×
×
آخرین اخبار

معاون توانیر خبر داد
۱۳هزارماینر غیرمجاز و بحران برق

  • کد نوشته: 55496
  • ۱۴۰۳-۱۱-۲۰
  • ۰
  • محمد الله داد در پاسخ به این سوال که ماینرهای غیرمجاز چقدر مصرف برق را افزایش داده‌اند، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی بازار کسب و کار اظهار کرد: بار شبکه در حال افزایش است و بررسی منحنی‌های مصرف نشان‌دهنده این موضوع می باشند؛ نکته‌ای که در اینجا وجود دارد، این است که هیچ دلیل مشخصی برای افزایش بار وجود ندارد و مشترک جدید یا درخواست جدیدی اضافه نشده است، اما روند رو به رشد بار از شرایط نرمال خارج شده است...
    ۱۳هزارماینر غیرمجاز و بحران برق
  • تبلیغ هدفمند

    بازار کسب و کار – گلستان – یکی از متهمان اصلی افزایش رشد بار شبکه برق، ماینرهای غیرمجاز هستند که در این ارتباط معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از کشف ۱۳ هزار دستگاه غیرمجاز در ۱۰ ماهه امسال خبر داد.

    محمد الله داد در پاسخ به این سوال که ماینرهای غیرمجاز چقدر مصرف برق را افزایش داده‌اند، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی بازار کسب و کار اظهار کرد: بار شبکه در حال افزایش است و بررسی منحنی‌های مصرف نشان‌دهنده این موضوع می باشند؛ نکته‌ای که در اینجا وجود دارد، این است که هیچ دلیل مشخصی برای افزایش بار وجود ندارد و مشترک جدید یا درخواست جدیدی اضافه نشده است، اما روند رو به رشد بار از شرایط نرمال خارج شده است.

    وی افزود: در چنین شرایطی، ماینرهای غیرمجاز یکی از متهمان اصلی افزایش رشد بار در شبکه هستند و از ابتدای سال تا پایان دی‌ماه، بیش از ۱۳ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده است.

    معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر خاطرنشان کرد: هموطنان متعهد می‌توانند گزارش‌های خود درباره ماینرهای غیرمجاز را از طریق سامانه پیامکی توانیر به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ ارسال کرده و پاداش دریافت کنند.

    وی با تاکید بر اینکه اطلاعات عاملین شناسایی کاملاً محرمانه است و برای هر ماینر غیرمجاز کشف شده، یک میلیون تومان تا سقف ۵۰ میلیون تومان پاداش پرداخت می‌شود، اظهار داشت: ماینرهای غیرمجاز کشف شده مصادره و به سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تحویل داده می‌شوند.

    الله داد همچنین گفت: هزینه برق مصرفی برای متخلف با نرخ مجاز رمزارز محاسبه و صورتحساب صادر می‌شود و خسارات وارده به شبکه برق نیز از او دریافت می‌شود.

    وی یادآور شد که متخلف برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی می‌شود و علاوه بر قطع انشعاب، با هزینه وی، کنتور هوشمند قابل قطع از راه دور نصب می‌شود و در صورت تکرار، انشعاب او جمع‌آوری و ابطال خواهد شد.

    استخراج رمزارز با برق خورشیدی

    معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر در پاسخ به این سوال که سرنوشت ماینرها در صورت استفاده از برق خورشیدی چه خواهد بود، افزود: یکی از راهکارهای مناسب تامین برق، استفاده از نیروگاه خورشیدی برای استخراج رمزارز می‌تواند باشد.

    الله داد خاطرنشان کرد: این امکان برای استفاده از برق خورشیدی برای استخراج رمز دارایی مجاز ایجاد شده است، با دستورالعمل اجرایی تامین برق مراکز استخراج رمز دارایی از طریق نیروگاه تجدید پذیر.

    مصرف برق معادل ۱۰ خانوار توسط ماینرها

    وی با اشاره به اینکه به طور متوسط هر ماینر ۳.۵ تا ۴ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کند، گفت: محاسبات نشان می‌دهد به دلیل استمرار فعالیت ماینرها در تمام ساعات شبانه روز، هر ماینر به اندازه نیاز برق ۱۰ خانوار برق مصرف می‌کند.

    معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر در خصوص تجربه کشورهای دیگر در نحوه برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارز ادامه داد: استخراج عمومی رمزارز در کشورهای مختلف مانند چین و روسیه ممنوع است و در کشورهای اروپایی نیز تدابیر قضایی و امنیتی شدیدی برای استخراج غیرقانونی رمزارز اتخاذ می‌شود.

    الله داد با اشاره به الزامات قانونی فعالیت مراکز استخراج رمزارز در ایران ادامه داد: از جمله الزامات قانونی استخراج رمزارز در ایران، مشخص بودن مالک هر ماینر، محل فعالیت ماینر و ثبت کد رهگیری برای هر دستگاه است. در صورت نبود هر یک از این الزامات، فعالیت مراکز استخراج رمزارز غیرقانونی و مشمول برخورد و مجازات قضایی خواهد بود.

    اقدامات وزارت نیرو برای مقابله با مزارع غیرمجاز رمزارز

    معاون توانیر درباره اقدام‌های وزارت نیرو برای جلوگیری از مصرف غیرمجاز برق توسط مراکز استخراج رمزارز گفت: تدوین تعرفه‌های پلکانی برق برای جلوگیری از مصارف مازاد، تعیین مراکز مشخص و قانونی برای استخراج رمزارز، رصد مستمر و پایش نقاط مصرف برق و تعیین پاداش برای معرفی مراکز غیرقانونی استخراج از جمله اقدام‌های وزارت نیرو برای جلوگیری از مصرف غیرمجاز برق است.

    الله داد خاطرنشان کرد: مقرر شده است انشعاباتی که به طور غیرقانونی مبادرت به استخراج رمزارز می‌کنند، به ویژه در منازل، فروشگاه‌ها و دامداری‌ها، جمع‌آوری و به طور دائم برچیده شوند.

    وی با تاکید بر ضرورت همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های نظارتی، انتظامی و قضایی برای ممانعت از فعالیت مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در کشور افزود: جلوگیری از ورود غیرمجاز ماینر به کشور، رسیدگی به فرار مالیاتی مراکز غیرقانونی استخراج رمزارز، برخورد بازدارنده با افراد خاطی توسط دستگاه قضایی و امحای دستگاه‌های ضبط‌شده از جمله موضوع‌های مهمی است که در سایه همکاری سایر دستگاه‌ها می‌تواند به جلوگیری از سوءاستفاده‌ها در این حوزه کمک شایانی کند.

    در متن گزارش، مقصر اصلی در مصرف غیرمجاز برق توسط مراکز استخراج رمزارز، مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز معرفی شده‌اند. این مراکز به طور غیرقانونی اقدام به استخراج کرده و باعث ایجاد مشکلاتی در مصرف برق می‌شوند. همچنین، عدم همکاری و نظارت کافی دستگاه‌های مختلف نیز به عنوان عاملی در این زمینه مطرح شده است.

    نکته قابل تامل بازار کسب و کار :

    1. همکاری بین‌دستگاهی: تأکید بر ضرورت همکاری و هم‌افزایی میان دستگاه‌های نظارتی، انتظامی و قضایی برای مقابله با مزارع غیرمجاز رمزارز نشان‌دهنده این است که تنها با همکاری و هماهنگی می‌توان به نتایج مؤثری دست یافت.
    2. تدوین سیاست‌های واضح: نیاز به تدوین سیاست‌های مشخص و تعرفه‌های پلکانی برق برای جلوگیری از مصارف مازاد، نشان‌دهنده اهمیت برنامه‌ریزی دقیق در مدیریت منابع انرژی است.
    3. پیامدهای اقتصادی: اشاره به فرار مالیاتی و تأثیرات منفی آن بر اقتصاد کشور، نشان‌دهنده اهمیت نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با رمزارزها است.

    این نکات نشان‌دهنده چالش‌هایی هستند که در حوزه استخراج رمزارز و مدیریت انرژی وجود دارد و نیاز به توجه ویژه دارند.

    نویسنده: مهدی تقوی
    منبع: بازار کسب کار آنلاین

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *