×
×

تحلیل یک کارشناس بازار سرمایه
مردم از نوسانات‌ارزی نگران نباشند

  • کد نوشته: 54998
  • ۱۴۰۳-۱۰-۱۶
  • ۰
  • به گزارش بازار کسب و کار | روز ۱۵ دی‌ماه، شاخص کل بورس تهران افزایش ۶۱ هزار و ۷۲۹ واحدی را تجربه کرد و به سطح ۲ میلیون و ۸۴۹ هزار و ۹۴۰ واحد رسید. برخی فعالان بازار سرمایه امیدوارند در صورت تداوم این روند، شاخص کل بورس تا پایان سال از مرز سه میلیون واحد عبور کند. با این حال، نمی‌توان تأثیر تحولات سیاسی داخلی و خارجی را بر بازار نادیده گرفت؛ عواملی که در نیمه نخست امسال نیز مانع رشد بورس شده بودند...
    مردم از نوسانات‌ارزی نگران نباشند
  • تبلیغ هدفمند

    سه عامل کلیدی می‌توانند در فصل زمستان به عنوان موتورهای محرک بازار سرمایه عمل کنند. نخستین عامل، تغییرات در سیاست‌های اقتصادی و پولی است که معمولاً نقش مهمی در جهت‌دهی به جریان‌های سرمایه‌گذاری ایفا می‌کند. دومین محرک، روند قیمت کالاهای اساسی در بازارهای جهانی است که تأثیر مستقیم بر صنایع مختلف و ارزش سهام دارد. در نهایت، رفتار سرمایه‌گذاران و روانشناسی بازار نیز عاملی تعیین‌کننده است که می‌تواند نوسانات کوتاه‌مدت تا بلندمدت را رقم بزند. ترکیب این سه عامل به همراه شرایط خاص هر کشور، تعیین‌کننده مسیر رشد یا افت بازار سرمایه در این بازه زمانی خواهد بود.

    بازار سرمایه فصل زمستان را با روندی صعودی و پررونق آغاز کرده است. عبور از نیمه دیماه بیانگر افزایش بیش از ۱۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس بوده و تحلیلگران امیدوارند این رشد با گسترش بازار ارز تجاری، عرضه‌های اولیه و حذف رانتی که در ارز وجود دارد، به صورت پایدار ادامه یابد.

    به گزارش بازار کسب و کار | روز ۱۵ دیماه، شاخص کل بورس تهران افزایش ۶۱ هزار و ۷۲۹ واحدی را تجربه کرد و به سطح ۲ میلیون و ۸۴۹ هزار و ۹۴۰ واحد رسید. برخی فعالان بازار سرمایه امیدوارند در صورت تداوم این روند، شاخص کل بورس تا پایان سال از مرز سه میلیون واحد عبور کند. با این حال، نمی‌توان تأثیر تحولات سیاسی داخلی و خارجی را بر بازار نادیده گرفت؛ عواملی که در نیمه نخست امسال نیز مانع رشد بورس شده بودند.

    در هفتههای اخیر، عواملی مانند آغاز فعالیت رسمی بازار تجاری ارز و حرکت شرکتهای صادراتی به سمت استفاده از این بازار، همراه با بهبود نرخ ارز در درآمد شرکتها، بیشترین تأثیر را در بازار سرمایه داشتهاند. علاوه بر آن، کاهش تنش‌های سیاسی منطقه‌ای ثبات نسبی در بازار ایجاد کرده است.

    محمدعلی احمدزاده اصل، کارشناس بازار سرمایه، نیز شرایط فعلی بورس را تحلیل کرده و اظهار داشت: حذف تدریجی ارز نیمایی و جایگزینی آن با نرخ ارز توافقی، نه تنها باعث کاهش رانت ارزی میشود، بلکه زمینه بازگشت بهتر سرمایه به شرکتهای صادراتی و صنایع بزرگ را فراهم میکند.

    او به شرکت‌های پالایشی، پتروشیمی، معدنی به‌ویژه فولادی‌ها و صنایع مس اشاره کرد که بزرگ‌ترین صادرکنندگان کشور محسوب می‌شوند و نقش قابل توجهی در تأمین ارز حاصل از صادرات غیرنفتی ایفا می‌کنند.

    بهبود نرخ ارز سبب سودآوری شرکت‌های صادرات محور می شود

    احمدزاده اصل تأکید کرد: با ورود صنایع به بازار ارز تجاری و تعیین نرخهای ارز بر اساس ساز وکار عرضه و تقاضا در هفتههای آینده، این صنایع میتوانند به سودآوری بیشتری دست یابند. همچنین امکان اجرای طرح‌های توسعه‌ای بیشتری در کشور فراهم خواهد شد که به افزایش تولید و رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.

    این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه این تحولات ارزی نویدبخش روزهای روشن‌تری برای سودآوری شرکت‌های بزرگ بورسی است، اظهار داشت: شفافیت در معاملات ارزی می‌تواند تأثیرات ضدتورمی نیز به همراه داشته باشد. این امر منابع حاصل از صادرات را به سمت صنعت و تولید هدایت کرده و ترازنامه و سودآوری شرکت‌ها را بهبود خواهد بخشید.

    وی افزود:  سودآوری بیشتر شرکتهای صادراتمحور باعث جذب سرمایه بیشتری در بازار سرمایه به سمت آنها خواهد شد. از طرفی با تقویت توان مالی، این شرکتها نیاز کمتری به تأمین مالی با نرخهای غیرمنطقی خواهند داشت.

    احمدزاده اصل همچنین ایجاد بازار ارز تجاری را یک نقطه امید برای شرکتهای صادراتمحور بورسی دانست و به مردم توصیه کرد: از نوسانات ارزی نگران نباشند. با حذف رانت ارزی، در آینده شاهد ایجاد تعادل در قیمتها خواهیم بود، که این موضوع به نفع مردم، اقتصاد و بازار سرمایه تمام خواهد شد.

    پیش بینی رونق بورس در فصل زمستان

    این کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بورس در فصل زمستان بیان کرد با توجه به رکود حاکم بر بازارهای موازی و تلاش بازار ارز برای تحریک بازار سرمایه، به نظر میرسد بورس در سه‌ماهه پایانی سال شرایط مطلوبی را تجربه کند.

    وی افزود: با در نظر گرفتن عقب‌ماندگی بورس طی چهار سال گذشته نسبت به سایر بازارهای رسمی کشور، بستر لازم برای رونق این بازار از نظر ارزشی و جریان‌های نقدینگی فراهم شده است.

    احمدزاده اصل ادامه داد: عملکرد مثبت بازار سرمایه در فصل پاییز و آغاز خوب آن در زمستان، نشانه‌ای از پیشتازی بورس برای جذب نقدینگی بیشتر در آینده نزدیک است.

    او همچنین تصریح کرد: این پیش‌بینی با فرض پایدار بودن شرایط اقتصادی کنونی مطرح شده است. با این حال، در صورت وقوع تغییرات پیش‌بینی‌ناپذیر یا تحولات خارج از کنترل اقتصاددانان، احتمال تغییر در شرایط وجود دارد. با توجه به وضعیت فعلی، چشم‌انداز روشنی برای رونق بورس متصور است.

    بازار سرمایه در ۶ ماهه ابتدای سال ناامید کننده بود

    یک کارشناس بازار سرمایه درباره عملکرد بورس در ۹ ماه گذشته اظهار داشت : بازار سرمایه در فصل‌های بهار و تابستان با روندی کاهشی و ناامیدکننده پیش رفت، اما در پاییز با اجرای اصلاحات در ساختار اقتصاد، تولید و صنعت، شرایط بهبود یافت و رونق نسبی در بازار مشاهده شد.

    احمدزاده اصل با اشاره به فعالیت‌هایی در بازارهای موازی برای حفظ رانت ارزی که منافع برخی را تهدید می‌کند، تاکید کرد: مردم باید بدانند که حذف رانت می‌تواند تأثیر مثبتی بر بهبود وضعیت اقتصادی داشته باشد.

    او همچنین، رفاقت و همدلی را از موضوعات کلیدی در بازار سرمایه برشمرد و گفت: تا پایان این ماه میتوان به رشد بازار سرمایه امیدوار بود و امید داریم که این روند در فصل زمستان نیز ادامه پیدا کند.

    عرضه اولیه منجر به شفافیت بازار می شود

    کارشناس بازار سرمایه با اشاره به برنامه سازمان بورس مبنی بر انجام عرضه اولیه هر هفته تا پایان سال، اظهار داشت : ورود شرکت‌های جدید به بازار نه‌تنها ابعاد بازار سرمایه را گسترش می‌دهد، بلکه منابع مالی تازه‌ای نیز به آن تزریق می‌کند و از این طریق موجب تقویت و توسعه بیشتر بازار خواهد شد.

    احمدزاده اصل این سیاست را نشانه‌ای از آینده‌ای روشن برای بازار سرمایه دانست و تأکید کرد: این بازار به شفافیت روی خوش نشان می‌دهد و فاصله گرفتن از رانت را به‌عنوان یکی از موانع اصلی جذب نقدینگی در دستور کار خود قرار داده است.

    وی همچنین اشاره کرد: عرضه‌های اولیه هفتگی باعث تأمین مالی شرکت‌ها و صنایع بالادستی میشود و زمینه اجرای پروژه‌ها و بهبود سودآوری آن‌ها را فراهم می‌کند. این روند می‌تواند تأثیر مثبتی بر رشد و پویایی بازار سرمایه داشته باشد.
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *