بیمارستانهای رازوجرگلان و پورسینای سملقان از پروژههای برجسته درمانی خراسان شمالی هستند که در جریان سفر استانی دولت چهاردهم، مورد توجه ویژه رئیسجمهور با نگاه عدالتمحور قرار گرفتند. تخصیص ۴۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به این پروژهها، امیدها را برای رفع مشکلات درمانی استان دوچندان کرده است.
به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار | مراکز درمانی بجنورد روزانه با حجم بالایی از مراجعهکنندگان روبهرو هستند، زیرا کمبود امکانات و مراکز درمانی در شهرستانهای دیگر باعث میشود عده زیادی برای دریافت خدمات به مرکز استان مراجعه کنند.
کمبود زیرساختهای درمانی در شهرستانهایی مانند رازوجرگلان، مانه و سملقان به قدری جدی است که شهروندان این مناطق برای دریافت حتی سادهترین خدمات درمانی، مجبور به طی چند صد کیلومتر مسافت تا مرکز استان هستند.
رازوجرگلان، با وجود گذشت ۱۲ سال از تبدیل شدن به شهرستان، همچنان فاقد بیمارستان است. ساکنان سملقان نیز با وجود بهرهبرداری از بیمارستانی در سال ۱۳۹۳، همچنان برای دریافت ابتداییترین خدمات ناچارند راهی مرکز استان شوند، چراکه این بیمارستان با کمبود تجهیزات مواجه است.
برای فراهم آوردن امکانات درمانی برای مرزنشینان، در سال ۱۳۹۹ عملیات ساخت بیمارستان رازوجرگلان آغاز و طرح توسعه بیمارستان پورسینا نیز کلید خورد. اما پیشبرد این پروژهها به اعتبارات زیادی نیاز دارد.
۲ هزار میلیارد ریال برای بیمارستان رازوجرگلان
شهرستان مرزی رازوجرگلان با جمعیتی بالغ بر ۶۲ هزار نفر که در سال ۱۳۹۱ به شهرستان ارتقا یافت، پس از گذشت حدود ۱۲ سال همچنان از داشتن بیمارستان محروم است. این مسأله باعث شده تا ساکنان برای دسترسی به ابتداییترین خدمات درمانی، مسافتهای طولانی را تا بجنورد و سایر شهرهای همجوار طی کنند. این روند علاوه بر ایجاد زحمت و سختی، بار مالی سنگینی را نیز بر دوش مردم منطقه گذاشته است.
اگر چه عملیات ساخت نخستین بیمارستان در این شهرستان از سال ۱۳۹۹ آغاز شد و اجرای آن به قرارگاه خاتمالانبیا(ص) سپرده شد، اما با گذشت ماهها پیشرفت قابل توجهی در پروژه حاصل نشده است. اخیراً در جریان سفر استانی هیئت دولت، مبلغ دو هزار میلیارد ریال برای تکمیل این پروژه تصویب شد.
سرپرست معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این خصوص بیان داشت : مرحله نخست این بیمارستان به مساحت ۷ هزار و ۷۳۰ متر مربع در بهمنماه سال ۱۴۰۱ کلید خورده است.
به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار دکتر محسن رعنایی نیز اظهار کرد : برای بهرهبرداری از فاز اول این بیمارستان تاکنون ۸۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی اشاره کرد: مرحله نخست بیمارستان ۶۴ تختخوابی راز و جرگلان در حال حاضر با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی روبهرو است.
رعنایی در ادامه عنوان کرد: برای اتمام و بهرهبرداری از مرحله دوم این بیمارستان، شامل تکمیل ساختمان، محوطهسازی و ایجاد پارکینگ، اعتباری معادل یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
سرپرست معاونت توسعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: بر اساس ارزیابیهای فعلی، در صورت پیشرفت عملیات ساختمانی فاز دوم مطابق برنامهریزیها، حدود سه سال زمان برای تکمیل این پروژه نیاز خواهد بود.
۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بیمارستان پورسینا
عملیات توسعه بیمارستان پورسینای آشخانه با هدف افزایش ظرفیت از ۳۲ به ۶۴ تخت خواب، در خردادماه ۱۳۹۹ آغاز شد. این پروژه در زمینی به وسعت سه هزار و ۴۱۲ متر مربع و با بودجهای بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال کلید خورد و مطابق برنامهریزیها قرار بود اواسط تابستان ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد.
اعتبار ساخت این پروژه از محل مصوبات سفر رئیسجمهور در سال ۱۳۹۸ به استان تأمین میشد، اما به دلیل کمبود منابع مالی متوقف شده بود. روند تکمیل آن سرانجام در سال ۱۴۰۲ تا حدودی از سر گرفته شد.
بیمارستان پورسینا که در حال حاضر با ظرفیت ۳۲ تخت خواب در شهرستان سملقان فعالیت میکند، تعداد پزشکان و پرسنل متخصص خود را متناسب با ظرفیت موجود تنظیم کرده است. بااینحال، این امکانات پاسخگوی نیاز مردم منطقه نیست. به همین دلیل، در سفر استانی دولت، مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به تسریع تکمیل این طرح درمانی اختصاص یافت.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: در حال حاضر، پیشرفت فیزیکی پروژه توسعه بیمارستان در مجموع دو فاز به ۶۵ درصد رسیده است.
در مرحله نخست طرح توسعه بیمارستان، ظرفیت از ۳۲ تختخوابی به ۶۴ تختخوابی افزایش یافته و این بخش با زیربنای سه هزار و ۴۱۲ مترمربع به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد رسیده است.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد که در فاز دوم این پروژه، ظرفیت بیمارستان پورسینا از ۶۴ به ۹۶ تختخوابی خواهد رسید. این مرحله با زیربنای سه هزار و ۵۵۷ مترمربع تاکنون ۲۰ درصد پیشرفت داشته است.
رعنایی تصریح کرد که در جریان سفر اخیر استانی دولت، مبلغ دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل این طرح به تصویب رسیده است. او ابراز امیدواری کرد که با تکمیل این پروژه، دغدغههای درمانی مردم منطقه به زودی برطرف شود.
استان خراسان شمالی در حال حاضر دارای ۱۱ بیمارستان و هزار و ۴۴۴ تخت بیمارستانی است و هفت هزار نفر در حوزه سلامت این استان فعالیت دارند.
دیدگاهتان را بنویسید