلاعات سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود؟

    اهداف اصلی از راه‌اندازی این سامانه عبارت‌اند از: تسهیل دسترسی سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذاران به اطلاعات ضروری، ارائه اطلاعات جامع و به‌روز برای تصمیم‌گیری بهتر در سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف ایران، تقویت برنامه‌ریزی و افزایش رقابت‌پذیری در فضای کسب‌وکار کشور، پایش و ارزیابی محیط سرمایه‌گذاری، هدایت و تشویق هدفمند و هوشمند جریان سرمایه‌گذاری و ایجاد یک تصویر منسجم، معتبر و جامع از وضعیت سرمایه‌گذاری در کشور.

    علاوه بر این، اهداف دیگری مانند کمک به تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی، تسهیل ارتباط مستقیم و واقعی میان فعالان اقتصادی داخلی و خارجی، افزایش موفقیت سرمایه‌گذاری‌ها در کشور، معرفی نمونه‌های موفق سرمایه‌گذاری، توسعه ابزارهای نوین و هوشمند تحلیل داده‌ها، تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، تقویت شفافیت در نظام سرمایه‌گذاری کشور، تسریع فرآیند ارزیابی طرح‌های سرمایه‌گذاری، و تسهیل هدایت متقاضیان به انتخاب مناسب‌ترین طرحها نیز از جمله مقاصد این سامانه است.

    مطابق بخشی از آیین‌نامه مرتبط، دستگاه‌های اجرایی با همکاری اتاق‌های سه‌گانه مکلف هستند طبق مواد ۲۶ و ۲۷ قانون، اطلاعات مرتبط با فرآیندها، مشوق‌ها، تسهیلات، ظرفیت‌ها، فرصت‌ها، پروژهها، مجوزهای بدون نام و همچنین مطالعات تخصصی و تطبیقی در حوزه فعالیت خود را مطابق برنامه‌های تعیین‌شده در سامانه ثبت کنند. این اطلاعات باید براساس ساختارهای تعریف‌شده و ابلاغ‌شده وارد سامانه شوند.

    یکی دیگر از بندهای آیین‌نامه تأکید دارد که فرصت‌ها و طرح‌هایی که در سامانه ثبت‌شده‌اند، در اولویت دریافت مشوق‌ها و اقدامات بازاریابی موضوع ماده ۱۲ و خدمات مربوط به ماده ۲۰ آیین‌نامه اجرایی قانون تشویق و حمایت سرمایه‌گذاری خارجی و صدور مجوزهای بدون نام قرار خواهند گرفت.

    مذاکره برخط درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری

    در همین راستا، وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران) موظف است سامانهای طراحی کند که ثبت اطلاعات در آن تنها پس از تأیید بالاترین مقام دستگاه اجرایی مربوطه امکان‌پذیر باشد. همچنین، در خصوص داده‌های استانی، تأیید استاندار الزامی است. علاوه بر این، سامانه باید امکانات فنی لازم برای برگزاری مذاکرات آنلاین پیرامون فرصت‌ها، طرح‌ها و بسته‌های سرمایه‌گذاری را نیز فراهم کند.

    اتصال اطلس سرمایه‌گذاری کشور با سامانه جامع سرمایه‌گذاری

    فصلی دیگر از این پیش‌نویس آیین‌نامه به موضوع اطلس سرمایه‌گذاری کشور اختصاص دارد. بر اساس این بخش، تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند داده‌های موردنیاز برای اطلس سرمایه‌گذاری کشور، اعم از اطلاعات مکانی یا توصیفی، را پس از تصویب کمیته راهبری سامانه طبق مدل دادههای مشخص‌شده و مدل تحلیلی تدوینشده برای این اطلس، از طریق ارائه سرویس داده با محوریت زیرساخت داده‌های مکانی و در محدوده مصوبات کارگروه تعامل‌پذیری، در اختیار سامانه قرار دهند.

    طبق تبصره این ماده، سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاه‌های تابعه آن ملزم به فراهم کردن زیرساخت‌های لازم جهت اتصال سرویس‌های داده موردنیاز اطلس سرمایه‌گذاری کشور هستند. این اقدام باید در چارچوب زیرساخت داده‌های مکانی کشور، سامانه پایش و ارزیابی توسعه فضایی کشور، و سایر ابزارهای مرتبط با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و دیگر دستگاه‌های اجرایی مسئول انجام شود.

    همچنین، تمامی دستگاه‌های اجرایی که به اطلس سرمایه‌گذاری کشور خدمات ارائه می‌دهند، باید داده‌های موجود را برای ایجاد و بهره‌برداری از این اطلس با داده‌های مشابه در سایر دستگاه‌ها تطبیق دهند. در صورت وجود تعارض، آنها موظف‌اند با همکاری دستگاه مربوطه اقدام به اصلاح داده‌ها از طریق واحدهای ملی یا استانی زیرمجموعه خود کنند.

    هوش مصنوعی به کمک سرمایه‌گذاری می‌آید

    بر اساس یکی از تبصره‌ها، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری موظف است با همکاری سازمان سرمایه‌گذاری، سازمان برنامه‌وبودجه کشور، دستگاه‌های تابعه و سازمان فناوری اطلاعات، با تأکید بر بهره‌گیری از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان در چارچوب قوانین جاری، شرایط لازم را برای هماهنگی و تشخیص تعارض میان بانک‌های اطلاعاتی موجود و هوشمندسازی ارائه اطلاعات از طریق ابزارهای نوین و فناوری هوش مصنوعی فراهم کند.

    سامانه جامع اطلاعات سرمایه‌گذاری کشور به‌عنوان بستری فنی طراحی شده که هدف آن آماده‌سازی زیرساخت لازم برای ایجاد یک ویترین بین‌المللی از فضای اقتصادی کشور است. این سامانه با همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط با طرح‌های سرمایه‌گذاری و از طریق اتصال به سامانه‌های خدماتی و اطلاعاتی موجود در کشور، درگاه اصلی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی را فراهم می‌سازد.

    ایجاد این سامانه اطلاعاتی که باید بر اساس مقررات آیین‌نامه، با رعایت اصول امنیتی مرتبط عمل کرده و قابلیت دسترسی از خارج از کشور را نیز داشته باشد، زمینه‌ای مناسب برای انطباق داده‌های مکانی و توصیفی مؤثر بر تصمیمات اقتصادی فراهم می‌کند. همچنین، ارائه اطلاعات بهروز و قابل‌اعتماد به سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذاران از دیگر اهداف این سامانه است.
    نویسنده: سکینه جافرنوده
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *