×
×

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی
مرگ یک راس مرال هنگام انتقال از بجنورد به جاجرم

  • کد نوشته: 9246
  • ۱۳۹۹-۰۷-۰۳
  • ۰
  • مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: یک راس از مرال‌های پارک پردیسان بجنورد، هنگام انتقال به شهرستان جاجرم برای واگذاری به بخش خصوصی تلف شد.
    مرگ یک راس مرال هنگام انتقال از بجنورد به جاجرم
  • تبلیغ هدفمند

    مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: یک راس از مرال‌های پارک پردیسان بجنورد، هنگام انتقال به شهرستان جاجرم برای واگذاری به بخش خصوصی تلف شد.

    مهدی اله پور – داشت: این مرال نر ۸ ماهه برای واگذاری به بخش خصوصی، در پارک پردیسان بجنورد زنده گیری شده بود، که به علت استرس وارد شده، جان داد.

    وی افزود: تاکنون ۱۱ راس مرال پارک پردیسان بجنورد برای انتقال به شهرستان جاجرم زنده گیری شده اند و در زنده گیری وحوش، تلف شدن پنج تا ۱۰ درصدی، طبیعی است.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در مرحله بعد تمام مرال ها به شهرستان جاجرم منتقل می شوند.

    مرگ یک راس مرال هنگام انتقال از بجنورد به جاجرم
    مرگ یک راس مرال هنگام انتقال از بجنورد به جاجرم

    اله پور اظهار داشت: مرال ها با رویکرد تکثیر این گونه، به بخش خصوصی واگذار می شود و بر این اساس تمام مرال های پارک پردیسان در بوستان باباامان بجنورد، به این مرکز تکثیر و پرورش در جنوب غرب استان منتقل می شوند.

    وی خاطرنشان کرد: مجوز ایجاد نخستین مرکز تکثیر و پرورش حیات وحش در این استان به یک سرمایه‌گذار بومی در شهرستان جاجرم داده شده است.  

    اله پور گفت: سرمایه گذار در کنار واحد تکثیر و پرورش مرال، می تواند یک تفرجگاه طبیعی نیز راه اندازی کرده و نسبت به جذب گردشگر اقدام کند.

    وی اظهار داشت: برای واگذاری مناطق به سرمایه گذاران بخش خصوصی و راه اندازی قرق اختصاصی، باید اهلیت سرمایه گذار به لحاظ مالی و فنی احراز شود.

    مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان از فعالیت سرمایه گذاران بخش خصوصی که واجد شرایط لازم برای حفاظت از مناطق مستعد و نیز طرح های تکثیر و پرورش حیات وحش باشند، استقبال می کند.  

    به گفته مسوولان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، جابه جایی مرال ها با نظارت چهار دامپزشک استان انجام می شود.

    در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

    اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گستره ای افزون بر ۱۹۷ هزار هکتار شامل مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها است، مدیریت می کند.  

    منبع: ایرنا

    اخبار مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *