رئیس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری خوزستان گفت: شهرستان دزفول به واسطه شرایط خاص اقلیمی ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطبهای تولید خرما در استان خوزستان و کشور را دارد.
احمد مستعان افزود: دزفول علاوه بر شرایط خاص اقلیمی در تولید محصولات گرمسیری، از نظر آب و خاک نیز دارای ظرفیت بسیار بالایی در زمینه تولید خرما است که از این ظرفیت میتوان برای توسعه کشت نخیلات در این شهرستان بهره گرفت.
وی کیفیت خارک و خرمای تولید دزفول به خصوص خرمای برحی را خوب و بازارپسند دانست و بیان کرد: دزفول ظرفیت خوبی در تولید انواع مختلف خرما به ویژه خرمای برحی دارد به طوریکه در برخی نخلستانهای دزفول خارک و خرمای برحی با کیفیت بسیار بالا تولید میشود که قابلیت صادرات نیز دارد.
رییس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری خوزستان از فقدان مکانیزاسیون به عنوان یکی از مشکلات اصلی در تولید خرما در خوزستان و کشور نام برد و گفت: اقدامات خوبی در راستای توسعه مکانیزاسیون در زمینه تولید خرما در خوزستان آغاز شده و رو به گسترش است که همکاری کشاورزان نخلدار در این زمینه لازم است.
وی افزود: همزمان با توسعه نخیلات در استان خوزستان شاهد اقدامات خوبی در زمینه مکانیزاسیون نخلستانها در این استان هستیم که این روند در افزایش تولید خرما در خوزستان نقش مهمی دارد.
مستعان همچنین به کشاورزان نخلدار خوزستانی توصیه کرد برای توسعه نخلستان و کشت نخل حتما از نهال سالم نخل و دارای شناسنامه استفاده کنند ضمن اینکه از تولید کننده نهال گواهی سلامت نهال دریافت کنند تا سرمایه و تلاش آنها در این زمینه از بین نرود.
وی همچنین در بازدید از نخلستان مرحوم احمد افشار در دزفول گفت: خرمای برحی و مجول از جمله بهترین انواع خرما میباشند که کشت، تولید و ثمر دهی آنها در دزفول اقتصادی است.
علی افشار از باغداران و نخلداران دزفول نیز حمایت ترویجی و آشنایی کشاورزان این شهرستان با کشت و تولید خرما با برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی را ضروری دانست و گفت: برای توسعه کشت نخیلات در دزفول با توجه به ظرفیت بالای آب و خاک و شرایط اقلیمی این شهرستان لازم است کشاورزان منطقه مورد حمایت قرار گیرند.
وی افزود: برداشت حدود ۳۰۰ کیلوگرم خارک از یک نفر نخل خرمای برحی در دزفول نشان دهنده ظرفیت بالای این شهرستان در تولید خرما است که با حمایت از کشاورزان منطقه میتوان آنان را به توسعه کشت نخیلات تشویق کرد.
افشار گفت: خارک و خرمای تولید دزفول به ویژه نوع برحی و مجول آن از نظر کیفیت در استان خوزستان نمونه است و ظرفیت صادرات را دارد و حتی در بازارهای خارج به دلیل کیفیت بالا قابل رقابت با تولید محصول مشابه دیگر کشورها است.
وی افزود: خرمای برحی تولید دزفول به خاطر کیفیت بالا همانند پرتقال این شهرستان در حال تبدیل شدن به یک برند در کشور است.
دزفول با شرایط خاص آب و هوایی علاوه بر تولید ۱۲۰ نوع محصول زراعی و باغی به ویژه مرکبات، از ظرفیت بسیار بالایی در زمینه کشت و تولید خرما برخوردار است.
حدود ۴۰ هزار هکتار نخیلات در استان خوزستان وجود دارد و سالانه بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تن خرما در این استان تولید میشود که این میزان تولید باعث شده تا خوزستان به یکی از قطبهای صادراتی خرما تبدیل شود.
دیدگاهتان را بنویسید