×
×

پژوهشگر حوزه رفاه اجتماعی:
بهبودتغذیه قشرفقیر با کالابرگ‌الکترونیکی

  • کد نوشته: 54904
  • ۱۴۰۳-۱۰-۱۱
  • ۰
  • به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار | در تاریخ ۱۰ دی‌ماه، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در دیداری با رهبر معظم انقلاب اسلامی بر موضوعات کلیدی از جمله رفع مشکلات معیشتی مردم، کنترل قیمت‌ها، فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی تأکید کرد. محور اصلی این نشست کنترل تورم و هدفمند کردن یارانه‌ها بوده است. به گفته پزشکیان، هدف اصلی دولت رساندن یارانه‌ها به دست مصرف‌کننده واقعی است و در این راستا تیم‌هایی تشکیل شده تا روندها و چالش‌ها را بررسی کنند.
    بهبودتغذیه قشرفقیر با کالابرگ‌الکترونیکی
  • تبلیغ هدفمند

    یک کارشناس حوزه رفاه اجتماعی با تأکید بر اهمیت توجه به تغذیه اقشار فقیر و کودکان نیازمند تصریح کرد که یکی از چالش‌های جدی در مسئله فقر مربوط به وضعیت تغذیه است و استفاده از کالابرگ الکترونیکی می‌تواند گامی مؤثر در این زمینه باشد.

    به گزارش خبرنگار بازار کسب و کار | در تاریخ ۱۰ دی‌ماه، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، در دیداری با رهبر معظم انقلاب اسلامی بر موضوعات کلیدی از جمله رفع مشکلات معیشتی مردم، کنترل قیمتها، فقرزدایی و ایجاد عدالت اجتماعی تأکید کرد. محور اصلی این نشست کنترل تورم و هدفمند کردن یارانه‌ها بوده است. به گفته پزشکیان، هدف اصلی دولت رساندن یارانه‌ها به دست مصرف‌کننده واقعی است و در این راستا تیم‌هایی تشکیل شده تا روندها و چالش‌ها را بررسی کنند.

    پزشکیان با بیان اینکه حل مسائل باید مبتنی بر راه‌حل‌های کاربردی باشد و از کلی‌گویی پرهیز شود، تأکید کرد: یکی از مسائل مهم کنونی دولت، تأمین اجتماعی است. او اشاره کرد که جلسات شورای تأمین اجتماعی به شکل منظم و هفتگی برگزار می‌شود و هدف از آن ارائه راهکارهای مشخص برای مسائلی نظیر مسکن و معیشت محرومان است.

    در همین خصوص، سید هادی موسوی‌نیک، کارشناس حوزه رفاه اجتماعی،  در مورد اقدامات لازم برای کاهش فقر و ایجاد عدالت اجتماعی توضیح داد: طی سال‌های اخیر افزایش فقر در کشور و مشکلات مربوط به تغذیه خانواده‌ها به‌ویژه کودکان، به یکی از نگرانی‌های جدی بدل شده است. که متأسفانه درصد قابل توجهی از خانوارها قادر به تأمین حداقل کالری مورد نیاز خود نیستند که این مسئله پیامدهای منفی گسترده‌ای بر سلامت و آموزش کودکان بر جا می‌گذارد.

    موسوینیک همچنین به چالش «عدالت بین‌نسلی» اشاره کرد و افزایش نرخ بازماندگی از تحصیل در میان کودکان و نوجوانان را یکی از نمونه‌های این مسئله دانست. که مواجهه با چنین مشکلاتی نیازمند تدوین برنامه‌های بلندمدت است.

    وی خاطرنشان کرد: برای برخی از اقشار آسیب‌پذیر جامعه نمی‌توان منتظر رشد اقتصادی ماند و رفع مشکلات این گروه‌ها نیازمند اقداماتی فوری است. دهک‌های پایین درآمدی را به دو گروه اصلی تقسیم‌بندی کرد گروه نخست شامل افرادی با شدت فقر بالا هستند که توانایی تأمین غذای روزانه خود را ندارند و جمعیت آنها چشمگیر است. گروه دوم، کودکان و نوجوانانی هستند که در حوزه تغذیه و آموزش بسیار آسیب‌پذیرند.

    این کارشناس و مدیرکل سابق مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اگر قرار باشد اقدامی مؤثر برای فقرزدایی و توسعه عدالت اجتماعی انجام شود، تمرکز اصلی باید بر روی این دو گروه قرار گیرد.

    کالابرگ الکترونیکی تداوم یابد

    موسوی نیک اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی را یکی از روش‌های مؤثر برای کاهش شدت فقر و مقابله با سوءتغذیه در میان اقشار نیازمند دانست.  تغذیه افراد، یکی از مشکلات جدی در حوزه فقر است و کالابرگ الکترونیکی در این زمینه میتواند نقش حمایتی قابل‌توجهی ایفا کند.

    این کارشناس رفاه اجتماعی افزود: هدایت یارانه‌ها به سمت کالابرگ الکترونیکی می‌تواند آثار مثبتی به همراه داشته باشد، اما اجرای این طرح مستلزم فراهم کردن زیرساخت‌هایی است. از جمله این موارد، دسترسی آسان خانوارها به فروشگاه‌ها و رفع نواقص موجود در طرح است.

    او ادامه داد: آمارهای پیشین نشان می‌داد که حدود ۸۰ درصد فروشگاه‌های مرتبط با این طرح، فروشگاه‌های کوچک بودند که این موضوع گاهی منجر به تخلفات می‌شد. برخی از فروشندگان، کالاهایی غیرمرتبط را نیز از طریق این سازوکار به مشتریان عرضه می‌کردند، که این مسئله دولت را از هدف اصلی خود برای تأمین امنیت غذایی منحرف می‌کرد.

    درخصوص بودجه، موسوی نیک خاطرنشان کرد: کالابرگ الکترونیکی نیازمند بودجه‌ای شفاف و مشخص است. در لایحه بودجه سال آینده که به مجلس ارائه شد، طرح کالابرگ الکترونیکی لحاظ نشده بود. با این حال، مجلس در تبصره ۱۳ این طرح را معرفی کرده است تا حمایت یارانه‌ای برای فقیرترین اقشار جامعه که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، پیش‌بینی شود.

    همچنین به گفته وی، در تبصره ۵ لایحه بودجه بندی وجود دارد که به موجب تعدیلات نرخ ارز یارانه‌ای، اقداماتی جبرانی برای اقشار کمدرآمد انجام خواهد شد. البته تأکید شد که این اقدامات بهتر است به‌صورت مکمل تبصره ۱۳ پیگیری شوند.

    این کارشناس رفاه اجتماعی افزود: لازم است یارانه کالابرگ از یارانه ارز ترجیحی تفکیک شود. برای موفقیت این طرح، باید منابع پایدار درآمدی مشخص گردد. به عنوان مثال، وی به ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و گفت که مالیات ارزش افزوده مربوط به خانوارهای پایین‌ترین سه دهک درآمدی باید به آن‌ها بازگردانده شود.
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *